Президентът пак: Обществото е критично към Младен Маринов!

Румен Радев във Facebook: В работата на МВР има слабости
19 сеп 2018 13:45, Анисия Иванова
189
Президентът пак: Обществото е критично към Младен Маринов!
Архив: Булфото

Президентът Румен Радев смята, че с предлагането на Младен Маринов за вътрешен министър управляващото мнозинство поема отговорност за кадрово решение, което се приема критично от обществото.

В официалния си профил във Facebook президентът публикува следния коментар:

"След като правителството се съобрази със закона и задейства съгласувателната процедура за освобождаването на г-н Младен Маринов от поста главен секретар на МВР, днес подписах указа. Слабостите, пропуските и скандалите в работата на министерството допълнително обосновават това решение. С намерението си да предложи г-н Маринов за министър на вътрешните работи министър-председателят и управляващото мнозинство поемат отговорност за кадрово решение, което се приема критично от обществото".

Още по темата

Припомняме, че подписването на указа се проточи повече от седмица. През това време Правителство и Президенство бяха в спор кой как си е свършил работата по освобождаването на досегашния главен секретар, който бе номиниран да оглави МВР, на мястото на подалия оставка Валентин Радев.

Държавният глава настояваше, че Министерският съвет не е спазил законовите процедури и той не е бил информиран за този ход, нито пък освобождаването на Маринов е било съгласувано с него.

Премиерът му отвърна, че не е нужна съгласувателна процедура, защото самият Маринов сам е пожелал да напусне поста. Подобен ход се правел само тогава, когато МС предлага на президента да назначи някого, което в случая отсъства.

Смяната на Радев е заради тежката катастрофа край Своге, при която загинаха 17 души. Заедно с него от кабинета си тръгват транспортният министър Ивайло Московски и на пътищата и инфраструктурата Николай Нанков, а на тяхно място трябва да бъдат одобрени Росен Желязков и Петя Аврамова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изключителен злобар! Злобата е типичен израз на болна амбиция съчетана с пълна липсата нa интелект и способност да си полезен за някого. Тогава започваш да се заяждаш с другите, които правят смислени и полезни неща. С една дума - айлякчия махнаджия, т.е. типична фуражка. Един пирон няма да ти подаде, ако поправяш оградата деляща дворовете ви. По скоро ще те нахока, че му пипаш оградата без да си го питал. Не случи Б. Борисов на добър съсед, а народа на президент. Язък!
125
22
 
12
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 5 години
Как бил разбрал Радев какво е отношението на обществото??Ами откакто целува ръцете на ченгето патриарх с прозвище Кирил, явно е прехванал от руските духовни скрепи...Сега като иска да разбере нещо,получава прозрение свише...Вече не му се налага да хвърля боб и да гадае както правеше баба му на село...
124
1
 
9
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
Еми критично е. Сравнен с него дори Валентин Радев не изглежда умствено изостанал.
123
9
 
6
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Анонимен 124 Как така да останем без президент. Климатиците в президентството ще бухат напразно и няма кой да гледа през прозореца.
122
4
 
15
 
! Отговори
либовник преди 5 години
Баце е във Залцбург и остави да го замества Бъчи,специалисСката по цуни гуни.А патреотитеу къдя са ?!
121
12
 
8
 
! Отговори
!!? преди 5 години
Господин президент, с подписания от Вас указ, увеличихте бройката на шайката.
120
9
 
7
 
! Отговори
айде бе? преди 5 години
страхотен ход на Президента.с отлагането на подписването, той даде възмойност на ГеРБ-структурите да се разлаят и да наложат за гласуване някой който излъга че искал по негово лично желание да напусне единия пост и че се е съгласил да приеме предложението на Цецко да поеме министерски пост. та ще е интересно в Парламента как ще бъде гласувана номинацията ако има сериьозни съмнения за "личното желание" за напускане, което подшушва известна степен за неистинност в твърдението за лично желание
119
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ти бе, радефф, как разбра, че обществото е критично към Маринов?
118
6
 
10
 
! Отговори
Луд преди 5 години
До Анонимен"Кое общество? Това, което не излезна на площада да подкрепи сънародниците си от чужбина ли? Това не е общество."Защо да подкрепя някого, с когото не съм съгласен?!
117
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мръсен отмъстителен комунист!Ушаците треснаха АКТ на дъртия и *** им прави сечено.
116
20
 
21
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 5 години
Обществото е критично и към Румен Радев, но на него не му пука...
115
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И три месеца да останем без министрето в оставка ще е по добре за България .
114
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименИ тук подхвърли за Нинова ! Тя ли положи АСФАЛТА УБИЕЦ на Своге ?успокой се бе другарю, че ще баялдисаш. Асфалта го положи фирма, собственост на депутат от дпс, спечелила търга по времето на Орешарски. Един от основните акционери в нея е другаря ти Миков, бивш началник на бсп.
113
17
 
16
 
! Отговори
Пич преди 5 години
Той ще е премиер след Бойко Борисов. Българите обичаме големи и здрави мъжаги. Каквото и да казвате, след 5-6 години ще бъде министър председател. Поздрави на всички.
112
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тролей тролко ! И тук подхвърли за Нинова ! Тя ли положи АСФАЛТА УБИЕЦ на Своге ?Оставките , припомнете си , са заради 17 убити от СОБСТВЕНИКА НА ГЕРБ !
111
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКое общество? Това, което не излезна на площада да подкрепи сънародниците си от чужбина ли?кои сънародници? Тия с анцузите и златните синджирчета, с 20 годишните бмв-та с десен волан и газова уредба, редакторите на тотално неизвестните "будилници", феновете на учиндолския чалгар ли? С портретите на Сталин и Тато и руските знамена? Ненавиждащи демокрацията, противници на ЕС и НАТО, но вместо да си тръгнат с Аерофлот към Москва отлетяха с Райънеър към Лондон?Айде мерси.
110
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквито золуми е направил досегашния минестер на МЕВЕРЕТО , направил ! Тези три дни народа се обедини да спасява България от мин. Радев !Герберотъпчета , година и половина не се ли страхувахте от СОБСТВЕНИКА НА ГЕРБ и правителството ?????
109
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След всичките изцепки на *** напоследък *** не смее да се появи по медиите. Нали все се хвалеше, че тя го била намерила, а на хората им писна от цивренето му.
108
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президентът спази закона ! Напиши , какво е нарушил !
107
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кое общество? Това, което не излезна на площада да подкрепи сънародниците си от чужбина ли? Това не е общество.