†Неофит към президента: Следвайте евангелските ценности!

Много са предизвикателствата пред вярата, съгласиха се двамата
15 фев 2017 20:58, Анисия Иванова
27
†Неофит към президента: Следвайте евангелските ценности!
Снимка: Президенството

Отстояването на непреходните нравствени ценности и благоденствието на всеки човек и обществото са обща грижа за държавата и Българската православна църква. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и на Негово Светейшество Българският патриарх Неофит, които разговаряха днес.

На срещата, която се състоя по покана на Българския патриарх, присъстваха и митрополитите от Светия Синод на БПЦ, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

"Не се съмняваме, че когато взимате решения за България Вие ще се ръководите от евангелските ценности, от стремежа към мир, любов и правда, и във всичките си дела ще търсите какво е полезно за българския народ!" – обърнаха се Българският патриарх Неофит и митрополитите от Светия Синод на БПЦ към президента Румен Радев.
 
Президентът подчерта, че православните миряни и всички наши сънародници са посрещнали с надежда първите думи на Българския патриарх още след неговия избор, защото са послания в подкрепа на единството както на църквата, така и на обществото ни.

"Тази надежда е все по-силна, защото днес има много предизвикателства пред ценностите, вярата и изконните добродетели", каза отбеляза държавният ни глава.

Румен Радев посочи също така, че в съгласието, вярата и единството е нашият успех както в църковните дела, така и в държавата ни и призова всеки на своето поприще да изпълнява просветено и с отговорност своята мисия.

"Уверявам Ви в своето искрено желание и твърда воля за съпричастност към всяка достойна изява, която подкрепя българската духовност и християнските ценности. Те са многовековни стожери на националното самосъзнание,  вградени са в основите на държавността ни", посочи президентът Радев.

В знак на почит държавният глава поднесе на Негово Светейшество издание на "История славянобългарска" и отправи благопожеланията си за здраве, за мирни и светли дни на Българския патриарх и на митрополитите от Светия синод на Българската православна църква.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
4
 
! Отговори
Румен преди 7 години
Не съм очаквал Елин пелинчани да имат поп-античовек. Какъв божи служител е бил той бе дори с/у кучета не бива да се заканва така както към сирийското семейство. Та нали всички сме божи чеда. Той става само за антена на мобилтел.
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На жаргона на ДС "евангелие" сигурно означава "Уставът на КГБ". И неговите ценности. Ама той радю би трябвало вече да е запознат, щом си е дал г* ъза по даем на болшевиките.
17
1
 
7
 
! Отговори
тук няма дискусия преди 7 години
И спрете да определяте от коя партия е човека с които разговаряте,всеки има право да си членува в която си поиска,гласувам съм за сдс в добрите му години -отвратих се,гласувал съм и за герб и от тях се отвратих-няма толкова алчна и нахална пасмина,аиде в големите градове може да не се забелязва ,но в малките кадруването е направо отвратително,последно гласувах за патриотите но и там нещата не ми харесват това обединение с волен ми идва горница,електората им е като футбулна агитка
16
4
 
4
 
! Отговори
тук няма дискусия преди 7 години
Шапкар бил-ами чудесно,в тия времена с тая *** до границата ни ,предпочитам начело на воиската да е военен ,не смешна лелка с очилца.Няма кво да коментирам служебния кабинет на Герджиков,малко са хората които да поемат такъв риск ,стани министър за 3 месеца и поеми всички негативи на управлението-обикновенно се дава 1 година толеранс тук просто няма да има такъв след 3 месеца ще ги хвърлят на лъвовете
15
1
 
5
 
! Отговори
ТУК НЯМА ДИСКУСИЯ преди 7 години
Аааа схванах логиката,що да чакаме да направи нещо,като можем да го утрепаме с камъни още сега-готина мисъл Сталиниска.Бил си сменил жената и кво от това ,това само показва че е умен мъж ,кои на наше време е само с 1 брак ,ми те всичките минат ли 10 години и не стават на *** на каца за зеле.Спира да готви,спира да чисти,спира да прави секс,запуска се и заприличва на ***,аиде тогава пътя чантата и за хляб.
14
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
13ти, спокойно бе, каква е тая пяна на устата? Президента бил мъж. Просто един шапкар и двуличник. Изчакай година-две и ще разбереш за какво ти говоря. То и сега можеше сам да се ориентираш какъв човек е този, ама явно ти трябва повече време.
13
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неофит към президента: Следвайте евангелските ценности!Президента към Неофит:Ако следвам торния бръмбар ще ме отведе до гyмнoто, затова аз следвам кака Куpи.
12
4
 
3
 
! Отговори
Като цяло преди 7 години
Та като цяло гнусни плазмодии превърнаха свободната зона в клоака.Преди повече от 15 години се считах за член на група хора напредничави,свободомислещи,нестандартни,днес вече тая идея е прелъстена ,покварена и нета е мястото в което всеки увреден индивид изсипва помията си .Гнусно е гнусни са делата ви-не съм вярващ но ще стана ако някои божи ден си платите за всяка гнусотия сътворена през жалкия ви животЛека вечер и спокоен сън
11
6
 
8
 
! Отговори
контингента преди 7 години
Що не си пиете хапчетата бе билобици,толкова сте изкукали че вече не сте смешни а жалкиЗа първи път имаме за президент мъж-достоен,неангажиран ,следващ това за което се закле но за вас все е недостатъчно,осъдихте го преди да стъпи в длъжност,не ви хареса военната му кариера,после го обвинихте във слугинаж в полза на 3 държава,след това започнахте атаки към семеиството муЖалки *** така ли осмисляте живота си...
10
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Църквата ни е посмешище! И президента също. Изобщо голям цирк са спретнали тия двамата!
9
3
 
4
 
! Отговори
Балтона преди 7 години
Жимба, защо не каза кой ти оказа натиск? Герджика те издаде, но ти се правиш а приятно разсеяан. Вече 100% е ясно че си апсолютну независим.
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще ги следваме, отче Неофите! Така както преблаженият монах Филарет, така и ние ще ги следваме!
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Притесняваме се за святската Република.
6
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дърт комунист тръгнал по църкви
5
2
 
7
 
! Отговори
Баба Гуси преди 7 години
Верно е. И ние с кака Филка Филаретова бехме там. Видях се и с други дружки.
4
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв е тоя кръст пред името бе? Такъв се слага на умрелите!
3
10
 
6
 
! Отговори
ЦК на Либерастите преди 7 години
Само либерастийските евроатанатически скъпоценни ценности са важни!
2
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А президентът целунал ли е ръка или е подал за ръкостискане?
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неофит да изгони Филаретовците!