Валери Симеонов - заместник на Караянчева, ДПС на нож

"Атака" очаква поредния гаф и провал на бившия си партньор
Обновена: 20 ное 2019 10:22 | 20 ное 2019 10:08, Камелия Цветанова
24

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите от ДПС се възмутиха от предложението на Обединените патриоти лидерът на НФСБ Валери Симеонов да стане зам.-председател на парламента и в знак на протест напуснаха пленарната зала.

Народните избраници от "Атака", които се отцепиха от патриотите заради отстраняването на лидера си Волен Сидеров от председателството на парламентарната група, също скочиха против избора на Симеонов.

Войната на бившия вицепремиер с ДПС е доста отдавна. Неведнъж Симеонов се е хвалил, че най-големият успех на патриотите е отстраняването на движението от властта.

А до избора на нов зам.-председател от ОП се стигна, след като в средата на септември Явор Нотев от "Атака" беше освободен от поста заради решението му да напусне парламентарната група, както и всички останали депутати на Волен Сидеров.

Като независими те нямат право да се включат в друга група, а според правилника на парламента нечленуващите в групи нямат право да са председатели и зам.-председатели на парламента, не могат да са и на ръководни позиции в парламентарни комисии.

За да не остане ОП без зам.-председател на НС, беше излъчена нова кандидатура и изборът се падна на Валери Симеонов.

Според Павел Шопов от "Атака" обаче това е недопустимо. Той обвини ГЕРБ, че угажда на НФСБ и на ВМРО дори като нарушава Правилника за дейността на парламента.

"Със свалянето на Явор Нотев се стигна до това безчестие сега да бъде предложен за заместник един провалил се вицепремиер. Хиляди протестираха миналата година против него и искаха неговата оставка, това бяха национални протести, какво ще си помислят сега и какво ще кажат. Стана като през комунистическо време - беше свален, за да премине на друга работа, както се казваше“, коментира той.

"Ще продължим работата на работата на 44-ото НС на тръни, очаквайки поредния гаф, поредния провал“, предупреди Шопов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
collector преди 4 години
какъв заместник време е да си тръгват целия ненужен парламент
20
0
 
2
 
! Отговори
Деян Стоилов преди 4 години
ДПС да бяха стояли в зала и да гласуват "Против", а не да излизат и косвено да подпомогнат избирането на Далаверко! БСП, уж "опозиция", гласуваха "За"... С това доказаха че са "опозиция" само на думи! Единствено депутатите от Атака ясно и категорично до един гласуваха "Против" това скандално назначение. За което заслужават адмирации!!!
19
2
 
7
 
! Отговори
Симеонов, Изруде, преди 4 години
Знаеш ли кога. Никога повече.Глозгай кокала, че не остана.И децата разбраха какъв си изруд и празнословец.
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дръж здраво кокала Валерка, чЕ Туй ще е,.
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Камелио ти както си напраскала тва заглавие все едно утре почва войната в Косово у нас , я върви в тоалетната си смени тампона че смърдиш
16
6
 
8
 
! Отговори
да преди 4 години
никакви "патриоти" не са Атака.!!кабинетът Орешарски на БСШ+ДПС беше съставен с подкрепата на АТАКА.. навсякъде из страната по места хората се нагледаха как хора на Атака си работят прекрасно с ДПС и далаверата си върви и всички са доволни!!за това и народът УВОЛНИ Сидеров от доверие и прати на ***!!!
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иво Инджев също е доносник даже е завършил в СССР .
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Симеонов - заместник на Караянчева" - ще гледате "Бай *** в банята" по Алеко Константинов
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква истина ,че трябва да влезем в Руската федерация ли ?Айде няма нужда.Взема пари от ДПС и бил патриот .Това е виц .
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАтака са истински патриоти и отдавна са под натиск,защото казват истината,задават неудобни въпроси и искат минималните пенсии да са 500 лева,а минималната заплата 1000 лева,затова и са неудобни,затова и ги натискат!Не на всеки му харесва истината,за която Волен говори с години.
11
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Атака бяха разобличени от обществото като лъжци и ще си отидат по жалък начин от политиката .Кой в Сос ,кой обратно откъдето изпълзаха.Руски ментета и турски мекерета не са нужни повече .
10
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да изберат Симеонов за зам.председател на НС е поредното падение на мутренското упеавление на Борисов.Народе,събуди се!
9
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДПС и Атака отдавна са гъсти.
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Атака се разпадна .Волен просто избяга за пари в СОС и остави другарите си на произвола .Никога повече такива доносници като Станислав не трябва да цапат НС.
7
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До MitakaДа го дуа алчния селяндурин Валери,не е никакъв патриот!Толкова ли не можаха да изберат някой от Атака или ВМРО!
6
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Атака и ДПС са прави,а НФСБ не са никакви патриоти,а чисти гешефтари,патриотите са Атака и след тях ВМРО,но не и НФСБ.Подкрепям Атака и ДПС в този случай.
5
23
 
10
 
! Отговори
Mitaka преди 4 години
Евалата! Щом Атака и ДПС ***, значи е правилно!Валери Симеонов е български политик и то един от малкото смислени.На който не му харесва - друм
4
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДПС били "на нож"?! И за децата е ясно, че ДПС и ОП са едно и също. Играят глупав цирк и ни се подиграват.
3
2
 
11
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Вижте, какво;))) мъжете в ГЕРБ са кът. А и след партийният разгром на ГЕРБ-а, жените там с аразочаровани и неудовлетворени и... сменят мъжете;))) Абсорбират мъже от близкородственото съседно племе, което да ги обслужва и което от дългото и съвместно съжителство и алъш-вериш е станало и любимо;)))
2
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДПС и Атака са едно и също. И двете са слугинаж на руснаците.