България – куриерска служба между Анкара и Берлин

Корнелия Нинова избухна – имаме още един началник от Анкара
31 авг 2016 10:52,
90
България – куриерска служба между Анкара и Берлин
Снимка: архив Bulphoto

БСП стартира политическия сезон с критики към външната политика на ГЕРБ.

"Превърнахте външната политика в куриерска фирма между Анкара и Берлин. Досега имаме едни господари от Брюксел, сега имаме още един началник - от Анкара", обяви лидерката на социалистите Корнелия Нинова.   

Тя попита ГЕРБ защо са скрили премиера от изслушване по темата, което по-рано поиска БСП. "Кой сега е лицемер?", обърна се тя към Цветан Цветанов, който по-рано обвини другите партии в лицемерие.   

Още по темата

Нинова засегна и темата за президентските избори. "Искаме всички партии да дадат оценка на мандата на ГЕРБ и на Росен Плевнелиев", каза тя. Соцлидерката припомни, че БСП вече са я дали и тя е - провал. Нинова призова да започне по-скоро истинската президентска кампания.   

Нинова се обърна и към всички партии и към обществото да формират общ фронт срещу фалшификацията на изборите и обвини ГЕРБ, че са царе в това.   

Лидерката на социалистите обеща, че още утре ще даде на управляващите предложения за промени в редица закони за алтернативно управление на България. Сред тях ще са нови закони за подпомагане на малкия и средния бизнес, за вземанията на работниците, за младежта, възрастните, ветераните и други.

По-рано тази сутрин ГЕРБ отказа да извика лидера си Бойко Борисов в парламента, за да се отчете за посещенията си в Турция и Германия. Искане за това отправи БСП в началото на днешното заседание на парламента.

Социалистите пък настояха, че по-важна тема от националната сигурност няма. Според соцдепутатът Ангел Найденов Анкара използва ситуацията за натиск и рекет на Европа.

"Премиерът Борисов създаде впечатление, че едностранно се ангажира с това и дори, че е курирер", каза Ангел Найденов.

Затова, обяви той, социалистите искали да чуят аргументите му за неговите действия.

ГЕРБ обаче не даде съгласие. Мнозинството гласува против и то на два пъти - след прегласуване. Заради това Ангел Найденов се обърна лично към шефката на парламента да повика примиера за изслушване. Цачева обаче не се ангажира с това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
4
 
! Отговори
Божил преди 7 години
А партията на Нинова- куриерска служба между София и Москва! Обидно ли ви беше да го чуете? Заслужили сте го- това не е лъжа,а народът го знае от 72 години!
52
1
 
4
 
! Отговори
Булгартабак?Пеевски? преди 7 години
А да кажете нещо за "Ало, Ваньо?", или как и защо умря Мишо Бирата? Даже и свински опашки не можахте да му сложите в бързината.Нещо за Калинка да кажете, нещо за подслушването с израелските кетчъри? Нещо за лотовете асфалт, които след първата жега са тип "Дунавски вълни", и се нуждаят от ремонт? Или пък кажете, какъв бе вожда ви, преди да го назначат за "геерал" , както сам казва, и с кого делеше офис в НДК, какъв му бе бизнеса? После разнищете и Пеевски, и КТБ, ако смеете?
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До спидиДнес ще минава ли Бойко да обира пощата щот стана обяди по една мазна опашка ше ви удари
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 71Във филма "Синьо лято" е казано много добре "посредника ми е ла..но!".изгледай и още един филм бе куриере, стига с това синьо лято
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във филма "Синьо лято" е казано много добре "посредника ми е ла..но!". Така че това ми е мнението за Боко тиквуня.
48
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не бяхме "куриер", щеше да каже, че сме безгласна буква... фурнаджийска лопата. Нищо не може да създаде тази, само коментира какво другите правят
47
4
 
10
 
! Отговори
4-5.09.2016 ЕРДОГАН преди 7 години
ОБЯВИХА ГРАФИКА ЗА СРЕЩИ НА РЕДЖЕП ТАЙИП ЕРДОГАН,НА 4-5 СЕПТЕМВРИ 2016 ГОДИНА,ЩЕ СЕ СРЕЩНЕ ПО ЕДИНИЧНО,С ПРЕЗИДЕНТА НА КИТАЙ, С ВЛАДИМИР ПУТИН, С БАРАК ОБАМА,С ПРЕЗИДЕНТА НА ЯПОНИЯ, С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ЕС,И ИМА ЕДНА ЧЕТВОРНА СРЕЩА С ГЕРМАНИЯ, ФРАНЦИЯ , ИТАЛИЯВИЕ БОЙКО, ЗАЩО ГО КОМЕНТИРАТЕ, ПРАВИЛНО ПОСТЪПИ :)))))
46
1
 
4
 
! Отговори
ни съ знай преди 7 години
Е, и какво ще му направите сега?
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ГЕРБ не е света вода ненапита , отнасяйки се с безразличие към електората , чийто гласове ползва .
44
3
 
12
 
! Отговори
:+) преди 7 години
най - верните съюзници на ДПС да говорят за турски слугинаж..смях в залата:))))))))
43
7
 
12
 
! Отговори
Хризантема преди 7 години
ГЕРБ ли купува гласове? Може би, но това го казва лидерката на партията, която беше заснета как си купува избиратели в Бобовдол. Айде поне си мълчете - иначе, много поздрави от Христо Ковачки.
42
1
 
9
 
! Отговори
Стефан преди 7 години
Кой купува избори??? Защо е нужно на бюлетините да пише "Купуването и продаването на гласове е престъпление " , та това е най - голямата подигравка с народа ??? Борбата с това престъпление стига само до някой ром, който е заловен от журналисти и до там. И никой не задава въпроса от къде тръгват паричните потоци за купуването на гласове!!! Като последните местни избори не е имало досега такова купуване. Две са партиите с най - голям принос и всеки ги знае и никой не смее да говори за тях.
41
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дали са вързвали палавника със свински опашки в Симитли ?
40
5
 
19
 
! Отговори
Гала преди 7 години
Току що стана ясно ,че Бойко Борисов ще замени Пейо във предаването имаш поща
39
13
 
15
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
*** да обясни защо за БСП гласуват предимно джипсита.
38
9
 
16
 
! Отговори
Бойко кажи си преди 7 години
Мисля ,че Бойко дължи признание на обществото.
37
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човека точно и ясно каза ,че кмета на Симитли онождал Бойко ,какво неясно има? И не виждам защо трябва да се прави трагедия и новина от сексуалните наклонности на премиера.Мен не ме интересува с кого спи но щом го кефи нека си го слага
36
8
 
20
 
! Отговори
спиди преди 7 години
Днес ще минава ли Бойко да обира пощата щот стана обяд
35
9
 
21
 
! Отговори
А ДЕ преди 7 години
Изнасилен ли е бил премиера в Симитли или е имало любовна игра? Бесен ли е Ердоган щот булката не била девственна ,това предстои да разберем
34
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами преди беше гавазин. Сега пък е куриер. Има развитие.