ДПС обвиниха ГЕРБ и БСП: Потъпкахте парламентаризма!

Недоволни са, че Валери Симеонов стана зам.-шеф на НС
27
ДПС обвиниха ГЕРБ и БСП: Потъпкахте парламентаризма!
Снимка: БТА, архив

ДПС обвиниха ГЕРБ и БСП, че са с избора на лидера на НФСБ Валери Симеонов за зам.-председател на Народното събрание са потъпкали парламентаризма.

Според депутатите от движението това е провокация към цялото общество.

Още по темата

"Изборът на нов зам.-председател на парламента е обида към парламенатирзма, поредното паденение на Народното събрание. Кошмарът на майките на деца с увреждания беше възнаграден от ГЕРБ и БСП. С този акт ГЕРБ и БСП се олицетворяват с всичко онова, което символизира това недоразумение в политиката", скочи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Той смята, че границата на търпимост е прекрачена.

"За ГЕРБ и БСП човеконенавистта е разбирането за демокрация или криворазбраната демокрация. С този акт границата на търпимост е прекрачена. Актът означава - пълно отрицание на демократичните достижения, означава да властва национализма, омразата, разделението, противопоставянето и агресията. Означава нагла провокация към парламентаризма и евроатлантическите ценности. Означава провокация към цялото общество. За ГЕРБ задържането на власт е над стабилността и сигурността на държавата", обвини Карадайъ.

Шефката на депутатите от ГЕРБ Даниела Дариткова лаконично обясни, че парламентарната практика е, когато група предлага депутат за зам.-председател на НС, той да бъде подкрепен.

"Има вакантно място, което се полага на Обединени патриоти и те направиха своето предложение, ние го подкрепихме съобразно парламентарната практика“, каза тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
10
 
29
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Другарят Мустафа трябва първо да научи български език преди да се изказва!