Цветанов, Панов, Ангелкова и още... чисти за "Апартаментгейт"!

Антикорупционната комисия не откри нито едно нарушение
Обновена: 24 юни 2019 13:00 | 24 юни 2019 10:52, Камелия Цветанова
333
Цветанов, Панов, Ангелкова и още... чисти за "Апартаментгейт"!
Снимка: "Артекс"

Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество не е установила конфликт на интереси при проверките срещу Цветан Цветанов, министъра на туризма Николина Ангелкова, бившия зам.-министър на младежта и спорта Ваня Колева, бившия зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и председателя на ВКС Лозан Панов.

Още по темата
Това става известно от решенията на комисията публикувани на нейния сайт, съобщи БТА.

Те бяха разследвани от комисията по информация в медиите, излязла преди няколко месеца, за имоти купени на по-ниски цени от пазарните.

При Лозан Панов КПКОНПИ е приела, че сигналът срещу него в качеството му на председател на Върховния касационен съд и председател на Административен съд - София - град в периода 2007-2012 г. ще бъде препратен към Инспектората на ВСС.

В сигнала се съдържат твърдения за облагодетелстване чрез служебно положение на Лозан Панов - председателя на ВКС, както и нарушаване на изискванията на Висшия съдебен съвет за висок морал на представителите на съдебните власти.

Скандълът "Апартаментгейт“ гръмна първо при Цветан Цветанов.

През март стана ясно, че той се е сдобил с нов луксозен имот. Новата му придобивка е апартамент, заемащ цял етаж в една от най-луксозните сгради в София, разположена в столичния квартал "Изток". Към луксозното жилище има и ВИП асансьор, който ще отвежда Цветанов и семейството му от личния им (двоен) гараж в сградата директно в дома им.

Въпреки че той твърдеше, че всичко е напълно законно, под обществения натиск Цветан Цветанов беше принуден да напусне председателското място на ПГ на ГЕРБ, а след евроизборите се прости и с мястото си на шеф на предизборния щаб на ГЕРБ и остана редови член партията.

Цецка Цачева също беше принудена да хвърли оставка и да се прости с поста на министър на правосъдието.

Тя също е купила от фирмата "Артекс" имот в столичния квартал "Изток".

Цачева отрече апартаментът й да е на цена по-ниска от пазарната, защото го била платила още на изкоп.

Фирма на депутата от ГЕРБ Вежди Рашидов също е купила апартамент от същата компания, също на цени, по-ниски от пазарните. Самият той обаче обясни, че цената, която е платил за сделка на фаза "чертеж и основи" не е никак малка.

След като стана ясно, че и Ваня Колева си е купила евтино жилище, тя набързо подаде оставка, а премиерът я прие. Нейната съдба сполетя и Красимир Първанов.

Лозан Панов обаче категорично отказа да се оттегли от поста си, въпреки че се разбра, че съпругата  му Елисавета е безспорният лидер в класацията по най-евтино придобит луксозен апартамент от "Артекс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я разкажи какво имаше ти, което средният европеец е имал тогава? Два вида олио в магазина, сирене в амбалажна хартия, мандарини по Коледа, кафе Инка и трабант ли?
34
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То оставаше и да открият "нарушения"(явни хайдушки обири)!Нали живеем във вилаета на Тиквата бе!Как така ще открият герберазки клажби?
33
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
защо да са незаконни ? платили са си ги хората! - пари ли не са им достигнали, или връзки ? ние да му мислим.
32
2
 
41
 
! Отговори
До коментари 24 и 29 преди 4 години
Тупанчета, информацията дойде от Свободна Европа, а не от червените. Не че и те са цвете, но този път атаката дойде от американските "приятели" на тиквите!
31
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сама построи спътник и го изведе в КосмосаС ракетата "Тошо-1" от космодрума в Правец. Помня, много ракия се изпи тогава, даже банани пуснаха по повода.
30
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е то в държавата на мафиотската групировка ГЕРБ.
29
0
 
27
 
! Отговори
избирател преди 4 години
До Анонимен 18Не намирам смисъл да ти отговарям.Ти си просто злобен.Аз пиша всички след прехода,ти ме пращаш на Позитано...........
28
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 10Кои хиляди на улицата очакваш? Софиянци ли? На тях протестите им пречат да ходят на планина или море.Тук е Бг. Не е Румъния, Чехия, Франция, Грузия...И тая новина ще отмине като оная новина. Толкова.
27
0
 
60
 
! Отговори
ХЛЕБАРКА преди 4 години
Това решение за пореден път показва,че в страната не съществува демокрация, а върлува тотална мутро-олигархична система. Решението само показва безнаказаността на висшестоящите и нахалството им, че няма кой да ги осъди.Дъното е стигнато отдавна.После ББ реве,че Холандия не ни иска в Шенген. Да беше само този случай, а то хиляди и все са оправдани.
26
37
 
2
 
! Отговори
САМО ГЕРБ преди 4 години
МАЧКАЙ БОЙКО!
25
32
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПРЕДСТОИ СЕЧ НА СОЦИАЛИСТИ! РЕВЯЩИ КРАДЦИ И ЛЪЖЦИ ЩЕ ЛАЗЯТ ЗА МИЛОСТ.
24
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали според новия закон можело да ти отнемат имуществото и без да си осъден. Защо не отнемат на Цветанов. Той доходи за апартамент на Латинка не може да докаже
23
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Та кое са проверили? Самата сделка или произходът на средствата? И какво следва? Цветанов на бял кон се връща в "семейството" Борисово??? Ще взема пак да емигрирам!
22
0
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При положение, че шефа на КПКОНПИ също е в схемата с апартаментите, какъв резултат очаквате?
21
29
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Забрана на БСП и пълна декомунизация! Социалистите да платят обезщетения на всички пострадали от комунистическия режим.
20
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нагли гербави престъпници!
19
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой да е очаквал нещо различно?!Хора влизат в затвора за кражба на 5-10 лв., други за стотици хиляди или милиони- не е открито нищо нередно. Така си беше и така си остана.
18
0
 
50
 
! Отговори
лошото е, преди 4 години
че не сме изненадани.
17
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До избирателА ЗАЩО САМО ОТ ПРЕХОДА? А ОТ ПРЕСТЪПНИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ? НЕ ВИ МИНАВАТ НОМЕРАТА ДРУГАРЮ! АЙДЕ МАРШ ДА КУРИШ КАЧАКА НА ПОЗИТАНО. ВСИЧКИ СОЦИАЛИСТИ ЩЕ СИ ЗАМИНАТ! БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ!
16
3
 
38
 
! Отговори
избирател преди 4 години
В предния коментар написах,че просто много съм се смял на статията и вие ги изтрихте?!Е странна демокрация............Опс комплексарщина имах предвид МИШОКИ ти си "ВЕЛИК" имаш силата да се разпореждаш нали?Жалка *** .Ми забранете ги беИли само тия къде възхваляват ВОЖДА,като в Северна Корея.....