ГЕРБ се заинати: Парламентът да приеме мажоритарния вот!

Депутатите на Борисов искат още 3-4 седмици живот на НС
156
ГЕРБ се заинати: Парламентът да приеме мажоритарния вот!
Снимка: Булфото, архив

Депутатите от ГЕРБ са готови със законови промени, с които се въвежда изцяло мажоритарната система при провеждане на избори за народни представители и планират да го внесат в деловодството на Народното събрание този четвъртък.

Още по темата

Отделно на извънредно заседание на Комисията по правни въпроси утре ще се обсъди проект за решение, свързано с проведения на 6 ноември 2016 г. национален референдум, обяви председателят й Данаил Кирилов на брифинг в централата на ГЕРБ.

"Смятаме, че това е първото и основното действие по Закона за прякото участие на гражданите, което е свързано с изпълнението и прилагането на волята на избирателите", каза той. - Започваме обсъждането с убежданието и с надеждата, че ще получим подкрепа в тази връзка и от други парламентарно представени сили", коментира Кирилов.

Той поясни, че призивът на ГЕРБ към новоизбрания президент Румен Радев за удължаване на работата на НС до разглеждане на законодателните промени е за три-четири седмици, за да могат да се приемат промените в Изборния кодекс.

"Ако има консенсус и получим подкрепа, това означава, че бихме могли да се справим и в сегашния времеви хоризонт на настоящото НС, бихме успели, при много напрегната работа, до 26-27 януари да обсъдим на второ четене тези промени", каза Кирилов.

В отговор на упреци от БСП – Александър Ненков коментира, че ако от ГЕРБ са имали желание някой да замита нечии следи с искането си за удължаване на работата на парламента, са щели да вземат мандата от президента Росен Плевнелиев и да го реализират.

Според него, ако от БСП са толкова искрени в техните притеснения, е трябвало те да вземат мандата, а не да бягат от отговорност и да извадят наяви всички неща, които ги притесняват.

Ненков посочи, че искат живота на този парламент да се удължи с няколко седмици до приема на промените в Изборния кодекс, за да могат да се съобразят с волята на избирателите, изразена на референдума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
11
 
39
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
БСП нямат интерес от тия промени... - ако се гласува в парламента Радев ще наложи вето и това ще бъде края на столетницата...
53
3
 
37
 
! Отговори
Тъжно преди 7 години
До Анонимен 48Пълно е... просто се възхищавам колко са организирани 15-20 човека на всяка статия....
52
0
 
46
 
! Отговори
БГ преди 7 години
Ще ми казват как било правилно да се гласува и колко пари ще получават партиите за глас Като почнат с техните данъци да си плащат заплатите и субсидиите тогава ще казват как ще стават нещата
51
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нагли комунисти, немат срам
50
4
 
45
 
! Отговори
БГ преди 7 години
Те са свикнали народа да няма глас
49
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До крайСтига с тези павета! 12 000 чугуна нямат думата пред толкова много разумни хора, които не смятат, че с павета се прави демокрация! Нали вече пробвахте, мятахте, палихте, взривявахте и какво докарахте - Иванчо Костов, Бъки и дружина, с които започна истинското разграбване.
48
17
 
38
 
! Отговори
БГ преди 7 години
БСП и ДПС си играят с огъня ,но ще ядът народното дърво заради тоя референдум едните ще си отидат в Турция другите в Русия
47
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заглавието е неточно. Не са се заинатили, ами се хващат за сламка. Нагазиха в дълбокото и набързо се набълбукаха. И чак сега усетиха, че играта загрубя и са се носили на розовия балон без реална представа колко не ги дишаме вече. Нещо пожарникарския принцип "пали-гаси" не проработи този път.
46
6
 
56
 
! Отговори
ПОСТРАДАЛ преди 7 години
Най корумпираната партия ГЕРп с по слушковци и некомпетентни експерти дано скоро отидат при царя.
45
6
 
58
 
! Отговори
Българка преди 7 години
Никакво удължаване,ДОЛУ ГЕРБ ,ДОЛУ БОРИСОВ.ПОДЛИ,НАГЛИ ПРЕДАТЕЛИ.НИКАКЪВ МАЖОРИТАРЕН ИЗБОР,СЛАВИ ТРИФОНОВ ИЗПЪРЗАЛЯ НАРОДА В ПОЛЗА НА ГЕБР.БОРИСОВ Е ПОДГОТВИЛ ФАЛШИФИКАЦИЯ НА ИЗБОРИТЕ - ЗАТОВА НАТИСКА ЗА МАЖОРИТАРЕН ИЗБОР.
44
1
 
45
 
! Отговори
БГ преди 7 години
А с колко гласове управляват партиите ? Радев с колко гласа е избран ?
43
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СОБСТВЕНИКА НА ГЕРБ НАИСТИНА НИ МИСЛИ ЗА .... *** !!!!!!
42
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народът казал ДА? Абе от таая чалга сте забравили да смятате. Имаме близо около 6 милиона избиратели. Близо 2.5 милиона казаха ДА на референдума. Всички останали бяха против и/или не гласуваха. Много от тези, които бяха против, не гласуваха изобщо именно за да няма задължителен характер. Както направих и аз.
41
6
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То Бай *** и Герб според мен са наясно, че тая глупост с мажоритарния вот няма как да мине, ама всичко е просто реклама, за да им симпатизират феновете на чалгата. ГЕРБ са силни само в пиара. Бай *** тръгнал да си чати ссъ закъсали в преспите и да се прави на герой, а не дава отговор на въпроса защо службите не работят и няма техника и няма ли мин. председателя по-важна работа от това да се прави винаги на Чък Норис.
40
14
 
37
 
! Отговори
бг преди 7 години
е6а л съм ви конституцията и изборите НАРОДА каза мажоритарен вов ,ако трябва и до лятото ще има НС
39
4
 
55
 
! Отговори
Су35 преди 7 години
Може да искат, може и да могат да го направят, но генерал Радев няма да го позволи. По конституция след встъпване в длъжност той трябва до 10 дни да разпусне парламента.Аз не се и съмнявам че Радев ще спази върховния закон в страната. Излишни драми правят от Герб. Ако искаха да променят нещо имаха предостатъчно време. Референдума бе на 6 ноември. От тогава досега само се повъртъха и изведнъж се загрижиха за волята на народа. Цирк...
38
3
 
58
 
! Отговори
d преди 7 години
Този парламент да се разпусне незабавно. Номерата на ГЕРБ нямат край. Всяко шикалкавене от новият президент автоматично ще го нареди в редиците на мафията.
37
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко са отговорни цветята се вижда в статията за Бургаската здравна каса !!!!
36
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много правилно предложение! Най-малкото, служебното правителство не трябва да започва работа преди началото на март, защото сега сме в ретроградния Меркурий!
35
1
 
57
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Всеки ден празни приказки от ГЕРБ !Нали дойдоха за промяна(европейска) ?!Как стана тази промяна ??