Маслото от марихуана подхлъзна депутатите и те: Не!

Едва трима народни избраника "за" канабиса за медицински цели
122
Маслото от марихуана подхлъзна депутатите и те: Не!
Снимка: Архив Reuters

Само трима депутати се оказаха с по-либерални разбирания и подкрепиха искането на независимия Велизар Енчев да се легализира употребата на масло и спрей от марихуана за медицински цели и то не за лечение, ами за облекчаване на болката при определени заболявания.

Той пък мотивира предложението си за поправка в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите с научно изследване, според което марихуаната намалява болката при множествена склероза, СПИН, карцином и парализа.

Според Димитър Байрактаров от ПФ обаче узаконяването на марихуаната ще направи цената й по-ниска и потреблението ще се вдигне, а така пък печалбата от нея ставала по-голяма. 

"Едно време доза марихуана е струвала 120 долара, сега е 3 долара", коментира той.

Патриотът беше категоричен, че болните се чувстват по-добре уж под въздействието на марихуаната, а всъщност ставало въпрос за ефекта плацебо.

"Този метод може да се направи с един добър психолог, та дори с едно захарче, което ще убеди болния, че са му минали всички болки. Гинко билоба преди време беше много популярно, но никой не обясни, че подобряването на оросяването се постига само от мъжките листа, които пък са само няколко на брой на дърво и в морската градина в Бургас бяха опоскани всички дървета", обясни Байрактаров.

Според Георги Кючуков от АБВ легализирането на марихуаната е пътят към ада.

Велизар Енчев му опонира, че явно 13 европейски държави, 12 американски щата и Израел са поели по този път, но в крайна сметка употребата на марихуана под каквато и да било форма у нас си остана забранена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как точно марихуаната за медицински цели ще срине цената на марихуаната за пушене? Това са два съвсем различни продукта и съвсем различни пазари, единият от които ще е строго регулиран и ще се извършва само от лицензирани фирми. А това за плацебото отрепа коня с правата лопата?Този спор в парламента е безсмислен, защото се води между един, който е запознат, а другите въобще не смятат за необходимо да отделят няколко часа да попрочетат. Само чули, мярнали нещо. А може и съвсем умишлено да е.
31
2
 
31
 
! Отговори
Веселин преди 7 години
Жалки деградирали, закостенели и болни мозъци са нашите дупедати! Пожелавам им тежка и мъчителна агония...
30
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самият факт, че в много лечебни центрове на САЩ и Западна Европа вече се правят отдели за изучаване действието на марихуаната говори много. Те никога няма да тръгнат да хвърлят пари на вятъра.
29
0
 
29
 
! Отговори
шшш мафиа преди 7 години
... щяла да и падне цената?!?! е вас какво ви пука., ако ще и две за лев да са!?... или това на господата депутати им е бизнес и не им се харесва срива на цените ли, какво???
28
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако хирургът или шофьорът са решили , че е нормално да оперира или кара кола в неадекватно състояние никой не може да ги спре. Тогава ще се напият. През 30-те години на миналия век спирът в САЩ е бил забранен/така нареченият "сух режим"/Изследвания показват, че тогава се е употребявало повече спиртни напитко от преди това.
27
1
 
36
 
! Отговори
до 19 преди 7 години
Ти май не си много умен. Това, че марихуаната е легална, не значи, че можеш да идваш на работа напушен. Това са две различни неща. Той и алкохола е легален, ама ако отидеш на работа пиян ще те изгонят. Да не говорим, че тук говорим ЗА МЕДИЦИНСКИ ЦЕЛИ. Правиш ли разлика или говорим наизуст, колкото да не заспим?
26
1
 
29
 
! Отговори
Морган Фрииман преди 7 години
До Анонимен 19Много си зле! И алкохола се продава легално, но е забранено да се употребява по време на работа и шофиране!Мисли от време на време. Тая глава не е само за ресане!
25
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А сега видях и 19 каква глупост е изхрачил....... сега всички бакшиши, учители и хирурзи пияни ли са бееееееееееееееееееее Ступед, ступед, ступед!!!!!!
24
2
 
34
 
! Отговори
К.З. преди 7 години
Господин Енчев, свалям ви шапка за смелостта да отстоявате толкова хуманна и толкова непопулярна кауза. Слушах ви по парламентарния канал и се възхищавах с каква страст и аргументация спорехте с противниците си. ***, ами те не чуха ли, че половин Европа дава тези лекове на тежко болните напълно свободно!
23
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чета "доводите" на патриота и не вярвам, че е възможно а има толкова ограничен човек, че и да е "народен" представител. Или се прави на куха лейка, за да обслужва интересите на наркобосовете, или наистина си е такъв.Щяла да падне цената, че и това щяло да увеличи печалбите хахахахаххаха
22
1
 
23
 
! Отговори
Умник преди 7 години
Разбира се, че народните измамници няма да гласуват никога нищо в полза на народа.
21
1
 
18
 
! Отговори
... преди 7 години
пуша луличка пълна с тревичка
20
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
18 - ВИждал съм много протести на инвалиди и раково болни.Така че тезата ми си остава - подозрително е, че здрави хора искат легализация на марихуана за медински цели.
19
1
 
32
 
! Отговори
Димов преди 7 години
Енчев е изключително почтен човек. В едно тв предаване го попитаха дава ли си сметка колко губи от защитата на тази кауза, защото ще го обвинят, че брани наркоманите. Той отговори, че след като медицинският канабис облекчава болките и страданията на терминално болните, на болните от множествена склероза и на стотици страдащи от други болести, той е готов да жертва своя рейтинг и кариера, но да им помогне с прокарването на този закон. Апропо, в 15 държави в Евросъюза медицинския канабис е легален
18
0
 
6
 
! Отговори
Стефан преди 7 години
Бих написал нещо, но номер 12 вече го е казал
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лелеле, знам, че са зле тЕя, ама чак пък толкова да им липсва обща култура, ум и информираност, не очаквах....До 7: Чакай ме след бач идвам;)
16
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си представим, че легализират марихуаната... бихте ли се качили в такси с напушен шофьор? Бихте ли се оставили да ви оперира напушен хирург? Бихте ли позволили напушен учител да учи децата ви? Бихте ли приели напушен техник да ви ремонтира бойлера?Това са все въпроси, които трябва да си зададем, ако ще тръгваме в тази посока.
15
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти да не очакваш раково болни да тръгнат по улиците?
14
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е ли подозиртелно, че най-големите поддръжници на марихуаната за медицински цели са напълно здрави хора?Наскоро имаше някакъв протест за медицинската марихуана в София - все млади, прави и напълно здрави хора участваха. Изобщо нямаха вид на хора с рак, глаукома или множествена склероза.
13
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато не изгонят и последнит млад човек от държавата, няма да се спрат...