ДПС поиска: Възродителният процес – в учебниците

Карадайъ отново възрази срещу участието на националисти в кабинета
Обновена: 18 мар 2018 21:13 | 18 мар 2018 20:50, Красимир Ангелов
152

Всички събития от Възродителният процес да бъдат описани в учебниците. За това настоя на възпоменателен митинг в село Барутин лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Председателят на ДПС отново възрази срещу участието на националистически партии в управляващата коалиция и напомни, че при подобно управление са били асимилирани турски граждани по време на комунистическия режим у нас.

Какво още поиска Карадайъ вижте във видеото на телевизия Bulgaria On Air
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
20
 
! Отговори
Машко преди 6 години
Абе ***, ти искаш това вьзродителния процес през седемдесете години кьдето ни смениха турските имена с бьлг имената да влезе в учебниците! Начи теб това те топли, а кьдето хората гладуват не те интерва? Искаме хляб.
23
3
 
17
 
! Отговори
свидетел преди 6 години
Някой от партията на въртоглавите ще излезе ли да каже истина на народа или ги държат с документи. Все пак един въртоглав не полудява без причина. Причината е следната - Демирел се среща в Тошка във Варна, Шумен и нашия му се хвали какво е направил за турците - университети, училища, болници и т.н. Пита Демирел какво е направил за българите в Турция и фесът му отвърнал, че в Турция няма българия и нашите подивели, получили факсове - като няма българи в Турция, няма да има и турци и у нас.
22
11
 
2
 
! Отговори
от Уикипедия преди 6 години
През 862 863 г. Борис I сключва военен съюз с крал Лудвиг II Немски и преговаря с него за приемане на християнството в България от Римокатолическата църква.Българският владетел приема християнството тайно, за да избегне засилването на съпротивата сред някои прослойки на народа.
21
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия ако се преселят в любимата си турция, на никого няма да липсват.
20
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези хапват свинско и ракия варят повече от нас,значи са асимилирани.А процеса си беше неизбежен поради претенциите им за отцепване на изконна българска земя Сега може само да си агитират за нещо което няма как да стане.
19
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подкрепям! Нека се знае, кви са тия глупости като български турци, и разни други. Не можа част от една нация а в същото време да се самоопределяш като част от друга (в тоя случай да си част от поробителя)
18
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако трябва да се описва какви зверства са правили турците, хартията няма да стигне за учебници. Нагли, та нагли са турците. 5 века зверства и кръвен данък, масови кланета, унищожени хиляди църкви и манастири и села.
17
1
 
14
 
! Отговори
PD преди 6 години
"...Асимилиране на турски граждани" ..Някой въобще чете ли какво пише в статията?
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А дрогарят Сидеров дали е съгласен с това?Него питали ли сте го?Той ще е твърдо ПРОТИВ, да знаете!
15
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя може да иска нещо в къщи от Фатмето да му намаже филия със овча мас.
14
12
 
13
 
! Отговори
насила християнин преди 6 години
Покръстването през 886 г. по Византия е насила християнизиране на Българския Народ пише точно и ясно за Борис I в Уикипедия но тази Тема никага не е дискутирана в България вероятно умишлено
13
5
 
19
 
! Отговори
Плод и зеленчук преди 6 години
Възродителният процес е исторически факт и трябва да бъде изучаван, така както са исторически факти турското РОБСТВО, насилственото помохамеданчване на Родопите и отвличането на деца за еничари! Не на политическата коректност, да на истината!
12
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който се чувства турчин, да си ходи в Турция. Наблизо е турция, границите са отворени. Щом мразите България, махайте се. Никой няма да ви спре.
11
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека да влезе в учебниците по история. Ние копирахме закона на Франция. Във Франция има списък с имена и всеки, който се е родил във Франция получава френско име. Същото е и в Турция. Тодор Живков копира френските и турските закони и ги приложи у нас, което е много умен ход. Нека да влязат в учебниците по история и атентатите от гара Буново и Пловдив. Турските терористи избиха невинни майки с деца.
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пуяк ти много искаш!Не стига че ви дадоха да направите протурска партия ами и претенции имате вече!Айде марш от тука!
9
1
 
12
 
! Отговори
Булгар преди 6 години
Дрогата не прощава
8
6
 
6
 
! Отговори
до:4 преди 6 години
Първо прочети в интетнет как пра дедите ти по Византия са станали Християни , информирай се в гугъл
7
1
 
27
 
! Отговори
Сравнение преди 6 години
Ако трябва да се пише какво са правили те, на нас, няма да стигне хартията за учебници. Нали казват, че България им била Отечеството?
6
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупости,знам че през ранния социализъм изкуствено са създали македонската нация и са правили специални букварчета на помаците да учат на турски,те дори не са го знаели.А когато се изучава възродителния процес,трябва да изучават и причините довели до този възродителен процес.Да се изучат атентатите проведени от турците,включително и атенатата във вагона на майки с деца,а след това и последвалия възродителен процес.А най-добре е да си простим и да не позволяваме да ни надъхват едни срещу други.
5
9
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 6 години
Разбира се, делото на тримата пасивни гейове, организирали "гара Буново" трябва да се изучава. Заедно с делата на хомодвойките Гошко и Васко /септемврийският метеж/ и Пешко и Марко /св. Неделя/.