Корнелия Нинова готви рокади в изпълнителното бюро на БСП

Валери Жаблянов ще сменят може би Гагаузов и Лечева
Обновена: 30 юни 2019 15:37 | 30 юни 2019 12:50, Петя Славова
113

Корнелия Нинова готви рокади в изпълнителното бюро на БСП, които представи пред партията днес на Позитано 20.

Корнелия предложи на Пленума на БСП съставът на Изпълнителното бюро на партията да се разшири от 15 на 21 души. Лидерът на БСП предлага от ръководния орган да бъде отстранен Валери Жабрянов. Според мотивите за отстраняването му са нарушен екипен принцип, липса на активност в идейни дискусии, както и неучастието му в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

На вниманието на Борото са предложени кандидатурите на общинстия съветник от Столичния общински съвет Милка Христова, депутатите Стоян Мирчев, Георги Свиленски, Весела Лечева и Манол Генов, председателят на Младежкото обединение в БСП Николай Бериевски и Асен Гагаузов.

Идеята на Нинова е по този начин да се разшири кръгът на лицата, които взимат решения за партията съобщава "Фокус".
Нинова е поискала също така да има повече депутати в Бюрото, за да се подобри връзката на органа с парламентарната група, както и повече представители на местната власт.

"В БСП настъпиха дълбоки промени през последната година. Критичното мнение се отстранява", посочи Жаблянов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му в социалистическата партия се установява едноличен режим на управление.

Според депутата Антон Кутев председател на предизборния щаб на партията трябва да е Корнелия Нинова и никой друг. Голямата грешка на този предизборен щаб, който е работил досега, е, че не тя е била председател. В отговор на въпрос дали трябва от Изпълнителното бюро на партията да бъде отстранен Валери Жаблянов, Кутев каза, че в партията председателят определя кой ще е член на Бюрото.

Той посочи, че също е бил отстранен от ИБ преди време. "Решава председателят и те отстранява, в това няма драма", каза той и допълни, че не е сигурен дали ще бъде отстранен само Жаблянов. Тя сигурно ще има по-големи тези и някаква теза за причината, коментира още депутатът, цитиран от БТА.

Народният представител Красимир Янков изрази надежда, че на днешното заседание няма да се направи "опит за чистка" в ръководството. Той посочи, че ще изрази съпротива, ако се прави чистка в партията. Предполагам, че ръководството и Корнелия Нинова са наясно, че преди избори никой не освобождава подготвени административно и политически служители в една партия, каза той и допълни, че ако се правят съкращения сега, то се залага да няма координация в предстоящите избори и те да се правят трудно.

Освен рокадите на националният съвет се очаква да бъде коментирано и финансовото състояние на партията, която трябва да връща доста голяма сума пари от надвзетите субсидии и за промяна на председателя на предизборния щаб на партията.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички дърти и задръстени комунисти вън от БСП.Партията трябва да заяви че къса с бивши комунисти и на тяхно място само млади хора свързани с идеята на социалдемокрацията.Иначе ще затриете тази партия като СДС.Герговци и тям подобни нямат място в БСП.
91
1
 
4
 
! Отговори
хахо преди 4 години
василев ти или си абориген или кои знае в коя пещера живееш излес навън исе огледаи и тогава спокоино се гръмни
90
3
 
10
 
! Отговори
Курнелия-съмнителна преди 4 години
През 1999г. Ив. Костов назначи *** Нинова за изпълнителен директор на "Техноимпекс" и едновременно с това - и предс. на Съвета на директорите на "Техноимпортекспорт". Тя успешно приватизира и двете предприятия като придоби по 37% от акциите и на двете и така стана бързо милионерка. А може би задачата, която изпълнява сега *** по унищожаването на БСП е също заръка от Ив.Костов?
89
14
 
5
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Бойко, *** си с мир!Ти си персона нон грата за централата на НАТО и ЕС, защото герберската администрация краде от еврофондовете , а мултинационалните корпорации и банки снасят на българската държава пари, за да ги разпределяш в правилната посока, така че да има баланс в държавата и да върви бизнеса!Бойко, ти си началника на крадливата администрация, или нямаш контрол над нея или играеш комбина!Агент Заки Шоли!ЦРУ!!!
88
3
 
5
 
! Отговори
Boss преди 4 години
До Стратег О, много обичам некви юзъри зад компа да ми казват кво да правя. М$шмо$рк, кой каза, че активно лично аз ще участвам ? Ама, вие така сте свикнали - да лежите, някой друг да се бори и на готово да ви идва, там под крушата, на сянка ... Големи активисти го раздавате :))) Вие място нямате в нови ляви формации ... С или без експертиза :) Да, много сте печени! Между другото - кой обра касата? Едни 4 300 000 лева ви се губят ... Големи сте! На далавери, круши, седенки, полягване и сенки ...
87
1
 
2
 
! Отговори
До88 преди 4 години
Да тече,ама не в полза роду,а в полза джобу,в това е проблема.Като спре теча,ще умрем,,за вода"и това ще е скоро.Тогава ще видите какво крадене е паднало,а вие се делете на сини,червени.Българската простотия няма аналог.
86
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пореднта клозетна, комунистическа простащина с дъх на селска, помийна яма и нарязани стари вестници вместо тоалетна хартия.
85
7
 
6
 
! Отговори
До81 преди 4 години
Не знам Василев дали е шизофреник,но ти с това ,,***",определено не блестиш с умствен багаж.Явно си гербер.
84
7
 
5
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Корнелия не е в управлението и нейната администрация не краде еврофондове и да си прави къщички за гости!!!Бойко, *** си с мир, ти вече нямаш място в управлението на България!!!Агент Трейси Адамс!ЦРУ!!!
83
3
 
3
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До BossМи направете си ново ляво с нова експертиза;))) Да ви видим кадрите и докъде ще я докарате. Аз ще ви чакам тамка... е, под кривата круша. Поне круши има за всички;)))
82
3
 
4
 
! Отговори
Boss преди 4 години
ДнесБГ и аз искам видео от пленума, да видя потта, кръвта, сълзите и прочие! БСП-то да не е турнало инф затъмнение и да не пуща нито един джурналист вътре в залата, за да не се дава какво става на тепиха ... С голям интерес се следят тези изяви! Дайте инфо - живи ли са вътре ??
81
5
 
4
 
! Отговори
Boss преди 4 години
До Стратег Търсите, айде да не пиша, че ще ме баннат! Еднолично управление на 100 партия от седесарката Нинова, личната приватизаторка на Костов - нищо добро не чака БСП! Борисов ще го катурне народната любов! Вие нямате експертизата да го направите. И знаете ли защо, защото със СДС приватираторите на челно място, с милионерите и далавераджиите сте затънали в... В България се отравя вакум в лявото, но това НОВО ляво - няма да сте вие. Със стари к... нов бардак не се прави ;)
80
5
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Днес по новините чух и съветите на друга отблъскваща фигура от същата умряла партия - другарката Йотова. Това нещо изпълзя от дупката на президентството и имаше огромната наглост да дава съвети относно интеграцията на Северна Македония към ЕС. Какво безочие и безмерна наглост от страна на дъщерята на партията майка на македонската нация и държава ! Нямам думи за тази безпардонност! Вие бихте ли приели съветите на наследничката на палачите на българите от Македония?
79
2
 
6
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До BossАко БСП не е Нинова и Нинова не е БСП, нема как да се бие Бойко. За пореден път се видя, че със Сатанишев не става;))) С евреинът не става. Сега, на местните избори, не търсим да ги спечелим като избори, търсим нещо друго, но нема да кажа какво;)))
78
0
 
1
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До АнонименИ аз съм съгласен, потокът на парите да тече, но въпросът е, накъде и как;))) Определено, смятам, че потокът на парите теб лично, трябва да те заобиколи. Не, че като ги имаш ще направиш нещо, па ще ги изядеш и из.сереш;))) И б горба си, мяма да ги отнесеш;))) Така, че, като ще е тъй, нека има за всички, а не само за теб;)))
77
2
 
2
 
! Отговори
Boss преди 4 години
До Стратег Таз партия не е на Импексовица, така да знаеш! БСП не е Нинова и Нинова не е БСП! Всичко друго като твърдение бие на диктатура и провал на местните избори! Тук ще цитирам един колега от форума ... Пол Макартни - ЦРУ ;)
76
2
 
4
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Бойко, *** си с мир, ти вече нямаш контрол над държавната и кметската администрация, а тя краде от народа!!!Агент Брайън Мълиган!ЦРУ!!!
75
1
 
1
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Прочистването на Бойко от собствената ти партия, ти дава път напред. Инак, нема фючър. Бойко е като програмата "Смит" в Матрицата, никне там, дето не го сееш;)))
74
1
 
1
 
! Отговори
Василев преди 4 години
До АнонименСамо елементраният селско-просташки мозък може да мисил в тази посока, вкоято разсъждаваш, че ако си против Бойко ,ти си за Корнелия и за БСП!!!!Не, всички сме против кражбата и на Бойко и на Корнелия , и кукловодите които ги контролират!!!Това се казва скрит еврейски конспиративен план, където и милиарди хора могат, да се контролират с една слугинска администрация!!!Агент Лайъл Фланари!ЦРУ!!!
73
2
 
2
 
! Отговори
Цветенце преди 4 години
Днес БГ, дайте видео от пленума или квото е там, стана интересно... Жаблянов свалиха ли го? Ще свалят ли и други? Красимир Янков Импексовица какво ще го прави, има ли драми, сълзи, кръв и пот? Янаки Стоилов е за пенсиониране, те го тургат предстедател на нам ква комисия! Дърти номеклатурни далавераджии! Има и светни, но не им се дава път и глас! Дайте видео, моля!