В Турция трогнати от Борисов, България – съюзник, партньор

Турската преса в очакване на срещата на премиера с Меркел
27 авг 2016 12:20,
331
В Турция трогнати от Борисов, България – съюзник, партньор
Снимка: архив, Ройтерс

Всички централни турски вестници поместват на заглавните си страници статии във връзка с посещението на министър-председателя Бойко Борисов в Истанбул и срещите с турския му колега Бинали Йълдъръм и с президента Реджеп Тайип Ердоган.

В статиите се акцентира върху продължаването на двустранното сътрудничество между Турция и България в борбата срещу нелегалната миграция "въпреки проблемите по изпълнението на споразумението от март с ЕС за визовата либерализация".

Още по темата
Проправителственият вестник "Сабах" помества на челно място снимка на Бойко Борисов и турския президент Ердоган под заглавие "Ердоган прие Борисов в кьошка Хубер".

"Джумхуриет" пише в заглавие: "Поразителни думи от българския премиер: Всяка седмица ви изпращаме съболезнования". Вестникът изтъква, че опитът за преврат от 15 юли и терористичните нападения в Турция пораждат тревога у съседна България.

Вестник "Миллиет" специално подчертава, че срещата на Бинали Йълдъръм с Бойко Борисов е продължила 1 час и половина и цитира изявлението на турския премиер на пресконференцията след разговора, че "България не е само съсед, а е съюзник, партньор на Турция. С моя скъп приятел Бойко Борисов всяка седмица разговаряме по телефона и обсъждаме проблемите между нашите две страни и в региона".

Вестник "Хюрриет" извежда в заглавие, че двамата премиери са обсъждали сътрудничеството между Турция и България по мигрантската криза.

Изданието подчертава изказаното от Бинали Йълдъръм мнение, че изпълнението на споразумението зависи от ангажиментите, поети от европейските държави, и изразената от турската страна готовност за продължаване на сътрудничеството с България по мигрантската криза.

Вестник "Йени Шафак" акцентира, че Бойко Борисов ще разговаря по-късно днес за мигрантската криза с Ангела Меркел и че се очаква да предаде исканията на турската страна по този въпрос.

"Хабертюрк" посочва, че в контекста на мигрантската криза двамата премиери са разговаряли за съвместни действия между Турция и България за спиране на мигрантския поток. Вестникът цитира специално думите на Борисов, че основният въпрос сега е докога Турция ще успява да спира този поток.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как бе Как беТой Ненчо ще ги прасне с СамалйотаПък Пафката ща Прати ФлотаМитов пък ша ги Гази с ТанкаПък Бокича ще ги наблюдава с КУГЪРАУрааааааа
159
5
 
13
 
! Отговори
до 215 преди 7 години
а сега кой се застъпва за нас , господине. Вие да не сте от противопожарния синдикат. Аз ще си защитавам родината, за разлика от теб, който едва ли ходиш да гласуваш
158
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей шматки злобни, кво плюете ББ? Ситуацията е много сложна. В Турция има фашистки ислямистки режим. Скачайте на Турция ***. За 5 часа ще са до Ст. Планина. После кой ще се застъпи са нас ? ЕС ли ? Кой ще воюва за нас ? Русия ли ? Никой няма да воюва. Ще има " аз съм българин ", малко рев и сълзи , не е демократично, и тн , и това ще е , а ние ще избегаме от бг и край с държавата
157
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВасиловПитай санитарите, те ще знаят де са ти хаповете
156
3
 
24
 
! Отговори
до османлия преди 7 години
уважавате България заради паспорта , с който имате право да работите зад граница. Дотам ви е уважението. нали съм работил с такива като вас. Ясни сте ми
155
1
 
11
 
! Отговори
Василов преди 7 години
Къде сами хапчетата сeляни?!!!Агент Джо Шмо! ЦРУ!!!
154
3
 
16
 
! Отговори
до 186 преди 7 години
Кво трябва да направиАми много просто да си ТраеБоко трябва да си трае ако беше с един пръст чело в повечеЗащото от сега наттък вината за всичко ще падне върху негоПонеже нещата няма да се Подобряват а ще се Усложняват Пък и Ердоган и Правителство няма да са вечниНие сме вЕвропаТрябва да се търси помощ от Там не от ТурцияБезвизовият режим в Турция само ще помогне за по лесното проникване на Терористи в Европа
153
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Бойко този пьт ще гласувам за теб и почвам да изучавам турски език альш вериш чокгюзел
152
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И на какъв език ще говори с Меркел за толкова години не научи дори родният си .Стига смешки продадоха България сега ходят като *** насам-натам никакво национално достойнство.Какво става с лихвите който всички ние плащаме за Белене направи се на интересен защото не го включиха с процент и сега ни осъдиха ,но кой плаща ....???.... естествено народът този който го избра...що за политици що за управници с какво толкова сме грешни че 27г мачкане ..до кога...до кога ..това живот ли е ....?
151
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименМда, стъпката назад в интеграцията и спада в доверието към евробюрократите не е в интерес на тия, които искат да яхат Европа като едно послушно муле, а не да се главоболят да обяздват стадо инати магарета. Нима ще плачем за дертовете на ездачите?
150
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пак ще кажа ,че Борисов е заплаха за националната сигурност и шанса ни е да си подаде оставкат,но изниква въпроса кой ще го замени ? Ми с ръка на сърцето си признавам ,че няма кой.Нещата са толкова оплескани ,не виждам във уж опозиционните партии и мнение по проблема ,говорят всекидневни глупости но не и релани предложения за решаване на проблемите.Всички заедно изнасят оръжие ,цигари и наркотици за терористите ,после ревът от бежанци ,нещо не ми се вързват притесненията им
149
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВасилевАйде сега, до вчера ги хвалеше, сега друга песен пееш. Това се получава когато събитията недвусмислено ти покажат, че не си бил на ясно в на кой свят се намираш - образно казано.
148
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига глупости бе!!! Турците показаха огромно неуважение към страната ни!!! Гледахте ли какви знамена бяха сложили в разрез с всякакви протоколи за да покажат неуважението си към нас!!!! Простия пожарникар даже не забеляза, че застава не пред БЪЛГАРСКОТО, а пред ТУРСКОТО знаме, като някакъв васал!!!! Отвратен съм!!!!
147
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не Русия решава дали ще съществува ЕС, нито пък Турция. И разпада му не е в интерес на никого. Много по лесно е да яхнеш един кон, отколкото да се пробваш да яхнеш едновременно стадо кози....Виж, да бъде икономически подчинен си струва усилието. Ако ЕС се разпадне, нали всички мигранти увисват като прани г.ащи и трябва да си хващат бохчите за вкъщи?
146
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дупи се Борисов в поза "Партер".Гледа назад - два чифта *** - неговите и тия на Ердоган...
145
1
 
6
 
! Отговори
до коляното преди 7 години
Имаше един лаф за дослука и до къде стига.
144
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като Турция и Русия станаха партньори и след сближаването на България с Турция всички десебари и десни чуждопоклоници станаха патриоти. Няма да се учудя ако раздадат по 30 лв. и бутилка минерална вода на проституираща мрежа да крещят "Оставка"по улиците.
143
1
 
12
 
! Отговори
за Василев преди 7 години
Кога ще надживееш детството и шпионските романчета?И ще надскочиш Патиланци? Следиш ли ми мисълта, "гражданино"??
142
24
 
13
 
! Отговори
срам ме е от Русия преди 7 години
то все е имало слагачи, то все е имало продажници, то все е имало родоотстъпници - но като нашите русофили е те такова нещо няма! То Брут е палаво детенце пред един фашизоиден-кремсълки крепостен българин, вече съм обеден, че тяхното развитие е спряло през 16-ти век! БЪЛГАРИЯ е НАТО-вска държава и пълноправен член на ЕС, там е мястото и на всички сободолюбиви хора, а на робите - родината майка е Русия! Блаженни да са всички народи НЕопознали руската "душа, ценности, мироглед"!
141
9
 
10
 
! Отговори
за 186 преди 7 години
Шматките безидейни отдавна писаха, че границите трябва да се затворят, да се бранят и с огнева мощ, а на турците да не се правят безкрайни отстъпки! Ама за това трябва д.упе, яко дуп.е! Досега Белене с тия пари, дето ги изгубихме в съда да сме го построили и да имаме евтина енергия за икономиката и бита, а не народът да плаща за безумни зелени, кафяви, пембени енергии от залъка си! Ама и за това трябваше ду.***! И за Пазарджик трябваше д.упе, а не срещи в правешки хотели!