Маслото от марихуана подхлъзна депутатите и те: Не!

Едва трима народни избраника "за" канабиса за медицински цели
122
Маслото от марихуана подхлъзна депутатите и те: Не!
Снимка: Архив Reuters

Само трима депутати се оказаха с по-либерални разбирания и подкрепиха искането на независимия Велизар Енчев да се легализира употребата на масло и спрей от марихуана за медицински цели и то не за лечение, ами за облекчаване на болката при определени заболявания.

Той пък мотивира предложението си за поправка в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите с научно изследване, според което марихуаната намалява болката при множествена склероза, СПИН, карцином и парализа.

Според Димитър Байрактаров от ПФ обаче узаконяването на марихуаната ще направи цената й по-ниска и потреблението ще се вдигне, а така пък печалбата от нея ставала по-голяма. 

"Едно време доза марихуана е струвала 120 долара, сега е 3 долара", коментира той.

Патриотът беше категоричен, че болните се чувстват по-добре уж под въздействието на марихуаната, а всъщност ставало въпрос за ефекта плацебо.

"Този метод може да се направи с един добър психолог, та дори с едно захарче, което ще убеди болния, че са му минали всички болки. Гинко билоба преди време беше много популярно, но никой не обясни, че подобряването на оросяването се постига само от мъжките листа, които пък са само няколко на брой на дърво и в морската градина в Бургас бяха опоскани всички дървета", обясни Байрактаров.

Според Георги Кючуков от АБВ легализирането на марихуаната е пътят към ада.

Велизар Енчев му опонира, че явно 13 европейски държави, 12 американски щата и Израел са поели по този път, но в крайна сметка употребата на марихуана под каквато и да било форма у нас си остана забранена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе Прости се оказаха тези депутати бе. Щяла да стане по евтина. *** Ясно от къде им идават парите за кампаниите
11
31
 
7
 
! Отговори
shady преди 8 години
Нещата трябва да се разграничават. Доколкото съм чувал маслото и изобщо екстракта от марихуана са полезни и имат лечебни свойства, но дотук. Пушенето на марихуана /сушени листа и може би цвят/ 100 % е вредно и дори с по-лоши последици от пушенето на цигари. Така че който защитава пушенето на марихуана е изперкал напушеняк с атрофирал мозък.
10
1
 
30
 
! Отговори
И друго преди 8 години
Едно нещо преди да се отхвърли,трябва да се проучи и изследва,да се пробва на пациенти и ако не действа да се заклейми като ненужни.Господа костюмирани гл.упаци,марихуаната е легализирана в 26 страни,защото хората са си направили труда да изследват и да се убедят в полезното действие над болни хора.Приличате ми на обикновени селски тарикати,каквито всъщност сте,седнали да си обсъждат тема,много далеч от умствения ви капацитет.
9
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аххахахахгагагагагаггхахахахахаххахахахахагагахахаххахаххха"Според Георги Кючуков от АБВ легализирането на марихуаната е пътят към ада."
8
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сами си ги избирате после ревете от тях. Аз лично отдавна съм решил следвашият път да гласувам за Енчев.
7
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не са луди да рарешат. Нали самите те се обогатяват от безумните цени на забранената марихуана. Докато ни управлява мафия така ще е. Ама, че измеирали хора и тревата би могла да помогне - много важно.
6
2
 
40
 
! Отговори
Аха преди 8 години
Имайки предвид какви невежи ни управляват,въобще не се учудвам от решението им.Тоя се изказал как ефекта уж бил от марихуаната ама било като плацебо,нещ.астнико използвай гугъл и ютуб,имформирай се и тогава говори,бити ви и вестник трета възраст няма да ти дадат нужнат имформация.
5
0
 
63
 
! Отговори
ии преди 8 години
1) Докато е забранена ще може да се печели от нея.2) Как нещо което е в природата е забранено от държавата? По същата причина може да забраните и змиите защото имат отрова, а тя е вредна.3) Забранете и комарите ако може.П.С. Не употребявам и не ми пука, но ми се струва противоестествено и не морално дебели чичковци в костюмчета да решават как да минат последните дни на тежко болни хора.Логично е сега да забраните и успокоителните хапченца, никотина, алкохола, хазарта и спорта.
4
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плашим се кви *** ....
3
2
 
58
 
! Отговори
Чикън преди 8 години
Мафията печели така 10 пъти повече, отколкото държавата да печели, ако е легална.Няма да я легализират, не защото е страшна, а защото е печаливша.
2
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Едно време доза марихуана е струвала 120 долара, сега е 3 долара", коментира той. кога е било това време??? едно време за 20 лева взимах 50 грама сега за 20 лева 1,5-2 грама
1
12
 
14
 
! Отговори
токсикоман преди 8 години
Мила Родино,ти си земен рай.Искам да летя,летя безкрай...