Край на залозите – правителство на РБ няма да има!

ГЕРБ, РБ и ПФ не успели да се разберат по няколко точки
Обновена: 20 дек 2016 15:03 | 20 дек 2016 13:53, Камелия Цветанова
116
Край на залозите – правителство на РБ няма да има!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Правителство с мандат на Реформаторския блок няма да има!

Утре реформаторите ще го върнат на президента Росен Плевнелиев и ще се върви към предсрочни избори, защото такава била нагласата на обществото.

Въпреки совалките през последните няколко дни се оказа, че има точки, по които не ГЕРБ, РБ и ПФ не са успели да се разберат и заради това кабинет в рамките на това Народно събрание няма да има.

Обратът беше изненадващ, след като вчера представители и на трите политически формации анонсираха, че напредват и в публичното пространство дори се завъртяха имената на потенциални премиери на евентуалното реформаторско правителство.

След продължили два часа преговори днес обаче шефът на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов отсече: "Имаме определени различия, по които не можем да имаме консенсус и съобразявайки се с обществената нагласа за предстоящи избори не можем да направим правителство в рамките на 43-тото Народно събрание".

Той, както и представителите на реформатори и на патриотите, останали доволни от разговорите по време на много срещи, които проведоха, откакто Плевнелиев даде мандата за съставяне на кабинет на РБ.

Въпреки това се оказало, че няма как да се обединят около претенциите на всички.

Зам.-шефът на парламентарната група на РБ Найден Зеленогорски обясни, че по време на преговорите всеки бил застъпвал своите важни теми, по които държал да се постигне единство, но до "златното сечение" не се стигнало.

Реформаторите искали да се приеме антикорупционният закон, да се направи съдебна реформа, патриотите настоявали минималната пенсия да удари 300 лева, да се засили борбата с мигрантите и с престъпността, за реформа в енергетиката, но за ГЕРБ някои от исканията били невъзможни на този етап.

"За нас е очевидно, че в рамките на този парламент не можем да постигнем ефективно целите си, надяваме се в следващия парламент да има достатъчно допирни токи между РБ, ГЕРБ и ПФ, за да можем да продължим с реформите", призна Зеленогорски.

Съпредседателят на ПФ Валери Симеонов допълни, че диалогът между доскорошните коалиционни партньори, които стояха зад кабинета на Бойко Борисов преди той да хвърли оставка, бил доста сериозен и колегиален и се надява на същото добро сътрудничество и след предстоящия вот.

"Бяха положени максимални усилия на преговорите, за съжаление не можем да се похвалим с положителен резултат, но показахме, че не сме страхливци и няма да работим срещу собствения си народ и срещу нагласата му за предсрочни избори", обобщи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
4
 
30
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
Борисов не си ли дава сметка, как отблъсна хора, които му симпатизираха за достойната постъпка да отиде на избори, след като загуби президентските. Според Боко вече хич не си дава сметка, какво става около него - от лятот насам - грешка, след грешка.пак ще кажа - за мен Радан Кънев си изигра играта най-технично и в момента е целият "в бяло", дистанцирайки се постепенно от всичко и всички, още от минала години. А доктора трябваше отдавна да го разкара...
74
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До eN-VyРадев ли? Ти на кой свят живееш?
73
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде честит ви кабинет Борисов 3 Март месец :)Без да му се пречкат Кунева, Радан и Осман ........
72
3
 
17
 
! Отговори
нас червеното знаме преди 7 години
Умува Ахмед паша, Бойко ефенди си пуснал СВ-то в ДПС,за следващия парламент,да му остане имунитет
71
3
 
24
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
само ще кажа едно - България става за смях, а пък боко хич не си дава сметка как загуби потенциални избиратели, ако беше директно потеглил на избори. Това четворно-петорно салто на герб, мога да кажа, че е салто-мортале!Като, че ли на технично Радан си изигре картите, дистанцирайки се от РБ-2, от Герб и изгонвайки д-р Менгеле - бЕлото
70
0
 
19
 
! Отговори
12345 преди 7 години
ДРУГ министър председател, с пърхащи около него журналистки със светнали очички - НЕЕ!
69
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АМИ НИЕ СИ ГИ ЗАСЛУЖАВАМЕ ТЕЗИ КРЪВОПИЙЦИ ,ЗАЩОТО ЕДНИ И СЪЩИ МУТРИ ДЕТО НЕ СЕ НАЛАПАХА НИ УПРАВЛЯВАТ ВЕЧЕ 27 ГОДИНИ. НАРОДА НАИСТИНА ТРЯБВА ДА СЕ СЪБУДИ И НИКОГА ДА НЕ ГЛАСУВА ЗА ПАРТИЯ,КОЯТО ВЕЧЕ НИ Е УПРАВЛЯВАЛА ,ЗАЩОТО ВСИЧКИ СЕ НАДПРЕВАРВАХА ДА КРАДАТ .ЗАЩО МИСЛИТЕ НЕ МРЪДВАМЕ И КРАЧКА НАПРЕД А ТЪПЧЕМ НА ЕДНО МЯСТО ? ЗАЩОТО НЕ ОСТАВАТ ПАРИ ЗА НАРОДА ОТ ТЕЗИ НЕНАСИТНИ ЛАМИ. НИКОГА ПО-ВЕЧЕ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ НИТО ЗА БСП, НИТО ЗА ГЕРБ И ДПС ,АТАКА ,ПАТРИОТИ....НОВИ ЛИЦА МАЛКО ПО НОРМАЛНИ НИ ТРЯБ
68
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Споко има още време до края на дена ЦВ ЦВ ще обърне резбата и ще каже ще има правителство
67
10
 
32
 
! Отговори
eN-Vy преди 7 години
Е сега генерал Радев ще Ви разкаже играта....всичките ви схемички ще излезат наяве и най-вече колко заемчета сме взели за да направим гушки като на пеликанчета
66
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да разбера защо след като ГЕРБ уж подадоха оставка,не дават на никой друг да управлява.България да не им е бащиния.Още повече, че народът вече за втори пореден път им би шута.
65
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АМА КАК ЩЕ ИМА КАТО ГОЛЯМОТО ШУБЕ ОТ ТОЗИ АНТИКОРУПЦИОНЕН ЗАКОН.УЖ ВСИЧКИТЕ ПАТРИОТИ КАТО ВЛЯЗАТ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ,УЖ НЯМАМЕ КОРУПЦИЯ А ТОЗИ СТРАХ ОТ ТОЗИ ЗАКОН КАК ДА ГО РАЗБИРАМЕ......НАРОДА СЪБУДИ СЕ ! ! !
64
10
 
6
 
! Отговори
Гост преди 7 години
Хайде на мажоритарните избори....
63
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ загубиха и София след като Фъндъка вдигна шоково цената на билетчето за градския транспорт със 70%.
62
3
 
22
 
! Отговори
Брееей, преди 7 години
Отвори му се работа на наЦВЪкания по празниците.Сега ще има да репетира,за да не сбърка броя на бюлетините на ГРОБ при предсрочните избори.Недай Боже да спечелят,значи Цвък се е научил да брои бюлетина за пет. ...Весела Коледа на всички будни българи! Бог да благослови България!
61
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 59Крайно време беше да дойде БСП на властя си свали каскета да не ти стяга, че глей кви глупости са натръшкал тука :)
60
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Боко и на Тръмп се обади, ама на, нямаше кой да му обясни кой е този Боко и Тръмп не взе никакви мерка. Каза си "Е--АЛ съм го в -ъза" и тозкоз.
59
23
 
5
 
! Отговори
Енерго роб преди 7 години
Червените химери се готвят за нови 5 милярда аванта от гьола в Белене-"АЕЦ"-30 години червена хранилка ,чак руснаците храним с милярди,те ни опрощават някви спорни лихви и червените *** дезинформират с лозунга"Братска Русия но опрости милионен дълг" горещ вятър...
58
2
 
7
 
! Отговори
Полковник от ДС преди 7 години
До GENERAL GADORIANДа, има едни хора, които нямате връзка с реалността и още сте със ***. Наброявате около 0,4-0,5 % от избирателите.
57
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мачкай ген Радев, напролет ще се развее отново червеното знаме и тогава всички врагове на народа - на съд и по затворите!
56
0
 
15
 
! Отговори
Ala_Bala преди 7 години
Стига с тези локуми. Просто Бойко Борисов им е казал, че не може да приеме подобно извращение! Как някой може да си представи, че ББ може да бъде никой...! Познах! ДСБ спечели. Да благодарим на Радан Кънев, че ни отърва от срама на това, което се случи през последни дни.