Борисов за вица за Путин: Той и за Меркел важи. Даже и за мене!

С президента на Русия много пъти сме се шегували, каза премиерът
16 фев 2018 16:07,
228
Борисов за вица за Путин: Той и за Меркел важи. Даже и за мене!
Снимка: архив Reuters

Премиерът Бойко Борисов отвърна на коментарите, които сам предизвика с шегата си по адрес на руския президент Владимир Путин и обясни, че тя важи и за него самия.

В началото на февруари българският министър-председател заяви, че в света има две неща, които никой не избира – родителите си и президента на Русия.

Заради тези си думи днес Борисов получи неочаквана оферта от Москва – да стане руски гражданин, за да може да гласува за президент на Русия.

"Борисов има шанс – може да получи руско гражданство и да гласува за президент", заяви прессекретарят на руското Външно министерство Мария Захарова и заключи: "Мечтите се сбъдват".

Още по темата

Няколко часа по-късно българският премиер обясни, че изказването му всъщност е виц, който би могъл да важи и за Ангела Меркел и за самия него.

Борисов направи коментара си от Мюнхен, където участва в конференцията "Нови идеи за Европа".

"Поне досега с президента Путин винаги съм бил в много добри лични отношения. И много пъти сме се шегували", каза Борисов. Той допълни, че Путин би трябвало да знае, че за успешен политик като него, има много вицове. Самият Борисов също знаел вицове за себе си и често му ги разказвали, особено такива за избори. 

"Той важи този виц и за Ангела Меркел, и за мене, ако щете", допълни Борисов. Той обясни и че силно качество на политиците е да могат да се шегуват със себе си.

Премиерът коментира и напрежението около Здравната каса. Днес здравният министър Кирил Ананиев обяви, че иска оставката на шефа на НЗОК Камен Плочев, защото той настоявал зад гърба му за актуализация на бюджета на Касата.

"Не може да се вкара актуализация на Здравната каса без министъра, без правителството, без да видиш с какви пари разполага държавата. Освен това още сме сме януари месец, февруари станал, времето си минава бързо, нали председателство уж идва, а то ще мине вече", вмъкна Борисов.

Той допълни, че не може по това време да се вкарва актуализация и то за 200 млн. лв.

"Ще го поканя на среща да го питам как става. Милиарди, милиарди лева сме осигурили за здравеопазването години наред. И все Здравната каса излиза и казва, че има дупка. Видяхме как са източвани системите чрез лекарства", каза още премиерът.

Той обясни и че е право на министъра сам да избере екипа, с който да работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
1
 
10
 
! Отговори
преди 6 години
do 181А! Добро Утро!
163
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво иска да каже ,че и него не го избираме?Тогава го назначават .Знаех си аз че нищо не зависи от нас,само си гласуваме напразно
162
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 176Ма ти сериозно ли? Всъщност може и да си прав! Ако се случи това, хипотетично, Русия ще цъфне и върже, а най-вече Баце. Тя, Русия де, е къде къде по-голяма и за крадене бол. Толкоз народ я краде и сякаш бълха я е ухапала. И там Баце може да развие пълния си потенциал на ...*** всичко това ХИПОТЕТИЧНО, щото руските мошеници са на светлинни години пред нашио...
161
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е най-влиятелният политик в целия свят!Не го обичат от англисаксонската мафия............но руснаците си го обичат!
160
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко, Бойко.............вярно си много ***................пожарникарска му работа!
159
2
 
36
 
! Отговори
/v/ преди 6 години
вместо да потъне в земята от срам за сетен път показа нивото си. едва ли някой има думи.много жалко за бълхарите
158
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е точно това казвам и аз. Ако Борисов се балотира с Путин, с няколко пичмасала ще забие джуджето като пирон в кисело мляко и ще му грабне поста. Гарантирам че ще управлява Русия много по-добре от всички дето са я управлявали през последните 600 години, щото тая държава са я управлявали само кръгли клинични *** и доказани кpeтени.
157
0
 
38
 
! Отговори
Бай Хой преди 6 години
Той нашият бай-*** така си управлява вече трети мандат само с вицове .А народа се смее на собстшената си простотия като гласува за *** .Колко езика знае Бойко ?-Отговора е езика на селендурите !Стана Виц ...
156
0
 
34
 
! Отговори
В.В.Ж. преди 6 години
Абе в тоя ГЕРБ освен калинки и бивши комунусти(понастоящем смешници) разказващи вицове някой свестен няма ли?
155
0
 
32
 
! Отговори
Психодисп.Раднево. преди 6 години
Ако знаеш Боце някой виц за Ердоган сега е момента да го кажеш.За Тръмп ако знаеш кажи ни да се посмеем .
154
0
 
31
 
! Отговори
Както винаги: преди 6 години
Първо се излага, а след това се оправдава.Тъпакът не знае, че трябва първо да мисли, а след това да отваря устата си, но, най-добре ще е, да замълчи, за да не ни излага пред света.
153
1
 
27
 
! Отговори
Къци преди 6 години
На Тиквуня в утре към обяд ще му стане много забавно, целия Видин като скочат пак на протести и бунтове и пак блокират Е79 и като се натрупат ония ми ти опашки с 100000 турски тира от Калафат до Враца и ви гарантирам, че ще падне голем СМЕХХХХХ.Направо ще напълни памперса от кеф. И като пак ще се изпоти и ще почне да чертае некви виртуални схеми на тунели и магистрали с молив и тефтер в националния ефир.ХЕХЕХХЕЕ
152
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
10 години виц след виц ..Калинка след Калинка су.джук . след су.джук ...абе направо голям смях! а ЕВРОТО КАТО ВЪВЕДЕМ КАКЪВ СМЯХ ШЕ ПАДА ..... НИЕ ЩЕ ИМ ПЛАЩАМЕ ДЪЛГОВЕТЕ С НОВОТО ЕВРО А ГЪРЦИТЕ ЩЕ СЕ СМЕЯТ !
151
1
 
16
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 6 години
За Първи Път Виждам Новина че Борисов е имал Среща с Путин ?Това вярно ли е ?Борисов да не е открил Машина за връщане във времето ?
150
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"С президента на Русия много пъти сме се шегували, каза премиерът" И кога е било това бе тикво-сигурно само в сънищата ти? Жалък си ,*** си!
149
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НЕ, ТОЯ Е ЛУД"ТОЯ НАИСТИНА Е ЛУД. ВЕЧЕ ГОВОРИ ОТ ИМЕТО И ЗА НАЙ-ГОЛЕМИЯ, НАЙ-СИЛНИЯ И ВЛИЯТЕЛЕН ПОЛИТИК В СВЕТА. ОТКАЧАЛКАТА МУ ..."---Ами, то нали и ПреЦедента Роско Пъ заплашваше Русия ... СЕга не знам кой от двамате е по-не нормален, кой от кого копита ...
148
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А на Цецо гражданство,щото без него Бойко не се оправя с изборите
147
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците нямат технологии, внасят ВСИЧКО, барабар и стоманата за Арматите от Швеция, военно оборудване за над 50млрд. годишно от Германия! Някой да ми посочи през последните 20г. какво откритие са направили, какво лекарство са измислили, как са допринесли за човечеството, до коя планета са долетели, *** и буиадоветв претенциозни с техното извънземно самочувствие?
146
37
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изобщо не ми пука за най тЪ:пия и злобен народ на земята- руския. Едно голямо браво на премиера.
145
38
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно е, че българските русофили са способни майка си да застрелят само за да са в услуга на кремълския сатрап. Плюят по българския премиер, за да се подмажат на ония плешив *** дето язди гол до кръста сибирски тигър при минус 200 температура. Няма такива предатели като бу.лгарите.