БСП срещу ГЕРБ: Управление ден за ден или смяна на системата?

Червените напипват пулса на обществото, смята Кънчо Стойчев
10 авг 2018 11:23,
55
БСП срещу ГЕРБ: Управление ден за ден или смяна на системата?
Снимка: архив, Dnes.bg

ГЕРБ управлява ден за ден, а БСП напипва пулса на обществото с идеята за промяна на системата.

Това смята социологът Кънчо Стойчев, който коментира документа на социалистите "Визия за България". Според него той е несъвършен и незавършен, защото е всеобхватен, а страната ни има нужда от приоритети.

Въпреки това той смята, че дискусията, която предстои, ще доведе до изчистване на излишните неща.

Кънчо Стойчев обяви в интервю за "Фокус", че държавата ни се управлява ден за ден, със спорадични акции, по метода на гасене на пожарите, което не води до ефективност.

Той допълни, че може би е ефикасно в момента да гасиш пламналата съчка, но по никакъв начин не решаваш стратегическите проблеми на страната.

Още по темата

"Те са отсъствието на реформи, главно в бюджетната сфера, здравеопазване, образование, МВР и вътрешна сигурност. Там наливаме пари като граждани и данъкоплатци в бездънни каси. В последните четири - пет години бюджетите на всичките тези сфери са удвоени, в някои случаи утроени. Не знам нормален български гражданин, който да е казал, че нещо се е подобрило. Имаме системен проблем и е необходим сериозен разговор", допълни той.

В същото време Стойчев е убеден, че БСП напипва пулса на обществото с идеята за промяна на системата. Социологът смята, че хората са уморени от този тип управление вече 30 години.

"Има чисто формални признаци на демократично управление – сменят се партии и коалиции, но като цяло тъпчем на едно място. България продължава да е на последно място в ЕС", каза още анализаторът.

Според него страната ни никога не е била последна в Европа и това е обидно.

"В последните години, колкото и парадоксално да звучи, България бива задминавана дори от страни, които бяха значително зад нас. Имам предвид Албания", каза Стойчев.

Според него силата на документа на БСП е, че не е предизборен, че е принципен и че поставя въпросите остро именно в спокойна обстановка.

Другото качество на "Визия за България" според Стойчев е, че не е партийна програма.

"Първо, защото в момента БСП е опозиция и няма как да реализира своята партийна програма, а и нямаме или поне на хоризонта не се виждат избори. Става дума за непартиен документ, за насочване на вниманието на обществото към наистина дълбоки и важни проблеми, които с десетилетия не решаваме", допълни социологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къне, Къне стига говори глупости бе моето момче тези сме ги чували от БСП ела да видиш в Провадия как управлява Филчо Филев от БСП и тогава ми говори за тия комунисти. Напипали пулса на обществото нанипали са дядовия
30
1
 
21
 
! Отговори
смехрко преди 5 години
Поредният пиар на БСП :)))))))))))))))острието се скри сега ново .Жалки нищожни се появяват по всички Тв програми да лъжат и хвалят партия която се е правалила тотално.Но мълчат за издънките който сътвориха и обвиняват другите.Наглост и от *** ли е Кънчо ли е:))))))))))Виж те децата им къде са учили и къде са .........................ИЗВОДИТЕ сами си направете
29
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП няма успешно управление, в цялата си сто и кусур годишна история, защо червеният шаман Кънчо мисли че тепърва и предстои такова?! Всяко управление на левицата е завършвало с фалит на държавата и национална катастрофа. Не харесвам особено Герб, но ако БСП дойде на власт, горко и на тази държава.
28
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България се управлява от алчни тарикати,а цвета е без значение!
27
4
 
27
 
! Отговори
политпросвета преди 5 години
БСП са толкова зле,че няма на къде повече!И разни нeнормaлници си вярват,че българите са едеоти,и могат да ги лъжат както им дойде!!
26
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То им стана навик на БСП-то да излизат с над партийни хора ипрограми. Радев уж беше над партиен, а е в слугинаж на БСП. Сега си мият ръцете с над партийна програма. По-този начин свалят каквато и да е било отговорност от партията. България е парламентарна република, основана на партийно участие. Тези излиза, че са по-големи от държавата!
25
7
 
20
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Ако не друго бат' Бойка - се мазнеше на Меркел, и точеше еврофондовете - се няква ст'инка стигаше и до простотолюдие...ако *** пак дойдат на власт - огън да я гори тази държава и изключително простия и народ! Настъпва мотиката...не си "взима поука" , ходи гол и гладен, вечно с разбит нос!
24
5
 
21
 
! Отговори
месара преди 5 години
да анонимен 20 : аз съм реалист, но ти явно си от първите! ти си от тези дето вярват в бсп_арската "смяна на системата", братство, равенство, без файтони, всичко безплатно,...... но щом живееш с тази надежда, добре!
23
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Реформа е НАЛОЖИТЕЛНА в администрацията.Изчистете тази администрация!Храните един куп търтеи, които по цял ден си клатят краката под бюрото, цъкат пасианси и плетат градските клюки. Чакат да стане 16:30 часа и да си тръгнат. 50% от чиновниците са НЕНУЖНИ и БЕЗПОЛЕЗНИ. Това е 1 разяждащ отвътре тумор, който убива здравите човешки клетки. ЦЯЛА АРМИЯ ЧИНОВНИЦИ.
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Иван от народаДържава не се ръководи с бесене на този и онзи. Но явно управление на държава за теб означава терор.
21
9
 
26
 
! Отговори
i преди 5 години
Къннчо,Кънчоо-пулса но обществото го напипвате от край време...Еля при Жан Виденов така го напипахте,че на споменатото общество още му държи ситка... Колкото и да не харесвам Боко , само като си помисля,че БСП може да се върне на власт-направо ме втриса...
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До месараЕдните гладни, другите- ненаситни. Май си от вторите.
19
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Признаци на демократично управление няма. Напротив! Властта е узурпирана от една партия и на централно ниво, и на местно ниво. Сменят се само коалиционните партньори, за да не се изпусне централната власт. Появяват се и наченки на култ към личността.Лошо ли е, че БСП напипва пулса на народа?! Тоя пулс трябва да се напипва от управляващите, които са избрани от народа, за да управляват ЗА народа, а не да управляват, водени от собствените си интереси и интересите на Брюксел.
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 234То се вижда. Веднага наскача тролингена и нищо съзидателно не каза, а само плюе. Няма никаква идея за нищо, но плюенето му се отдава. Независимо по кого.
17
11
 
17
 
! Отговори
Тома Неверний преди 5 години
БСП И ГЕРБ-двете страни на една и съща монета!
16
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
SAMO BSP MISLI DOBROTO NA NARODA.
15
9
 
11
 
! Отговори
234 преди 5 години
Нищо не може да се направи. Държавата е фалира Ла.
14
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кънчо стой на сянка, че нещо си баялдисал и глей кви глупoсти ръсиш!
13
1
 
10
 
! Отговори
Кънчо преди 5 години
Детето ,чудо!
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То защото всички програми са "партийни" затова сме на тоя хал. Трябва държавна програма. И опозицията винаги се приема като контра, а мнозинството като контра на контрата, което го правят само децата.