2017-та: Бойко Борисов блести навън, а вътре оправя каши

Според "Афис" при избори сега, ГЕРБ пак ще са първи
18 дек 2017 17:30,
228

През 2017-година Бойко Борисов се е показал като политик, който е добре приет навън, но вътре оправя кашите на партиите.

Така обобщи годината на премиера политологът Татяна Буруджиева пред  Bulgaria ON AIR. Според нея износването в политиката е нещо съвсем нормално, визирайки заявката за нов имидж, с която ГЕРБ дойдоха за трети път.

Още по темата

"Промяната в премиера Бойко Борисов остана само за него и не се отрази на вътрешнополитическия живот. Усещането е, че министър-председателят отива някъде в чужбина, приемат го добре, обаче вътре в държавата партиите забъркват някаква каша и той трябва да тича и да я оправя", уточни тя.

Политическата равносметка, определена от агенция "Афис" за 2017 г., е бурни събития и горещи скандали, но без промяна в политическата панорама. Според социолозите, ако изборите бяха днес, пак ГЕРБ щяха да спечелят.

"Това е доста адекватна картина на почти отминалата 2017 година. Въпреки битката между партиите, всичко което видяхме са вътрешни сблъсквания, а не реална политика, която опозицията е наложила. Всичко това кара хората електорално да замръзнат. Какво ново могат да искат или да изберат?", каза още Буруджиева.

Според политолога Димитър Димитров социалистите не са имали възможността да се наложат като алтернатива.

"БСП не успя да се класифицира за явна опозиция в парламента. Нямаме ситуацията от 2013 г., когато беше много зрелищно", каза той.

Според него в началото очакванията към ГЕРБ са били огромни и оптимистични, но е нормално те да не могат да постигнат едно и също впечатление за трети път.

"Може да не ни изглежда очевидно, но българите усещат, че ние сме парламентарна демокрация. Колкото и да залитаме по личността, ние продължаваме да искаме да видим парламентарна демокрация", подчерта за финал на разговора Татяна Буруджиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
4
 
40
 
! Отговори
a преди 6 години
Блести та се къса, а помиярските медии, нямат избор, освен да го възхваляват!
155
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това дебело, издухано, лакомо и страхливо чиче, трябва да бъде изритано веднага, защото с всеки ден във властта, България започва да става като Северна Корея. Удушил е всичко, преса, телевизии, съд и прокуратура, полиция, също така е принудил бизнеса да му плаща за да работи. Изнася пари още от Б 1. Данните за над 20 милиарда. Изнася и с отряд 28, натоварени на палета инс охрана. Скоро в САЩ му запорираха 3 милиарда в офшорна фирма. Преди 3 г му взеха 450 милиона от Саудитска банка. Блести, а?
154
5
 
36
 
! Отговори
ТЪЙ-ТЪЙ преди 6 години
БОКО ТИКВЕТО НЕ Е ИЗКАРАЛ И ЕДИН МАНДАТ, А ВЕЧЕ Е ТРИ ПЪТИ ПРЕМИЕР, ЗА ГОДИНА - ДВЕ. ТОЗИ СТРАХЛИВЕЦ, ЛЪЖЕЦ И НАЙ-ПАЧЕ КРАДЕЦ СЕ ГЪРЧИ ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН, ЗА ДА Е НА ВЛАСТ. С ЕДНА ЕДНИЧКА ЦЕЛ - ДА КРАДЕ. ТАКА Е В ДЪРЖАВАТА НА ДЕБИ ЛИТЕ. И КАТО И ДЕЛЯНЧО МУ ПРАВИ СВИ С ВСИЧКИТЕ СИ МЕДИИ, ДЕ БИЛИТЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ. СЕГА ПЪК И БЛЕСТЯЛ НАВЪН. ДА БЛЕСТЯЛ- С ПРОСТОТИЯ И ПРОСТАЩИНА. ЗА УЖАС НА ВСИЧКИ МИСЛЕЩИ БЪЛГАРИ
153
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Блести с кльопачка на суджук на аванта, с титане на мачлета с бистришките тигри в работно време, блести с "Ало ваньо..." и с това, че кмета на симитли му изора задния двор.....
152
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко е три пъти Премиер.Вие сте копейкаджии :)))На никой не му пука за вас. Дори шефовете ви в Масква ;)
151
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Блести, да, с тъпотата и неграмотността, със слагачеството на Меркел, нали ГЕРБ е създадена с немски пари. Блести с надупването към Ердоган, с ограбените от България и изнесени по сметките му около 20 МИЛИЯРДА. Със замъка в Калифорния за над 350 милиона долара. С миналото на бандит от СИК, с бедността и разрухата които натресе на българина, с бягащите от България вече над 1.5 милиона, с демократската криза, с унищоженото здравеопазване и принизено образование, с купуването на изборните "победи".
150
3
 
30
 
! Отговори
"-" преди 6 години
2017-та: Бойко Борисов блести навън, а вътре оправя каши.----Това е ВИЦА на 2017г.))))))))))
149
24
 
2
 
! Отговори
Трак до 172 преди 6 години
А ти защо не четеш коментарите , но претенции имаш.Най голямото проклятие за българина е мързела и късата памет.
148
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв народа такива и управниците, деби.лите ***.ил искат, за ***.ил гласуват. Но блести.И не знаех че ....е забранена дума, защо? Много е подходяща, мисля.
147
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв народа такива и управниците, *** *** искат, за *** гласуват. Но блести.
146
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...блести като *** дупе на месечина//////
145
1
 
26
 
! Отговори
men преди 6 години
блести като птиче изпражнение върху черна шапка, като черна дупка в космоса (като черна дупка мое се замени с ненапълняемата шундулина на банкерката бивша спътница на тиквочку в кражбите и далаверите) и най вече като едно време шутовете са блестели с дебилизъм и тъпотия до царете си, като за жалост за разлика от тех нашего тиквун не казва истината шото е слабоумен скот и не мое да върже две приказки па камоли да разбира за какво си говорят циониските слуги у берлин и бриксел.
144
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
без смешника сме за никаде.Суджук ,ти си светлината,ти си въздухати си слънцето за нас .
143
22
 
6
 
! Отговори
Трак до русите преди 6 години
Вече започнахте взаимно да се кълвете , който повече мрази България е по голям русофил.Дали знаете , че само в България има такова животно , като оксиморона Българско национално движение русофили.Дори и молдовците не си завират носа толкова дълбоко в руския седалищен мускул.Но , българския русофил е русофила с най кафявия нос на земята.Чакаме значката за най упорития нос стигнал до простата на Русия.Прочети още на: https://dnes.bg/notifikacii/2017/12/17/rusiia-se-razmina-s-teroristichen-akt-putin-blagodari-na-trymp.362558#comment-newest
142
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Бойко Борисов блести навън, а вътре оправя каши". Много пари е изхарчено за да има видимост на "блясък"... Относно реалността, за което избран - една каша не може да оправи...
141
1
 
28
 
! Отговори
Бай Хой преди 6 години
Блести с простотията си.
140
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брао ББ, брао - български юнак!
139
2
 
3
 
! Отговори
Трак до Истина преди 6 години
Интересно защо не казваш нищо по въпросите ми за Костов.Или истината май много боли.
138
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вунету е СУПЕРМЕН.
137
2
 
1
 
! Отговори
Mimi преди 6 години
Do: Istinata/// Zashto ne mu qdesh .!. Na zarq mmti mrasna