2017-та: Бойко Борисов блести навън, а вътре оправя каши

Според "Афис" при избори сега, ГЕРБ пак ще са първи
18 дек 2017 17:30,
228

През 2017-година Бойко Борисов се е показал като политик, който е добре приет навън, но вътре оправя кашите на партиите.

Така обобщи годината на премиера политологът Татяна Буруджиева пред  Bulgaria ON AIR. Според нея износването в политиката е нещо съвсем нормално, визирайки заявката за нов имидж, с която ГЕРБ дойдоха за трети път.

Още по темата

"Промяната в премиера Бойко Борисов остана само за него и не се отрази на вътрешнополитическия живот. Усещането е, че министър-председателят отива някъде в чужбина, приемат го добре, обаче вътре в държавата партиите забъркват някаква каша и той трябва да тича и да я оправя", уточни тя.

Политическата равносметка, определена от агенция "Афис" за 2017 г., е бурни събития и горещи скандали, но без промяна в политическата панорама. Според социолозите, ако изборите бяха днес, пак ГЕРБ щяха да спечелят.

"Това е доста адекватна картина на почти отминалата 2017 година. Въпреки битката между партиите, всичко което видяхме са вътрешни сблъсквания, а не реална политика, която опозицията е наложила. Всичко това кара хората електорално да замръзнат. Какво ново могат да искат или да изберат?", каза още Буруджиева.

Според политолога Димитър Димитров социалистите не са имали възможността да се наложат като алтернатива.

"БСП не успя да се класифицира за явна опозиция в парламента. Нямаме ситуацията от 2013 г., когато беше много зрелищно", каза той.

Според него в началото очакванията към ГЕРБ са били огромни и оптимистични, но е нормално те да не могат да постигнат едно и също впечатление за трети път.

"Може да не ни изглежда очевидно, но българите усещат, че ние сме парламентарна демокрация. Колкото и да залитаме по личността, ние продължаваме да искаме да видим парламентарна демокрация", подчерта за финал на разговора Татяна Буруджиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Da Kato se stopi snegat i *** znaesh kak blesti Napravo sme cavnali
135
16
 
2
 
! Отговори
Винету преди 6 години
До 153 червен анонимник. Нали ти е ясно, че твоето мнение никак, ама никак не важи. Защото ти си никой - просто един *** безличен червен ***, даже и ник не си си сложил.
134
3
 
25
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Май наистина има хора, които вярват в легендата, че бодигардът на Царя, ей-така, съвсем самичък, изведнъж от нищото, само с чара си, е създал огромна партия и е спечелил още първите избори, в които е участвал, взимайки от Царя около 40%???Боже, Боже, вярващи...
133
4
 
35
 
! Отговори
проктолог преди 6 години
Пожелавам на народа на България едно безборисово бъдеще!
132
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Провал пълен провал ! Слаб две в управлението на държавата и три минус като строителен предприемач.
131
4
 
5
 
! Отговори
Истината преди 6 години
А най-забавни са коментиращите в днес, чиито умствен капацитет не надминава неделния ремонт на жигулата и спомените за извращенията в казармата. Те, горките, вярват на всяка дума в любимите си медии; невъзможно им е да свържат две събития, ако те са с период по-голям от 24 часа помежду си; и дори не могат и да си въобразят, че мозък на Homo Sapiens може да генерира дългосрочен план от ранга на този на Царя.
130
3
 
9
 
! Отговори
Трак преди 6 години
Май не знаеш , че архитектите на царското управление идват от Варна и тяхната програма 800 дни.Твойте любимци още през 2000та година предложиха на Костов този проект срещу определени министерства(земеделието,транспорта и енергетиката) , но той ги изгони и те кацнаха при Доган и той ги свърза с Миленчо и синчето на царя Кирил.Защо си мислиш , че при пълно мнозинство , Царя вкара и ДПС във власта.Мисли
129
10
 
6
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Помня как в края на 90-те червенушките направиха пътека до Мадрид, за да сондират Царя. И той им направи мили очички, върза им на предложените тайни договори. Какво можеше да направи? Те се страхуваха от него и просто щяха да го убият или да го дискредитират в България.Но той уж им върза; издигна се с тяхна помощ, а през цялото време просто е чакал и е подготвял бодигарда си!Велик политик!
128
13
 
5
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Царят евамайките на червените и смотаните луканови планове от 1989-та!Ами забравя ли се това да убият баща ти, да ти отнемат царството и да те качат във влака към неизвестното на 7-годишна възраст?Но се върна и ги потроши чрез бодигарда си!
127
18
 
1
 
! Отговори
Истината преди 6 години
И да ви подскажа - някой дали си мисли, че политик от ранга на Царя би заложил всичко на една карта? Тоест, ако случайно Борисов падне от власт (поради естествено и прогнозируемо изхабяване), мислите ли, че планът му би спрял?Изобщо, направо е смешно как някакви рабфаковци от пролетариата си мислеха, че могат да използват, да манипулират, и да са по-добри в политиката от Царя! Смешно.
126
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вътре оправя каши,които сам забърква,а навън само той си мисли,че блести.Има някакви напъни,а хората там от немай къде и от добро възпитание му обръщат някакво внимание.
125
3
 
3
 
! Отговори
Трак до истина преди 6 години
Май бъркаш името Костов с Бойко.
124
3
 
10
 
! Отговори
Трак преди 6 години
До забравящите , Костов гласува лустрация , но КС я отмени по жалба на Петър Стоянов.При Костов външния дълг намаля с почти една трета, а икономиката растеше с двуцифрен ръст(почти като Китай).Даже имахме положителен прираст на населението и 600000 новосъздадени Малки и Средни фирми(не олигарси).Само резерва беше осем милярда.
123
5
 
4
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Нима някой си представя, че човек като Бойко Борисов би могъл САМ да се превърне в признат политик от голяма величина в цяла Европа? ОЧЕВИДНО е, че зад всяко негово действие стои могъщ политик! Няма кой друг да е това, освен Царя, който успешно се разправя с комунистите и им го връща заради баща си!
122
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИстинатаМоля....Бойко ли изкорени комунизма.....този комунист - по душа ,по манталитет ,по произход и най-вече ПО ЛАКОМИЯТА СИ !
121
18
 
3
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Бойко Борисов е човекът, който РЕАЛНО изкорени комунизма в България!СДС беше създадено от БКП, по плана на Луканов и следваше плътно този план. После изгря Царя, но комунистите го очакваха и го парираха. Той обаче се оказа много умен и им сервира неочаквана изненада! Издигна Бойко Борисов и се дръпна встрани. Велик политик! Само Историята ще го оцени и то след 50 години!
120
2
 
22
 
! Отговори
българка преди 6 години
НЕ ОПРАВЯ А ЗАБЪРКВА КАШИ И ТО МНОГО БОЛЕЗНЕНИ ЗА НАРОДА,КОЙТО ВЕЧЕ ЕДВА ДИША ОТ ТЯХНАТА ЛАКОМИЯ!.ЗАЩО НЕ НАПРАВИ МОРАТОРИУМ ЗА СУБСИДИИТЕ ГОСПОДИНЕ ,ЗАЩОТО Е ПО-ЛЕСНО ДА РЕЗНЕШ ОТНОВО НАРОДЕЦА ,ЗАЩОТО ЗА ВАС ПОЛИТИЧЕСКИТЕ АКУЛИ ОГЛОЗГАЛИ БЪЛГАРИЯ МОРАТОРИУМИ НЕ СЪЩЕСТВУВАТ ТЕ СА ОТНОВО ЗА СТРАДАЩИТЕ, ЗА ЛЕКОВЕРНИТЕ ДЕТО ВИ ПОВЯРВАХА,ЧЕ СТЕ ЧОВЕК ОТ НАРОДА А СЕ ОКАЗАХТЕ НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ВРАГ,КОЖОДЕРА НА НАРОДА СИ! ДОРИ НЕ СИ ДАВАШ СМЕТКА ЗА КЛЕТВИТЕ И ЗЛОБАТА ,КОЯТА ВСЕКИ ДЕН СЕ АКОМУЛИРА В ХОРАТА
119
4
 
10
 
! Отговори
Трак преди 6 години
Смешно е да вярвате , че охраната на бай Тошо е алтернатива на котилото му.А Пеевски и Доган за коя партия работят , защото и при двете добре си живуркат.Само Костов се осмели да ги изрита от власта , но българина нямаше куража да го подкрепи и затова си плаща до днес.
118
1
 
16
 
! Отговори
factotum преди 6 години
ОСТАВКА!
117
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Модераторке