Ердоган към България: Организирайте честни избори!

Турция не се намесвала във вътрешните работи на други страни
Обновена: 23 мар 2017 16:23 | 23 мар 2017 16:23, Елка Василева
258
Ердоган към България: Организирайте честни избори!
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Турският президент Реджеп Ердоган отхвърли твърденията, че неговата страна се намесва във вътрешните работи на други държави.

"Турция винаги е зачитала териториалната цялост и суверенитета на всички държави", каза Ердоган и в същото време призова България да осигури всички условия за провеждане на честни и прозрачни избори на 26 март, за да може всички нейни граждани да упражнят своя вот в обстановка на спокойствие и сигурност.

"В неделя, на 26 март в България ще се проведат парламентарни избори, но научаваме, че там се правят опити да се попречи на сънародниците ни, нашите братя от турски произход с български паспорти, да упражнят свободно и демократично правото си на вот. Правят се опити за натиск върху тях. Това много дълбоко ни обезпокои", каза Ердоган.

Още по темата

"Може ли да се приеме такова нещо за нормално? От една страна, България твърди, че защитава европейските ценности като европейска държава, но от друга страна - ще упражняваш натиск върху хората от турски произход, за да не гласуват според своите предпочитания. Кое тук е европейското (отношение)", попита турският президент, цитиран от БТА.
   
Ердоган посочи още, че Турция не се намесва в политиката на други държави, но в същото време е нейно право да защитава демократичните права и свободи на сънародниците в съответната държава.
   
Турският президент направи това изявление на среща с представители на изселнически общности от България и балканските страни, която се състоя в Анкара с участието на повече от 3000 души. Това бе петата заключителна среща от поредица по инициатива на турското министерство на труда и социалните грижи с представители на изселнически организации от България и балканските страни в Турция.
   
На тези срещи се обсъдиха въпроси, свързани с изселниците, касаещи социалните им права, осигуряването на работа, здравни осигуровки, както и въпросът за лицензирането в Турция на дипломите на турските студенти, които учат в чужбина.
   
Решено бе граждани от турски произход да могат да получават разрешителни за местоживеене и работа в Турция за срок от 5 години, за да може да кандидатстват веднага след това автоматично за получаване на турско гражданство.

Решено бе също онези изселници, които имат роднини от първа степен в България, нуждаещи се от здравни грижи, да могат да получат срещу минимална здравна вноска медицинска помощ в Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Приключи с Европа, сега ни започна нас:)))
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво се крие зад думите на Ердоган. Той е сигурен че отново ще има свои хора в следващият български парламент. И те отново ще представляват голяма част от изселниците в Турция. А кога ще се намерят необходимите гласоподаватели в БГ които да поведат масата след себе си отново и да изберат едни управляващи, които ще им служат безусловно и ще покажат наистина на света че интересите на българският народ са преди интересите на популистки лидери и стоят на първо място.
36
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свободата в България е гарантирана във всяко едно отношение за разлика от Турция!Става нагло и безочливо да агитираш за нещо което вече го има при тези към които е отправено искането а го нямаш при теб!
35
2
 
6
 
! Отговори
dfddb преди 7 години
До ЕВсе едно пък някога са били честни изборите в БГ. В неделя огледай хубаво изборната комисия и си помисли дали няма да се продадът всички за 15К(май толкова върви) и да подпишат какъвто протокол им дадат. В моята секция бяха смачкани и изтормозени хора изглеждат като 3 бона накуп само на кредит да са взимали.
34
2
 
9
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Не е лошо анадолския фюрер да си гледа собствената *** дето вече се пука по шевовете и да не дава акъл без никой да му го е искал Ататюрк сигурно ще се завърти в гроба, ако може да разбере на къде са я подкарали.
33
1
 
11
 
! Отговори
доктора преди 7 години
Ами нека премахнем двойното гражданство и хората който се върнат да ги включим наравно св нашето общество а не да ги изоставяме на пройзвола на съдбата.тези който изберат турското гражданство нека останат да живеят там и да бъдем добри съседи.Това е решението
32
1
 
7
 
! Отговори
Приберете братятя си преди 7 години
Ердоган каза:"нашите братя от турски произход с български паспорти, да упражнят свободно и демократично правото си на вот. Правят се..."Това ми напомня МНОГО на Путин, който "защити" руснаците с украински паспорти...Най-добре ще бъде, както мароканците са се ИЗТЕГЛИЛИ(изгонени) от Испания около 1450г.( след около 700г.на власт), така и "горките братя" на Ердоган да се изтеглят в Турция, където ще си живеят сред религията, в удобство и БЕЗ ПРИТЕСНЕНИЯ.Иначе ВСИЧКО е преливане от "ПУСТО в ПРАЗН
31
3
 
12
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 7 години
Тоя фе( ще свърши като Кадафи или Бин Ладен....
30
4
 
16
 
! Отговори
ха ха ха преди 7 години
Най-честно ще е турците да не идват и да НЕ гласуват за избори в България !Хора ,които Не живеят в България и Не знаят Български да Не гласуват !
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
7,Не пиши глупости и ЛЪЖИ за Холандия!
28
7
 
2
 
! Отговори
V преди 7 години
Аз лично съм с двойно гражданство. Българско и немско. Напуснах Германия преди години и ще мога да гласувам за немски парламент максимум до 25 години след напускането на държавата.
27
1
 
9
 
! Отговори
доктора преди 7 години
Не е проблема в ракетите.Да щяхме да нанесем щети на истамбул но Турция има подобни и то много повече.Проблема е че от 140 години при нас не се прави нищо за интегрирането на малцинствата и са оставени да се капсулират.Другия проблем е че турците не са изселени когато сме имали тази възможност:например 1912 година както това прави Турция с тракийските българи и с понтийските гърци,а и Гърция с турците в Елада и западна Тракия.Това са начините да се профилактира такъв проблем
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Турция ги плашат, че ако не гласуват за Дост ще им отнемат гражданството и бизнеса. ФАШИСТ!
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
голям демократ и свободолюбец се извъди амуджата на снимката, направо са цъфнали и вързали при него, че и акъл дава на околните...
24
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Турция не се намесва в политиката на други държави"каза човекът, който направи инвазия в Северна Сирия, обединявайки терористични групировки под името "Ефратски щит".каза човекът, който от 2011 г. спонсорира терористични групировки в Сирияказа човекът, чиито войскови части пребиваваха незаконно на територията на ИракАйде не мерси, рецепчо.
23
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябвало е да го кръстят Еърдоган, какъвто е въздухар.
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки чете и разбира това което иска.Направи ми впечатление последните редове,това в България никога ама никога няма да стане,ще си умреш от наглосна лекарите та ако ще и 5 осигуровки за имаш,не дадеш ли рушвет си загубена душа.
21
5
 
3
 
! Отговори
Надя Николова преди 7 години
Не трябва да се вярва на л¥д човек.
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До дъ беста. Гражданството им щеше да ме радва ако не е двойно. Т.е., ако станеш пуйкистанец, не мож гласува в България. Както апропо е в демократична Германия! Ти чети сега.
19
5
 
18
 
! Отговори
Динко Атевето преди 7 години
Kой беше този от снимката? На ислямски терорист прилича!