Чуждите медии за изборите у нас: Удар за Бойко Борисов!

Успехът на опозицията може да прокара оставка на правителството
7 ное 2016 07:07,
155
Чуждите медии за изборите у нас: Удар за Бойко Борисов!
Снимка: архив, Булфото

Удар за Бойко Борисов на президентските избори, така агенция "Франс прес" озаглавява кореспонденцията си за изборите у нас, в която цитира социологически данни за изхода на вота.

Ако резултатът се потвърди окончателно, предстои тежък балотаж на 13 ноември между Цецка Цачева, която е председател на парламента, и бившия командваш ВВС и авиационен ас Румен Радев.

Агенцията посочва, че функциите на българския президент до голяма степен са церемониални, но въпреки това той е уважавана фигура, която определя някои висши служители и може да назначава служебни правителства в условия на криза, посочва още АФП.

И Москва, и Брюксел ще наблюдават много внимателно дали новият президент може да наклони бившата комунистическа страна повече към руската или западната орбита. Сегашният държавен глава Росен Плевнелиев беше много прям в критиките си към Русия и нейния президент Владимир Путин, но в същото време икономиката на България е изключително зависима от Русия, особено от газ, а двете страни имат дълбоки исторически и културни връзки, посочва агенцията.

Дори и премиерът Борисов да не подаде оставка, опозиционните сили могат да се опитат да свалят неговото правителство на малцинството след президентските избори, коментира Ройтерс.

Успехът на опозицията може да прокара пътя за оставка на кабинета, предсрочни парламентарни избори и период на продължителна политическа нестабилност, пише британският в. "Файненшъл таймс".

Изборите се състояха в атмосфера на широко обществено недоволство от политическата класа в България, корупцията и жизнения стандарт, който продължава да е най-ниският в Европа, близо 10 години след като страната се присъедини към 28-членния блок, пише изданието.

Президентският вот се възприема като решаващ за българския премиер Бойко Борисов, който бе казал, че той е тест за партията му ГЕРБ, припомня и "Дойче веле".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
4
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Борисов зорлем се опитва да ме убеди да гласувам за Радев, ама както обикновено смятам да го пренебрегна ... Гъби ли ще бера, есенни листа ли, все ще си намеря някакво занимание ...ЗА КОМУНИСТИ НЕ ГЛАСУВАМ !
120
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз лично съм против едноличната власт и против заплахите .Не може да ме заплашват че ако не гласувам за тях ще предизвикат политико-икономическа криза .Това не държавническо мислене - има замисъл има замисъл но няма мъсъл има рекетиране на бълг.народ .Мин.председател който стои на махленско ниво и не може да разграничи двете власти Парламент и Президент такъв мин.председател не ми трябва а още повече че мисли да предизвика умишлено криза за страната
119
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо трябва задължително да настъпи криза ако падне герб не може ли да има смени без кризи защо трябва да търпим бедността престъпността обезлюдяването и то с млади само и само да е герб ако при друга партия отново не получим подкрепа от ЕС както преди то защо плащаме вноската си и защо още сме членове парите са съюза а не за партия в него и ние трябва да ги получаваме като страна в съюза а не като дали управлява наш или не
118
4
 
3
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
До валентина 124Нима смяташ, че вдигане нивото на минималната работна заплата е добре за трудещите се хора у нас? Вземи попрочети малко за подобни експерименти в страни от Латинска Америка, до какви последствия е довело това...
117
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимензащо си мислят, че само Бойко е мутра ? А при социалистите нямали? наивници сте просто в нашета държава всеки бизнесмен се държи като мутра а социалистите са толкова гладни горките за власт .... Нито един кандидат не е достоен за президент, аз просто не видях .Но такъв ни е ресурса за сега :). Който и да стане ще бъде манипулиран и от наши и от чужди такава е играта :(
116
1
 
19
 
! Отговори
гост преди 7 години
Горанов да си ходи ,не ми харесва арогантността му!!!
115
1
 
17
 
! Отговори
ivo преди 7 години
Ама и министрите му са от USA-посолство...Бъчварова нагла:"откъде да знам вашите баби и дядовци откъде са.."?!По-голяма обида към народа не съм чувал скоро!Има още 3-4 ,дето не са за министри.За капак все се оправдава с натиск от неправителствени организации,само че от определени...Другите не се чуват.
114
16
 
4
 
! Отговори
Калинка-Малинка... преди 7 години
Волен - Президент!
113
3
 
13
 
! Отговори
валентина преди 7 години
аз неискам цялостно променяне,аз искам Бойко най накрая да си отвори ушите и да ни чуе,и НЕ,не гласувах за цачева,нито за радев,а за Калфин.НЕ за партия,за човека Калфин,единствения поискал увеличение на заплатата,но НЕЕ,БОЙКО НЕ ИСКАШЕ И ДА ЗНАЕ.А българина никога няма да се научи да се бори и мисли за себеуважението си с такива избори,които прави,не сме дорасли,за съжаление.
112
0
 
22
 
! Отговори
един и същи цирк преди 7 години
Демо-крадацията изисква отвреме на време да се сменят управляващите марионетки за да не омръзват на говеждото стадо.Избират се нови лица. Пак започват празни приказки за ново начало за светло бъдеще и стадото заспива успокоено.И така ...до финала когато стадото спейки се събужда в кланицата...
111
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе имаше един преди време, който представи България като тоалетна чиния... Сърдехме му се, а за президент шайката ни предложи един голям ... зaдниk... Не бях виждал Борисов толкова изнервен, както снощи по тениска пред микрофоните...
110
0
 
8
 
! Отговори
MILA преди 7 години
До АнонименИ КАК ЩЕ ИСКАТЕ, КОЙ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ ИМЕТО НА ВСИЧКИ И НЯМА ЛИ ТОЗИ НЯКОЙ ДА Е НА НЯКОГО, СКРИЛ СЕ ЗАД НЕГО. АБСОЛЮТЕН ПУПУЛИЗЪМ И ЛИЦЕМЕРИЕ. Всеки срещу всеки и мошениците окрали България и българите, станали милионери, използвайки приватизация и грабеж по времето на комунисти и "СДС' ще бездействат, защото не са си подготвили в люпилнята новите играчи. Наивници.
109
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимендо118 Няма победа за българия с БСП!
108
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов никога не успява от първия път.Много слуша и угажда на Путин и българските рубладжии.Те обаче искат не да го съветват и да правя хъб,или други ползи за БГ,а да му "вземат главата"на избори.
107
13
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искрено се надявам генерала да спечели. Но още по-важни са парламентарните избори.Това е главната битка.Защото само тогава българина ще се отърве от мутри и други зависими муцуни. Но ще бъде трудно, много трудно. Затова е необходимо всички,които искат сваляне на ГЕРБ да се обединят. Победа!
106
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да сложим край на управлението на ГЕРБ и да поставим начало на независимото развитие на България от всякакви "началници". Няма нужда някой да ни казва какво да правил.Стига сме се подчинявали ту на един ту на друг. Ние можем стига да искаме.
105
5
 
48
 
! Отговори
истинска Българка преди 7 години
От вчера започна броенето на началото на края на ГЕРБ! Естествен завършек на нещо, появило се от нищото и в крайна сметка пак там отива. Имат време да обмислят подмолните си ходове за манипулация на крайния резултат, но ми се струва твърде късно, защото народа се събуди.
104
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Автобиографията на Цецка Цачева пише че знае свободно немски но в СОУ Анастасия Димитрова в Плевен където е учила се предодава само английски и френски , не е ясно от къде и как така знае немски , пак работа за ДАНС , между другото бизнеса с Менте-Допломи върви добре
103
2
 
43
 
! Отговори
колко му остава? преди 7 години
Още колко му остава на режима на пожарникаря да е на власт? Още една седмица?
102
8
 
43
 
! Отговори
дезинформация преди 7 години
Едно време и аз слушах и гледах БиБиСи, CNN и Дойче Велле, за да науча истината. В момента БиБиСи, CNN и немските АРД, ЦДФ и Дойче Велле са се превърнали във филиали на отдел "Агитация, пропаганда и дезинформация" на американския Държавен Департамент и на Цру. За да науча истината гледам Россия 24!