Ген. Радев отвръща на Борисов, но като сдаде службата

"Все още съм действащ генерал", написа той във Facebook
3 авг 2016 16:44,
199
Ген. Радев отвръща на Борисов, но  като сдаде службата
Снимка: Facebook

Един от номинираните от БСП за кандидат-президент, ген. Румен Радев, се зарече да отговори на нападките към него, но след като излизането му от ВВС стане факт.

Генералът подаде рапорт за напускане в понеделник, но искането му трябва да бъде одобрено от президента.

Още по темата

Един от основните му критици се оказа премиерът Бойко Борисов, който при посещението си на авиобазата Граф Игнатиево вчера съжали, че си е "изгубил времето" с него. Ген. Радев подаде оставка и преди няколко години, но тогава Борисов го убеди да не напуска.

"Съжалявам, че с генерал Радев си загубих времето, тогава той ми даваше дума, че няма нищо с политиката. Обикновено, който ме излъже веднъж, няма възможност да ме излъже втори път", каза вчера Борисов.

Днес ген. Радев реагира във Facebook: "Получих многобройни обаждания с въпроси, свързани с моята оставка и с отправените към мен нападки и представеното състояние на българските ВВС вчера, 2 август, в авиобаза Граф Игнатиево. Готов съм да отговоря на всички след издаването на Указ на Президента за моето освобождаване от военна служба".

"Дотогава, моля да имате предвид, че съм действащ генерал от Българската армия и мога да давам отговори, интервюта и изявления с изричното разрешение на Началника на отбраната", обясни още Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
1
 
! Отговори
Главнокомандващ БА преди 7 години
Виждам как много ,,другари,, са се активизирали да лансират своята номинация - ген.Радев.Само че той още е на служба в БА макар и да е подал рапорт за напускане.Президентът е върховен Главнокомандващ на БА ! Ако реши може да не одобри рапорта и генералът остава на служба!Тогава мили другари ,,кво праим,, ?
140
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И генерал Радев като генерал Борисов, все бивши партийни кадри, не очаквайте нищо хубаво от подобни елементи
139
3
 
3
 
! Отговори
Тошо преди 7 години
Поредния слуга на престъпната червена банда!
138
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За разлика от Боко този човек е истински Генерал, а не измислен и създаден като Боко в нечии кабинет. Борисов се страхува от достойни хора и хора стигнали на високо без ничии протекции. Човекът искаше да напусне преди година защото виждаше как се съсипва нашата авиация, излъгаха го да остане с лъжи но както винаги на лъжите краката са къси и истината изплува не след дълго. С какво е по-достоен Борисов, Плевнелиев от този човек?
137
2
 
13
 
! Отговори
гтф преди 7 години
боко е като малко дете, като да го е оставила любовницата - така се обяснява
136
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече съчувствам на ген.Радев.Със своята чест и достойнство ще трябва да се изправи срещу милиардите на Бойко и стотиците милиони лева(евро) на ГЕРБ,плюс слугинажа около тях,включая и някои медии.Битката на морала срещу корупцията може да бъде жестока и само от народа зависи това да не се случи,въпреки манипулациите и фалшификациите,които са запазена марка на ГЕРБ.
135
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Достоен отговор.
134
3
 
37
 
! Отговори
ЧАР преди 7 години
ЕДИН ДОСТОЕН ГЕНЕРАЛ ! ХВЪРЛИ СИ ОСТАВКАТА ЗАЩОТО НЕ ПРИЕМА БЕЗУМИЯТА КОИТО СЕ ИЗВЪРШВАТ В БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ И СЛУГИНАЖА КЪМ НАТО.КОГАТО ХОРАТА ОТ НЕГОВОТО ПОКОЛЕНИЕ СЕ УЧЕХА ДА ЛЕТЯТ БЯХА МЕСЕЦИ НАРЕД НА ОБУЧЕНИЕ В СТЕПИТЕ НА РУСИЯ И СЕ ВЪРНАХА АСОВЕ В ЛЕТЕНЕТО. СЕГА В АЛИАНСА НИ СЪБУХА ГАЩИТЕ И СМЕ Е ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО...
133
3
 
17
 
! Отговори
dora преди 7 години
Nai posle edin dostoen balgarin da bade nominiran!! Jelaq mu uspeh ot vse sarce!!!
132
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако се посегне на живота на ген. Радев, ясно кой ще е поръчителя. Това изказване на Борисов е директна заплаха !
131
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До Анонименпо--добре е ДА НЕ СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ПРЕЗИДЕНТ А ЗА МИН. ПРЕДСЕДАТЕЛ---ИЗБОРИТЕ СА ВЕДНАГА СЛЕД ПРЕЗИДЕНСКИТЕ ---ВОТЬТ НА НЕДОВЕРИЕ КЬМ ПРАВИТЕЛСТВОТО Е НЕИЗБЕЖЕН НЕЗАВИСИМО КОЙ Е ПРЕЗИДЕНТЬТ----И МАГАРЕ ДА ВЬРЖА ПРЕД ПРЕЗИДЕНСТВОТО И ТО ЩЕ ИЗПЬЛНЯВА ТАЗИ РАБОТА---ДУМИ НА БОРИСОВ РАДЕВ ДА НЕ СЕ ПРИНИЗЯВА С ПРЕЗИДЕНСТВОТО
130
4
 
29
 
! Отговори
Боко Винету преди 7 години
Боко Тиквата се разплака като ученичка-Да тикво за разлика от теб човека е с образование.Ти един пожарникар не можа да станеш и хубаво ,че беше оня зъбат президент да ти хариже титлата
129
2
 
26
 
! Отговори
мими преди 7 години
До гълъбинтернешенълБочко е много добър, освен ако някой по-голям популист не се появи или просто някой нормален, на когото му се занимава. ББоко си мисли, че липсата на конкуренция има нещо общо с неговата личност, не Бочко, просто на свестните не им се тика в политика, движена от ДС. Същото се отнася и в регионален план, ако Путин или Щатите се заемат с нашия "генерал" и ще се разквичи и избяга за един ден
128
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ така жестоко нападнаха човека... жалка история. Не могат да повярват, че БСП си намериха читав кандидат. Сега сигурно ще тръгнат да проверяват кариерата му (да ама той военен - няма как да е крал, че и учил в САЩ...), ще притесняват близките му и роднините му... Трагедия.
127
3
 
31
 
! Отговори
гълъбинтернешенъл преди 7 години
Ако ген.Радев се яви на изборите за президент срещу Боче,ша бие Боче като маче у дирек!
126
2
 
25
 
! Отговори
До 153 преди 7 години
Силна кандидатура е по две основни причини. Едната е, че хората са опарени много от мандата на Плевнелиев и ще търсят човек с противоположно излъчване. Другата е, че той има подходящо образование и сериозен стаж в професията си, което го представя като деятелен човек, а не просто като фигурант. Лично според мен на евентуални избори Радев може да бъде победен само от жена ;)
125
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами не знам колко е достоен или не Радев, но помня преди две години на авиошоуто в София, той с един МиГ 29 показа, че не е генерал само по звание, а знае как се пилотира изтребител. От друга страна ген.Борисов освен да ни показва снимки как го галят Папи по главата или да прави показни акции с МВР по време на Царя други подвизи при него не съм виждал
124
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
че какво е силното на кандидатурата на нЕк'ъв генерал. У нас генералските лампази се раздават като за закуска. А този бил се отракал на лупинги. Голям ПР се скъса да сипе тук едно тролченце. Където се прочете Радев и тфролченцето се олива.
123
10
 
5
 
! Отговори
Продължение 150 преди 7 години
Сега е моментът Борисов да покаже дали струва за политик, защото в крайна сметка почти 7 години е сериозно лице във властта и в такива моменти трябва да прояви талант и да задържи нещата около своите идеи и убеждения. Не успее ли, отива в историята.
122
33
 
8
 
! Отговори
Казаков преди 7 години
Генерала чака инструкции от Гоце и Корнелия какво и как да каже. Очаквайте да оплюе армията ни, от която дълги години се е възползвал и всичко, което не е свързано с БСП и компания. Поредния червен послушко, който се прави на обиден мужик какъвто в същност си е.