Йотова: Национализмът не е лекарство за никой проблем

Тя бе на възпоменателния събор за шестте ястребинчета
Обновена: 15 дек 2018 19:23 | 15 дек 2018 17:29,
104
Йотова: Национализмът не е лекарство за никой проблем
Снимка: Президентство

"Ксенофобията и национализмът днес шестват в речите на политиците в цял свят. Но омразата и национализмът не са лекарство за никой проблем. Те няма да преборят неравенството и липсата на справедливост в обществото ни. Само слабите лидери управляват със страховете на хората." Това е заявила вицепрезидентът Илияна Йотова на възпоменателния събор по повод 75-ата годишнина от разстрела на шестте ястребинчета, цитирана от прессекретариата на президента.

Тя припомнила думите на 7-годишния Стойне: "Не ме убивайте, аз съм малък", и подчертала трагичното безсмислие на смъртта на 18 невинни души, сред които 6 деца.

Вицепрезидентът определила като недостойни опитите за пренаписване на историята.

"Последните години самозвани научни работници, общественици, политици казват, че няма защо да се помнят тези дати от българската история и да присъстват в учебниците на децата ни. Уроците на историята са тежки, но горко на тези, които не ги помнят и не ги предават на поколенията", отбелязала Илияна Йотова.

Вицепрезидентът посочила още, че е наш дълг да разказваме за тази трагедия на децата си, за да ги предпазим от опасностите в този страшен свят, в който човешките ценности нямат значение.

"Ще предаваме на поколенията историята, за да се чувстваме силни като народ, който всеки път въстава срещу несправедливостта, срещу разделението и омразата, която трайно се настани в обществото ни. В един народ, оцелял над 13 века, няма място за разделение", заявила Илияна Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
3
 
10
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Йотова е една съскаща селска пепелянка, която се добра до този пост, благодарение на това, че трябваше да бутнем Тиквата и да натикаме един гол-забелен в устата на Симеонов. Йотова, омразата е чувство, а национализмът е идеология. Омразата е човешко чувство, което присъства и в болшевизма и в либерализма! Така, че, хайде по-полека с манипулациите. Всеки, който е Българин е националист, няма как.
60
2
 
5
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До ИстинатаХаха, ти на какви наркотици си?Тези които избиха хората знаещи как да правят бизнес и им откраднаха фабриките, след това ги пребоядисаха и незнаеха как да ги управляват, което доведе то 4 фалита на България между 1944 и сега, няма нищо общо с факта, че същите тези индивиди решиха, че когато фабриките немогат да са техни (защото незнаят как да ги управляват,а избиха всички които знаеха) няма да са на никои и затова ги продадоха на свои хора и ги нарязаха на скрап (поне пари да имат)!
59
2
 
9
 
! Отговори
месара преди 5 години
другарко, предавайте на поколенията колко невинен народ изби твоята партия бкп!
58
0
 
6
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Новата ц иг ан ска партия ще ви оправи настроението г жо соросогад, и вие сте в списъка на сорос
57
4
 
6
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Истината, е че национализацията след 1944 година, която създаде общонародна собственост, няма нищо общо с разбойническата приватизация, с която режимът на демократите ограби България. Това е истинския проблем - мафиотския режим установен от САЩ и някои други държави в България след 1989 година.
56
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фашизъм в най-чист вид е имало в Италия, това никой не го отрича, но и в България фашизма си го имаше и тези деца в Ястребино жертви на фашизма в България, са едно от многото доказателства. Разбира се на едни им е изгодно да се представят като жертви, а не като фашисти, каквито са били те и/или родителите им.
55
1
 
9
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До +++И кой е виновен според теб? Марсианците може би? Или Плутониянците? Кои изби индустриалците и интелектуалците през 1944? Кои ограби заводите им и след 1989 ги раздаде на членовете си за жълти стотинки за да ги канибализират? Кои унищожи земеделието ни? Кои ограби пенсионния фонд 1946? Кои издигаше в култ мързела и лоялността към партията и прогонваше или мачкаше по кадърните, работливите и умните хора? Кои управлява сега? Демократи ли или бивши ***?
54
3
 
8
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До +++В България няма демокрация и пазарна икономика! Ако имахме такива неща, то нямаше да имаме хранилка за ***, защото ако не си запознат демокрацията така както е създадена, право на глас са имали само ДАНЪКОПЛАТЦИ, защото те плащат за всичко и защото те създават всичко в обществото! Ако е така, то моля покажи ни 1 водещ политик в България които не е бил член на БКП или пряк роднина на такъв? Хайде, докажи си смешната теория ако можеш?
53
3
 
12
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До 64Стига с това фашисти бе *** - В БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ФАШИЗЪМ!!! ФАШИЗЪМ Е ИМАЛО В ИТАЛИЯ!!!ТОВА КОЕТО ТИ СЕ ОПИТВАШ ДА ИЗКАРАШ, ЧЕ Е ИМАЛО СЕ НАРИЧА НАЦИОНАЛ СОЦИАЛИЗЪМ, АМА НЕ ВИ Е УДОБНО ДА ГО КАЖЕТЕ, ЗАЩОТО Е БЛИЗКО ПО ИМЕ ДО ЛЮБИМИЯ ВИ И ПРОКЪЛНАТ ОТ ВСЕКИ ЧОВЕК С МОЗЪК СОЦИАЛИЗЪМ!!!
52
9
 
5
 
! Отговори
+++ преди 5 години
Докато не се сменят няколко поколения и не свършат хората като iceblast88, които за всеки недъг на демокрацията и пазарната икономика винят комунистите, няма да се оправим. Вече запчовам да се съмнявам, че трябва и поколението създадено от айсбалстовите да си замине, за да започнем да се оправяме.
51
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фашистите преди 1944 година бесеха и колеха, вкл. идеца. но това, което направиха демократите след 1989 година с народа ни е нещо подобно на Камбоджа и така наречените червени кхмери
50
5
 
7
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До До ice...58И Герб и БСП са все БКП! Голям цирк разиграват, но зад кулисите си мерят червените книжки. Комунист ли е, човек не е! Нито един от цялата тази пасмина не заслужава дори безплатно да го застрелят! Трябва лично да изработят в каторга парите за патроните, оръжията и надниците на хората които трябва да ги застрелят. Това заслужават долните *** от БСП и ГРОБ, защото ГРОБ 99% от членовете им до ония ден се целуваха с БСП по конгресите на БКП. Бай Тиква се издигна заради Бай Тошо!
49
5
 
10
 
! Отговори
Спас Гърнето преди 5 години
Такива паметници трябва да се събарят, че развращават младежта!
48
1
 
15
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
Да отиде с дружките си от БКП (БСП+Герб) и да каже в очите на всички пенсионери и инвалиди (реални и доказано такива), че техните пенсии са мизерни, не защото няма пари, а защото изхранваме 1,5 милиона *** с нулев принос за икономиката, обществото и народа ни! Да отиде да им каже, че те са лоши защото искат да получават доходите които са изработили (отговарящи на данъците които са плащали толкова години) и, че горките, здрави, прави и корави роми трябва да просперират за тяхна сметка!
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
58, по селата прати Паралакс Касабов от НФСЕБЕ! Той е властта и големи ги приказваше!
46
5
 
6
 
! Отговори
До ice...58 преди 5 години
ГЕРБ трябва да обясняват, те управляват, заедно с едни лъжепатриоти.
45
1
 
13
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
Тая да отиде да обясни на всички изнасилени, ограбени, пребити баби и дядовци по селата от ромите - че национализма не е решение на проблема! Как все национализма ви е проблем, а нещата които всеки ден ни избиват не са ви проблем? Само комунистическа *** може да реве против желанието на хората да се чувстват хора, да са защитени и да имат закони които да важат с еднаква сила за всички в тяхната държава! Само национален предател с червена книжка може да нарече желанието да си човек - нещо лошо
44
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По същото време Списаревски тръгва на таран срещу американския бомбардировач! А тея изтрепали децата!
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 55,Няма я онази армия, отдавна, тези са наемници!!!
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези от снимката са пак армията бе, 53!