В Турция трогнати от Борисов, България – съюзник, партньор

Турската преса в очакване на срещата на премиера с Меркел
27 авг 2016 12:20,
331
В Турция трогнати от Борисов, България – съюзник, партньор
Снимка: архив, Ройтерс

Всички централни турски вестници поместват на заглавните си страници статии във връзка с посещението на министър-председателя Бойко Борисов в Истанбул и срещите с турския му колега Бинали Йълдъръм и с президента Реджеп Тайип Ердоган.

В статиите се акцентира върху продължаването на двустранното сътрудничество между Турция и България в борбата срещу нелегалната миграция "въпреки проблемите по изпълнението на споразумението от март с ЕС за визовата либерализация".

Още по темата
Проправителственият вестник "Сабах" помества на челно място снимка на Бойко Борисов и турския президент Ердоган под заглавие "Ердоган прие Борисов в кьошка Хубер".

"Джумхуриет" пише в заглавие: "Поразителни думи от българския премиер: Всяка седмица ви изпращаме съболезнования". Вестникът изтъква, че опитът за преврат от 15 юли и терористичните нападения в Турция пораждат тревога у съседна България.

Вестник "Миллиет" специално подчертава, че срещата на Бинали Йълдъръм с Бойко Борисов е продължила 1 час и половина и цитира изявлението на турския премиер на пресконференцията след разговора, че "България не е само съсед, а е съюзник, партньор на Турция. С моя скъп приятел Бойко Борисов всяка седмица разговаряме по телефона и обсъждаме проблемите между нашите две страни и в региона".

Вестник "Хюрриет" извежда в заглавие, че двамата премиери са обсъждали сътрудничеството между Турция и България по мигрантската криза.

Изданието подчертава изказаното от Бинали Йълдъръм мнение, че изпълнението на споразумението зависи от ангажиментите, поети от европейските държави, и изразената от турската страна готовност за продължаване на сътрудничеството с България по мигрантската криза.

Вестник "Йени Шафак" акцентира, че Бойко Борисов ще разговаря по-късно днес за мигрантската криза с Ангела Меркел и че се очаква да предаде исканията на турската страна по този въпрос.

"Хабертюрк" посочва, че в контекста на мигрантската криза двамата премиери са разговаряли за съвместни действия между Турция и България за спиране на мигрантския поток. Вестникът цитира специално думите на Борисов, че основният въпрос сега е докога Турция ще успява да спира този поток.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оказва се, че дори и трима папи да те галят по главата дорде не те погали султана файда йок.
139
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 170Не предизвиквай съдбата и не обиждай моля. Така могат да се завъртят нещата, че днешна България да ти се стори рай.
138
6
 
15
 
! Отговори
Милеещ за България преди 7 години
Точно такава"благородност" и то от Турция , не мерси. Ще пропуснем "шанса" . От толкова "благородни" съседи затова останахме с толкова малка територия. Съседите ни до един не стават. И сега е така. Тежко ни
137
17
 
11
 
! Отговори
старшина Петров преди 7 години
Може и да е в партер, но мисли за България. Пак ще гласуваме за ГЕРБ. ГЕРБ няма алтернатива.
136
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ела вечер на пъпа на София да ми обясниш, как българската граница е най охранявана!А има да ни връщат и поне четвърт милион, регистрирани тук и попилели се по Европа! А турците да си приберат Гьокчето, че и Местаня! винаги са имали големи претенции към всичките си съседи и лакомо са поглъщали земите и населението им! А после следва рушене на църкви и етническо прочистване по всички начини. Знаем си се!Колкото повече им отстъпваш, толкова повече искат!
135
7
 
7
 
! Отговори
Браво на преди 7 години
Борисов! Но сега полека-лека от ЕС, ЕП, Юнкер да "отместват" въпросът с мигрантите, че той( въпросът) засяга целия свят, а не само Европа! РФ, арабски страни( Бахрейн, Бруней,ОАЕ и др., Индия, Индонезия, Китай.. да не си правят оглушки!..Путин си спомня как се "биехме в гърдите" преди 1989, че соц страните сА интернационалисти) И ПРИБИРАХМЕ ДЕ-ЩО ИМА ИЗ АФРИКА, АРАБСКИ П-ОВ ДА ГИ ОБУЧАВАМЕ "КАК СЕ РАЗБИВА КАПИТАЛИЗМА".. А СЕГА Путин МЪЛЧИ...И кво?"капиталистите" май са най-големи интернационалис
134
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей *** глупави . Напишете какво трябва да се направи в случая ? Стига с тази злоба ваша към правителството ! Айде напишете какво да се направи а не само негативизъм! Но и вие незнаете , нали ! Простият човек няма идеи , умее само да завижда и злослови . Слагайте сега минуси , шматки злобни безидейни.
133
7
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До АнонименНа вниманието на рубладжии като теб:Нали не сте забравили какво каза таварисшч Пyтя на Ципрас... - освен, че ще ви продаваме евтина газ ще ви плащаме по 500 /петстотин/ милиона евро транзитни такси на година... - при условие, че гръцкият участък е несравнимо по-малък от опасаната от руски тръби цяла България, а транзитните ни такси са от порядъка на 34 милиона... - ето, това е част от хибридната война, която води Русия срещу нас...
132
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Приберете си Местаня, Местаня, ви е нужен защото той ви безплатно плашило и сьщевремено безплатен сьветник видяхме на пресконференцията нивото на езика отношенията прочитане на знаците някаква пикла пита за пкк Знаете ли много хубави кюрдкини има в пкк малко брадясали ама затова пьк с калашников и с американския М16 канете ги за булки
131
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България пак е в поза ПАРТЕР
130
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ББ винаги ще постъпва като слуга. Такъв му е манталитета и до там му стигат хоризонтите... да слугува на САЩ, ЕС и Турция. Той няма необходимите качества, няма знанията и не е бил обучаван, за да управлява държата. Затова не може да защити националния интерес.
129
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък си харесвам политиката на Борисов и имам право да го кажа тук. Нельзя товарищи!
128
9
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Политик - по-малко... - ДЪРЖАВНИК - повече...
127
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко от кво се бой бреНАЛИ СМЕ НАТОВСКИ СЪЮЗНИЦИПО НАТОВСКИ ПРИЙЖДАЩИТЕ БЕЖАНЦИ ДА БЪДАТ РАЗПРЕДЕЛЯНИ ОТ БЪЛГАРИЯ КЪМ ОСТАНАЛИТЕ СЪЮЗНИЦИ В ПАКТАНАТОПО КВОТИ ИЛИ ГЛАВА ОТ ПРИЖДАЩИТЕ ХУНИ
126
13
 
11
 
! Отговори
246 преди 7 години
Колкото и минуси да ми слагате политикът с най - висок рейтинг е ББ. А след вчера рейтинга му е още по - висок. И вие с тия минуси показвате едно - злобни и първосигнали де били сте. Айде един дето слага минуси да напише в тази ситуация какво трябваше да се направи? Българската граница е най - добре охраняваната външна такава на ЕС. Всичко друго е решетка и добре дошли да ни е бе те и да ви дуаме черните маркучи.
125
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз незнаех че Националният Приоритет на България е да Брани и Гони Държавният интерес на Турция в Европа
124
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С червени принцове и слуги никой няма да допусне да си фактор като Фердинанд. Сини будали кой спря Бургас Александрополис кой спря Белене Кой спря Южен паток кьдето само зрители щяхме да бьдем Да тук ''братушката'' пак ни показа своята любов искрена не е сьгласен да имаме никакви права вьрху трьбите но даде на комшията вякакви права вьрху газта
123
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 154Да, зощото аз съм доволен от стабилността която има в момента в Бг. Не виждаш ли, че около нас ври и кипи. Не искам след няколко седмици и ние да станем бежанци ако слушаме всякакви критици които искат да дестабилизира България без да мислят за последствията.
122
10
 
14
 
! Отговори
до 159 преди 7 години
България не е Бойковстански ФакторТова е по важно да се отбележиЩото утре като стане НапеченоПървият който ще офейка е Негово светейшествоТИКВОНИЙЙ БАНКЯНСКИ
121
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ало тролчета , почвайте с минусите . На следващите избори ББ ще спечели отново. Той е единственият политик в момента , който се опитва да опази Бг. Той отказа ли флот срещу Русия. Каза ли , че ние с Русия няма да воюваме? Който иска да ходи на частно да се пробва. Казва ли , че ЕС трябва да спре емиграцията? Казва ! А от Германия какви сигнали идват - национализмът бил фашизъм, ЕС да приемал целия свят. Той какво да направи. Ето преговаря с турците. Шмеркел като неможе, той преговаря.