Радев за Симеонов: Безконтролната власт ражда цинизъм!

"С цинизъм не можем да мислим за проблемите на хората"
23 окт 2018 11:30,
134
Радев за Симеонов: Безконтролната власт ражда цинизъм!
Снимка: БТА

Безконтролната власт ражда цинизъм. С цинизъм не може да има ефективно управление, не можем да мислим за проблемите на хората. Така президентът Румен Радев коментира в Пловдив искането на оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Още по темата

"Това, което виждам в момента е, че цялата енергия ще се фокусира върху личността на г-н Валери Симеонов", допълни държавният глава. По думите на Радев "това не решава проблема - с липсата на контрол и с цинизъм".

Президентът е в ПУ "Паисий Хилендарски", където пред студенти ще изнесе лекция на тема "Ценности, лидерство, образование в демократичното общество".

Както Dnes.bg писа, Валери Симеонов си навлече обществения гняв, след като в телевизионно интервю нарече майките на деца с увреждания "кресливи жени" с "уж болни деца".

Премиерът Бойко Борисов поиска от Валери Симеонов извинение, но обясни, че оставката му не подлежи на дневен сред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРЕДИ МАЛКО ГЛЕДАХ ПОВТОРЕНИЕТО НА ИНТЕРВЮТО НА ГЕОРГИ ЛЮБЕНОВ С ЧЕРВЕНКАТА ЕЛЕНКЪ- КОЯТО ВИДИТЕ ЛИ ИМАЛА КАУЗА ДА СВАЛИ ГЕРБ- ЗАБЕЛЕЖЕТЕ НЕ ДА ПРЕДЛАГА ПОЛИТИЧКИ И ДА ГРАДИ А ДА СВАЛЯ И УНИЩОЖАВА- ТЯ ИМА КАУЗА- ВИЕ ЕЛЕНКЕ СТЕ МНОГО , АМА МНОГО БОЛНА- ТРЯБВА ВИ ВИСОКО СПЕЦИАЛИЗИРАНА ПСИХИАТРИЧНА ПОМОЩ- ГРАДЕТЕ, ГРАДЕТЕ, ПОСТРОЙТЕ, ИЗДИГАЙТЕ, ПРЕДЛАГАЙТЕ, ГРАДИ, А НЕ РУШИ.
69
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 57А значи си окей да снасяш хиляди в джобчетата на мутрите, плащайки парно, ток, търкайки билетчета, но за майки с деца- в никакъв случай. Също не знам защо масово хора като вас със заплати по 600 лева, по ваши думи, си мислят, че със СМЕШНИТЕ си данъци хранят когото и да е. Ти с тия пари себе си не храниш, тръгнал да ми храни майките, *** смешен.
68
9
 
5
 
! Отговори
af преди 5 години
Чета форумите по темата и наблюдавам невиждана активност от герберските *** - както се казва, като за последно. Искам да ги попитам за колко пари на коментар и къде мога да си продам душата и аз?
67
2
 
13
 
! Отговори
Иззедници червени преди 5 години
Нали бяхме в социализма Ви - БСП "другари"!?! - Висшите партийни функционери живееха като богове. Целият народ - в страх от затвори. За една дума против властта - в затвора! Ако сега се отнесат така с тях - света ще опищят, мръсницитее! Ялови - в главите, развалени човеци - ето това сте, комунистите! Само празни приказки от вас!
66
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРАВ СТЕ ГУСИН РАДЕВ- Я ВИЖТЕ КАКВО РАВИТЕ ВИЕ- ПРИЗОВАВАТЕ ЗА ЕДИНЕНИЕ, А ГОВОРИТЕ ЗА ШАЙКА- АМА НЕ ГУСИНЕ- ТАКА НЕ ЕДИНЯВАТЕ А НАСТРОЙВАТЕ НАРОДА СРЕЩУ СЕБЕ СИ КОЙ НАРОД ЛИ- НА ТОЯ ДЕТУ ЧАРВЕНКИТЕ МУ ОБРАХА ВЛОГОВЕТЕ В 12 БАНКИ- МИН ЗАПЛАТКА ОТ 2700- НЯМА 1 ДОЛАР, НАД 200% инфлация- демократичната левица- изкарахте народа '13Г, А ПОСЛЕ ГО ОБРАХТЕ КАТО ФАЛИРАХТЕ 13 БАНКА- АМИ НЕ ИСКАМ ДА ЧУВАМ ЗА ЧЕРВЕНО УПРАВЛЕНИЕ ОТ ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ МИЛИОНЕРИ МАСКИРАЛИ СЕ КАТО СОЦИАЛИСТИ.
65
1
 
18
 
! Отговори
До 61 преди 5 години
Ха-ха-ха!Дааа, по соц време избиваха своите! Отглеждаха се патологични нахъсани убийци. Никой не влизаше в мизерна България, а всички "нарушители", които убиваха бяха българи, искащи да избягат на Запад...Предупредителните табели по границата бяха написани на български и обърнати към вътрешността на страната.Беше нещо от сорта: "Стой! Стреля се на месо!"Ха познайте, за кои чужди диверсанти владеещи български език се отнасяха табелите?
64
0
 
5
 
! Отговори
грешна асоциация преди 5 години
До г- Президент 62Това са растения, не хора.Ти правиш ли разлика между растения, животни и хора?Много хора разсъждават като теб и затова раждат по едно дете, а другите ги абор.тират. Щото няма да могат да ги изхранят.
63
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ако...Глупости! Бюджетът да не е на ГЕРБ! Това е бюджетът на България, а не пари на Валери или ББ.
62
2
 
7
 
! Отговори
г- Президент преди 5 години
Аз като сея царевица и боб на мястото, хвърлям пет зърна царевица и пет зърна боб. След това като поникне и стане 5-10 см го проскубвам, като отстранявам слабите и давам възможност на 2-3 стръка царевица да се развиват. Слабото оскубвам.В нашата държава, слабите изсмукват соковете на здравите и по този начин след 2-3 поколения няма да има българи.
61
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През комунизма, ако не пазеха Западната граница - Колко човека мислите щяха да останат в България - в развития и справедлив Социализъм? В същото време Партийни функционери ламтяха за западни коли, долари, стоки от Кореком и пращаха децата си да учат на Запад. Лицемерие е, че изобщо сте на власт, червени ***!
60
5
 
11
 
! Отговори
притеснение преди 5 години
Майките на истински болните деца гледат с ужас новините защото тяхната кауза беше извратена за политическите амбиции на БСП.
59
3
 
15
 
! Отговори
Лицемерие преди 5 години
По същата логика - най- големите циници си остават БКП/БСП - 45 години бяха иззели цялата власт с терор и безбожие! Така ценяха личностите, че ги убиваха и хвърляха на прасетата в Белене! Като дойде 1990г. ограбиха всичко за тях!
58
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунисти
57
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Справедливо ли е и колко човека трябва да работят за 550-600 лева, за да се направят от тях отчисления от заплатте им и да могат с отчисленията да платят 930 лева на майките? Помощите в никакъв случай не трябва да надхвърлят прага на бедността - 584 лева. В противен случай се получава дискриминация спрямо работещите.
56
14
 
6
 
! Отговори
icaka преди 5 години
Тука се е напълнило с герберастки ***. Вият и цвилят, защото знаят, че времето им свършва.
55
5
 
15
 
! Отговори
Ако... преди 5 години
Ако майките, заедно с платените комунисти свалят правителството (каквато им е целта), то ще видят как ще си вкарат сами автогол. Няма да има нов бюджет, няма да има пари за децата им, за увеличение на заплати, пенсии и куп други неща, които в момента се правят спешно и правителството работи на пълни обороти. Не вярвах, че майките са толкова глупави, ама излиза, че и те са платени. Ще настане хаос и безвремие, което ще се точи 1/2 година. Нищо от това, което е планирано няма да се случи.
54
3
 
16
 
! Отговори
Платените протестъри преди 5 години
Освен майките, организирано на протеста бяха хората на БСП, ДСБ, Да България, Демократична България, хората на престъпничката Д.Иванчева, платени ненормалници от разни НПО-та, Спаси/Разруши София, Зелените, Йоло Денев, както и няколко заблудени граждани. Изобщо, там са редовните дежурни и платени. Прав е Валери Симеонов! За какво протестират майките, след като вече всичко е уговорено с тях и с Мая Манолова. Нормално е на всеки човек да му писне и да гледа как червените яхнаха протеста.
53
2
 
3
 
! Отговори
анонимен до 39 преди 5 години
а тези дето ни управляват с 26%от гласувалите при 46% гласували вади елката!!!!!
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що толкоз ще се фокусират върху личноста на вицепремиер след кат него може да го заменят,сменят след някой ден как в случая специално от политическа коалиция на още три коалирали се подсубекта подредени по заети места-банки заради бройки-процента на заетите в парламента,че да си поставят някой друг от квота по вота на управлявящите,че тъй са се избрали в това НС,а то народно,но НЗОК е национална тъй зафиксирана и на кого дадена от НС,че тъй се точи рече шефа от пациенти и НПО,кой сезира въпроса.
51
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майките искат уважение и достоен живот. Не се правете на не разбрали - дали им били 150 милиона и им решили проблема. Проблема не е само в парите и това Валери и поддръжниците му не могат да разберат. Затова - оставка.