Шпиони у нас имало, при това не само руски, ами и от други страни

Чужди сили опитвали да влияят върху вътрешната ни политика
90
Шпиони у нас имало, при това не само руски, ами и от други страни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според военния министър Красимир Каракачанов има външни фактори, които се опитват да влияят на вътрешната ни политика.

Още по темата
"Нашите контраразузнавателни структури си вършат работата и информация се събира и се анализира за всеки един опит на чужди фактори, без значение дали това са държави или други субекти, които се опитват по някакъв начин да се бъркат във вътрешната политика. Подобни случаи и опити има", отсече той пред Нова тв.

По повод на шпионския скандал с Движение "Русофили” министърът на отбраната заяви, че България се стреми към добри и приятелски отношения с Русия.

"Прокуратурата изнесе своите мотиви и аз съм склонен да ги уважа, докато тя се произнесе окончателно по въпроса. Темата обаче е много по-сериозна по отношение на опитите на различни външни  фактори да влияят върху политическата обстановка в България. Тук не е въпроса само дали традиционно това се очаква да се върши от Русия, която поради напрежение в Черно море, кризата в Украйна, Крим и т.н. е доста активна в целия Балкански регион и у нас. Отношенията, които се зародиха между Русия и Турция също предполагат подобни съмнения", коментира Каракачанов.

Според него има и други  държави, които извършват шпионска дейност у нас.

"Има държави, които се водят наши съюзници, които доста активно работят в подобна посока, а има и държави, които дори очакват нашата подкрепа за ЕС и НАТО, които също се опитват да извършват подобна дейност”, добави Каракачанов.

Той съобщи, че на 21 ВМРО  ще обяви кандидатурата си за кмет на София.

"На изборите в София и в която и да е община в България не участваме, за да подпомагаме един или друг, включително някой от нашите партньори. Там, където сме преценили и сме се договорили с нашите коалиционни партньори – НФСБ или ГЕРБ, ние сме направили съответната форма на коалиционно взаимодействие”, посочи Каракачанов и добави: "По отношение на кандидатурата на г-н Сидеров за кмет на София, мога само да му пожелая успех”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
6
 
20
 
! Отговори
какви шпиони преди 4 години
На практика България се управлява от нацистите от НПО Ханс Зайдел чрез копоите си от ГЕРБ,не случайно политиката в БГ ви се струва някак си тра ла ла!*Ханс Зайдел - фондация основана от бивши офицери на сатрапа Адолф Хитлер
53
2
 
25
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
По-лошо то е че ни управляват Шпиони.
52
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха добър ден , открихне нещо най после. Страна без чужди шпиони е като куче без бълхи, а в България и кучета и бълхи дал господ.
51
12
 
2
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Централата на Бузлуджа шпионска,как не я вижда воевода македонски ?!Че сториха го атентат на Цвета,чак спешно вдигнаха го вертолета.
50
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този е българския Борис Джонсън. Дeбел, прoст, яхнал вълната на популизма.
49
3
 
6
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Когато станаха шпионите безчет,власта взе в Чили, генерала Пиночет.Светата Инквизиция чилийска,измъчваше ги без да има милост.Накрай заравяха ги в дупките дълбоки,тъй дества се с похвата шоков.
48
5
 
18
 
! Отговори
дженеръл Ришетнайкоф преди 4 години
В България няма нищо за шпиониране.
47
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Последното контраразузнаване в България беше унищожено след флашките където за пореден път се разбра как Борисов управлява прокурора.България на практика няма свое разузнаване и контраразузнаване, а и едва ли някой ще се навие и жертва за да го прави при липса на държава и при тези калинки и мафиоти управлявани директно от сащ.А дебелия ръси просто глупости
46
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално е други страни да пращат шпиони в България. Нормално е и контраразузнаването да ги открива. Не е нормално обаче действащи политици включително на държавна служба да излизат и да ги защитават. Иначе Каракачанов очевидно намеква за Турция и Северна Македония. Може би и за Сърбия.
45
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Америламски шпиони определено няма. Ако САЩ имат нужда от някаква информация просто секретарката на посолството се обажда на българския минисър председател и му нарежда информацията незабавно да бъде доставена.
44
0
 
15
 
! Отговори
Шпионин преди 4 години
Войводо, колко струва да земе български паспорт шпионин от Нигерия? Има ли за шпиони отстъпка, или струва по-скъпо?
43
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ТОЗИ БИЛ ВОЕВОДА ? КАК САМО Е ЗАЛИНЯЛ ОТ ВОЕВОДСТВОТО....
42
1
 
10
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Когато българина емигрира или тук измира,шпионска мрежа лошите,реанимират.Чух, хакнали са Руската салата,изкъсо да държат нещата.А Бойко ще оправяЗападни Балкани,горко му на шпион,когото хване.
41
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: 45Ти на това "елит" ли му викаш?!?А иначе другото е вярно.Но това го правеше и Тодор Живков.Навремето имаше забавна страница в повечето вестници и списания - обикновено една от последните.Там имаше две картинки и задачата беше да открием десетте разлики между двете на вид еднакви картинки.Та така и сега: Открийте десетте разлики между Бойко Борисов и Тодор Живков!Бай Тошо също се продаваше на който го поиска.
40
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От както българския елит скъса връзката си с народа, по пътя към властта, се продава на силните на деня.
39
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МанолскиЧе нямаме космически и ядрени програми, така е!Колкото и да не го понасям войводата е прав!Западната ни съседка, която чака подкрепата ни за ЕС, не спи, както и източно южната също.Под шпионаж, сигурно има предвид разединението на народа, което вече си е факт.
38
5
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
а червените палци са комунисти
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
гусин каракачанов, а "Иван" на кого доносничеше преди 9-ти и на кого доносничи Краси сега?
36
3
 
9
 
! Отговори
Преял Гербав преди 4 години
Виктор Николаев е шпионин на ГЕРБ в телевизията. Развива шпионска дейност срещу народа - овчата маса.Палци горе за Викторчо и ГЕРБ!
35
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България е държава в момента.Със контраразузнаване,което работи ефективно,както българските политици.Стига с тези вицове.Това е ТЕРИТОРИЯ и нищо друго!!!!