Плевнелиев: Оставам в политиката!

Президентът не коментира скъсаната си снимка
2 юли 2016 12:11, Петя Славова
312
Плевнелиев: Оставам в политиката!
Снимка: архив, Reuters

Няма да създавам партия, няма да влизам в друга, продължавам в политиката за европейско бъдеще на България, заяви президентът Росен Плевнелиев пред „24 часа”. Той коментира бъдещата позиция по бъдещето на ЕС
„Ако има развод, нека да го направим възможно най-цивилизовано.

Нека направим целия процес по отделяне на Обединеното кралство по европейски, което ще рече коректно и по правилата. Така ще покажем своя респект и уважение един към друг. И можем да се надяваме, че някой ден те пак ще се върнат в семейството, защото това е семейство на споделените ценности.”

Според него, сега не е времето, когато Европа трябва да излъчва нестабилност и неяснота и допълни, че най-важното е да не се стигне до моралната криза.

Президентът сподели, че се спекулира с темата за супердържава между Франция и Германия. „Да не се впускаме в сензации и да не търсим лесните отговори в труден момент, защото такива няма. Търпението е най-добрият съветник. Ценностите са това, върху което можем да стъпим.”, каза той.

Той обясни, че често Брюксел се сочи като удобно извинение на национални провали. „Приватизираме успеха, а неуспеха прехвърляме към Европейската комисия.

„В България се наслаждаваме на свобода, каквато никога не сме имали, и забравяме къде бяхме преди 25 години. Затова казвам: ЕС даде мир, общ пазар, което е предпоставка за конкурентоспособност. Оставям за всички въпросителната какво би било, ако го няма този съюз за мир.”, отсече Плевнелиев.

Той коментира, че в момента в Европа са във възход националистите и популистите. „ В референдума видяхме много лъжи и демагогия, заиграване със страховете на хората. Хората имат пълното право да са притеснени. Политиците нямат никакво право да се заиграват с тези страхове и да не дават устойчиви решения.”

Росен Плевнелиев отказа да коментира скъсаната си снимка в ефир от сценариста Филип Станев и допълни, че е добре да има в страната ни дебат и по този акт.

Президентът обясни, че има свои лични причини – достатъчно сериозни и дълбоки, за да не се кандидатира отново за държавен глава.

Ще се върна към думите си: “оставам в политиката”. Ще продължа да работя за повече Европа в България и повече България в Европа.” Каза Плевнелиев и уточни, че няма да прави нова политическа партия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
0
 
8
 
! Отговори
дедо Герги преди 7 години
A на мен ми вдигнаха от 1 юли пенсията с 4 /четри/ лева...Стана ми 187 левчета...Яко !!!
205
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 238Как е растежа в евроатлантическия рай България - ровите ли в кофите с бykлyците за отпадъци от храна? Какво казва евроатлатническата статистика - колко се вдигна средната заплата, колко е разтежа на евроатлантическата икономика?
204
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БГ нацията тотално изтрещя от безпаричие, без работа, без възпитание и изобщо от безцелно съществуване ...
203
0
 
6
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 7 години
,,Да има дебати по този акт,,....Да бе-политическа учебна година ще открием и започваме изучаването на мъдри неврокопски мисли...
202
0
 
13
 
! Отговори
Затворко преди 7 години
Как може такъв подлизурко да съществува в политиката? Тези които го подкрепят нямат ум. Такива трябва да се изолират в клетка.
201
0
 
18
 
! Отговори
Malin преди 7 години
Предател!
200
3
 
13
 
! Отговори
до 246 преди 7 години
Русия е непобедима. Между другото , вие "какво" ядете ?.
199
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 244Русия яде финландската тояга през 39-40 г. Ще я яде отново.
198
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНещо е сбъркан номерът на поста.Не е за 237."ЧМО"-то е в 238! Те, чмо-тата все нещо мърдат.
197
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 239Напират ги. Ама нещо бъркаш в информацията. А апетитите към Русия са много. Швеция е яла добър бой заради нашествията си към Русия преди някой век. Освен това пък британците и сега сънуват кошмари от шведското робство над тях преди пак някой и друг век. Финландия пък да ходи да целува плочките пред мавзолея на Ленин, че я направи държава. Та сега да го препикават неблагодарници.
196
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 237А що, ви исте хвист, чмо бандеровецко. Знову ж таки, ви хочете, щоб боротися з болгарами. Безсоромни.
195
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 241Трите звездички *** са скрили думата "CEЛTAK", измислена много точно от един наш известен журналист, на когото му е било писнало от хитри npocтотии. Обединява в съкратен вид думите cел-яндyp и npoc-так
194
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До бай ИванКрим се ВЪЗВЪРНА към Русия. По най-демократичен начин, с референдум с резултат 96 % - ЗА! А КРИМ беше АНЕКСИРАН ОТ УКРАЙНА по соц. време, като хитрият *** Хрушчов с административен акт наКПСС го дари на Крайна да му опрости едни убийства. Както и Одеса, Николаев,Херсон,Ростов и десетки други градове са исконна руска земя. Но Русия не е агресор и не иска насила нищо. А към нея протягат костеливи пръсти и я застрашават алчните либерал-демократ-пазарници. Но ще си ги счупят. Банда!
193
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До бай ИванАми щом Швеция и Финландия, които бяха неутрални по времето на Студената война сега напират за членство в НАТО, значи има от какво да се притесняват. А това притеснение се нарича агресивна Русия.
192
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 237Хватит истерику! Чмо руссофилское!
191
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 228Каква истина казва бе, лъжецо доларояд? Каква хибридна война те гони бе, илитерат? Вие плюете ***, Кириакстефчовци, направихте ни последната държава в Европа по бедност, раждаемост, заетост, а който е зает е в слугинаж, първи по смъртност, по онко-и кардио-болести. Кошмарна престъпност. Какво ти отне Русия, бе мухъл, та да е агресивна към нас. Просто ТЯ вече казва право ти куме в очи. Не е Елцинската! Ей от това се пукате, истерясахте щото не ви се уреди да заграбите Русь.
190
1
 
29
 
! Отговори
бай Иван преди 7 години
До Анонимен 228Защото казва истината , че Русия види агресивна политикаМожеш ли, на фона на войната срещу Югославия, Либия, Ирак, Сирия и т.н. да посочиш кого е нападнала Русия. Ако кажеш нещо за Крим, сравни го с Косово и бомбардировките там, до като в Крим имаше референдум и нито една бомба.
189
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може би французите са го харесали за аутсорсинг :^)
188
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като напусне "Дондуков" - 2, Плевнелиев ще прочете измислени лекции някъде в Западното полукълбо и с хонорарите от тях ще може да избели и онова, с което неговите господари са го стимулирали през последните 5 години, за да обслужва интересите им. Така ще бъде достатъчно мотивиран, присъствайки в политиката, за да продължи да носи службата в тяхна, на господарите му, угода.
187
1
 
15
 
! Отговори
боян преди 7 години
Дълбоко и лично като човек може и да ставаш, но като политик и прецедент е по-добре да се преструваш, че не си бил тиПОЗОРИЩЕ