Напрежение по оста Москва-София: Гебрев, изложба, шпиони...

Казуът тлее от няколко месеца, ще стане ли скандал?
12 сеп 2019 12:20,
170

Поредица от скандали повишиха напрежението по оста Москва-София. Остри реплики си размениха дипломатическите представителства заради изложба по повод 9 септември, организирана от руското посолство у нас. Дни по-късно пък обвинение в шпионаж в полза на Русия предизвика още повече дрязги.

Бяха задържани и разпитани осем души, а на председателя на сдружение "Русофили" Николай Малинов е повдигнато обвинение.

Очаква се днес говорителят на руското външно министерство Мария Захарова да изрази официалната позиция на Кремъл по въпроса.

Още по темата

"Тепърва ще илзизат скандали и това ще се разраства. Освен че се очаква официална позиция на руското външно минисерство, през октомври предстои посещение на нашия външен министър в Русия. Всичко това ще доведе до обстрелване с думи. Тонът ще продължава да се втвърдява", коментира бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев в "България сутрин".

Според него се вижда изостряне на отношенията между САЩ и държавите от Западна и Централна Европа към ситуацията в Русия през последните месеци.

"Всички руски проекти, които трябва да се  случат на териториите на страни членки на ЕС и най-вече НАТО, биват поставятни под сериозно напрежение от САЩ. Политиката се опитва да спре руското влияние", посочи Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му този казус тлее от няколко месеца.

"Започна с предполагаемото отравяне на Гебрев в синхрон със случая Скрипал. Сега се правят паралели с намесата на Русия в изборите за президент в САЩ през 2016 г. и с президентските избори в България. Този конфликт не е започнал от вчера", обясни Керемедчиев.

Той заяви, че очаква реакцията на Кремъл за шпионския скандал да бъде рязка и остра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Да не говорим, че кофи имаше само по централната градска част в София... и то малки"Не са ти разказвали правилно, като са те обучавали за тази работа
145
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека бъдат проклети безродниците и тяхното потомство.
144
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Говедарските трагедии не са напрежение, а сълзливо драми.
143
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напрежение.......нищо подобно в България никой не е бава блатна московия.
142
1
 
1
 
! Отговори
хахахахааа..... преди 4 години
България - къде е?
141
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напрежение между София и Москва може да има само ако сме самостоятелна и суверенна държава, когато имаш инсталирани марионетки от САЩ, е правилно да се каже, че напрежението е между Вашингтон и Москва.
140
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На дребното унуфрито много не му остава 70 годишно е Ще си ритне камбанката Ама путинчетата околонего какви ще ги дялат ...Че новия Цар винаги измита в ру случия директно трепе кликата на предния .....а тукашните рошофилчета са залижили кожата си буквално на дребното
139
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
онова унуфри в кремъл няма да спре с чекиските си глупости Преди да гушне босилека ....Най доброто решение е да му изритаме цялата червена пасмина руски агенти от България Знаем ги кой са
138
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да има никаква рязка и остра реакция от Кремъл по шпионския скандал, защото посpания за плет се държи, става въпрос за Русия.
137
5
 
5
 
! Отговори
сандюкян преди 4 години
Абе тамън си оправим отношенията с Русия и някой вземе че гиосере.Че съм *** . *** съм. Ама сякаш и аз взех да стоплям.
136
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ли ще стане бой на Копринка, между русофили и русофоби. Все пак русофобите са си в България. И закона ще ги защити.
135
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На14.09. Се събират русофилите при язовир копринка. От любопитство ше снимам да видя какви де въртят там всака година.
134
8
 
9
 
! Отговори
АК-47 преди 4 години
Тази вънкашната, дето е изтрила от речника си думата "дипломация", е на път да ни остави обикновените българи на тъмно и на студено. Няма ли някой да я озапти от щуротиите, които говори и върши. Ама, кой да я озапти, то антуражът й е по-зле и от нея, да не говорим за обкръжението на главния "шайкаджия". И пак гласувайте за гробокопачите си...
133
2
 
7
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До Анонимен 133Това явно е проява на Стокхолмският синдром. Сталин репресира руснаците, а те го уважават за това. Оше по-смешни са гърците. Александър Велики и баща му Филип са ги смачкали и победили всички гърци, а днес те се гордеят с Александър и го считат за грък, въпреки, че преди това са писали известните гневни филипики срещу баща му, наричайки го варварин/тракиец/. Мисля си, че не случайно тези два народа са най-отявлените "православни". Еднакво са луди шовинисти.
132
6
 
8
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До АнонименИ какво от това? През соца магазините бяха полупразни, а пък в кофите за *** никой не хвърляше недостигащата храна.Лично аз въпреки сравнително високата ми заплата разчитах на колети от родителите и дядовците ми, както и на киселото мляко, което получавахме като противоотрова.Друг е въпросът, че в конкретният случай после стана ясно, че киселото мляко не помага, а напротив усилва действието на вредностите.Ниво на медицината?За конкретни вредностти трябват конкретни противоотрови.
131
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Братушки,накажете ги най после тези управляващи ***.
130
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и са кво? кът зберът щетите от , дал шъ недхвърлят квадратния метър на цецковите жил площо и пацовите тераси(м/у другото с дворни фолклорни тоялетни за жени, мъже и джендерасолийки
129
8
 
9
 
! Отговори
То бива,бива... преди 4 години
*** и трагедията!Такова падение и такива ултра некомпетентни "политици" отдаааааввна не сме имали....И най-вече, защо през 2019 г. имаме налице тоя гнил "прогрес" със такива твари по най-високи постове???Трябва да изтрият от българският език поотделно и в съчетание - "външна" и/или/+ "политика"...Very sad, but literally true!
128
11
 
21
 
! Отговори
V преди 4 години
Къв точно е скандала ? Американците си купиха най гледаната телевизия БТВ и вмешателство няма . Русия спонсорирала събирания и чистене на надраскани паметници .Това било вмечателство .Ами ,,америка за българия ,,??? Тва не е ли вмешателство ? Според мен Русия трябва да втвърди позицията си към режима на герб. Това е тежък режим който убива с важни документи всеки който изрази друго мнение особено за развитие на руско българските връзки. герб правят това като подслушват хората ;)
127
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 123По соца никой не ровеше по кофите, защото там нямаше нищо, освен згурия през зимата и скапани домати през лятото !Да не говорим, че кофи имаше само по централната градска част в София... и то малки !