БСП с крайни мерки: Да се забрани напълно рекламата на хазарта!

Взимали се парите на бедните, за да отидат при определени хора
119
БСП с крайни мерки: Да се забрани напълно рекламата на хазарта!
Снимка: БГНЕС

След като парламентът прие предложението на лидера на НФСБ Валери Симеонов и реши, че лотарийни игри вече ще бъдат организирани само от държавата, БСП поиска да се забрани напълно рекламата на хазарта.

Поправката ще бъде внесена между първо и второ четете на промените в Закона за хазарта.

Според червения депутат Румен Гечев, след като нещо е във вреда за обществото, то трябва да бъде ограничено.

"Ние казваме всяка реклама. Нашето послание е много ясно, ние не искаме да се рекламира нещо, което до какво води – взимат се парите от бедните, които се надяват да си купуват надежда и отиват в определени хора. Виждате какви са хората", мотивира се той.

Още по темата

Преди да бъдат приети новите текстове от Закона за хазарта и Валери Симеонов внесе нови поправки.

Той иска да бъде забранено организирането на хазартни игри в жилищни сгради с режим на етажна собственост без нотариално заверено писмено съгласие на всички собственици на самостоятелни обекти в тях.

В мотивите си той посочи, че в момента има "противоречивата съдебна практика" относно това как да се разкриват обекти, в които се организира хазарт, в жилищните кооперации.

В някои съдебните решения се приема, че за израза "съсобствени обекти" трябва да се приема определението в Закона за устройство на територията и става въпрос за сгради с режим на етажна собственост. Т.е. необходимо е съгласието на всички собственици на жилища в даден блок. Други съдебни състави обаче приемат, че в даден обект в жилищна сграда може да се организират хазартни игри само със съгласието на неговия собственик, стига да не се използват общи части от сградата.

За да бъде избегнато такова противоречиво прилагане на закона, Валери Симеонов и съпартиецът му Християн Митев предлагат да бъде записано, че е нужно съгласието на всички собственици на имоти в дадена жилищна сграда.

"Смятаме, че щом е забранено организирането на хазартни игри в училища, за да бъдат предпазени децата и младежите, то в още по-голяма степен това следва да се отнася и за техния дом", посочват депутатите в мотивите си за предложението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подкрепям, сега ще лъснат д-та на ония, които са на хранилка при ...
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спорта щял да пострада.К'ъв е смисъла от тъпите спортяги питам аз.Училища трябват не игрища.
22
0
 
10
 
! Отговори
Тръба преди 4 години
Аз предлагам да се забрани напълно рекламата (пропагандата) всичката. Да останат само рекламите за простатата, памперсите, превръзките дето абсорбират течността и я превръщат в гел, неразположението на дебелото черво... важни неща са все пак! Преди време гледах за един голям град в Бразилия мисля, където гражданите накарали кмета да забрани рекламата. Спираха случайни хора на улицата и онези се кефеха на тази мярка максимално, просто им личеше.
21
0
 
7
 
! Отговори
Край преди 4 години
Да се забрани реклама насочена към деца. Децата се лъжат лесно и после измолват родителите да пазаруват за стикери, стикита и всякакви боклутевини.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В БСП са странни хора.Управляващите удрят хазартен бос и те на техен гръб искат все пак да са черешката на тортата.Като социална партия по-редно е да поискат и да докажат,че е възможно нещо,което ще вдигне стандарта на държавата.
19
1
 
1
 
! Отговори
Край преди 4 години
Ама БСП сега ли го разбраха това че с хазарта терикатите прибират стотинките на бедните глупчовци.Ама това щото са лява партия ли???
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво. Хазарт и лекарства не бива да се рекламират. Ама герберите са жадни за пари, нали телевизиите вече са техни, та децата ще продължат да си гледат как се търкат талончета и гълта химия.
17
1
 
4
 
! Отговори
Кат шай тъй преди 4 години
Да се забранят и банките, че те най-много грабят народа - да се остави само БНБ.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Захари, брат...тръгвай да правиш филми- това от което разбираш. Стига с тия простотии...лотариии и тем подобни.
15
4
 
2
 
! Отговори
Който ни играе не .. преди 4 години
Е как бе тва ни е единствената надежда за забогатяване.Всеки 3ти пичели.Аз лично познавам един от квартала взема 5 бона.
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И лекарствата да спрат, досадно е карат те да се чувстваш болен!
13
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 10 В поселдно време големите фирми даже не рекламират!
12
2
 
8
 
! Отговори
ЗАБРАНА НА ХАЗАРТА преди 4 години
ДА СЕ ЗАБРАНИ НАПЪЛНО ХАЗАРТА !!!!
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Mnogo pravilno sabrana sa reklami satvarane na kasuna
10
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се забрани БСП , с хазарта понякога се печели - с БСП винаги се губи .
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 4 ТРо да ти кажа всички реклами са проказа!Големите фирми само слагат емблемата си за 5 секунди в реклама и всеки зане за какво иде реч!
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съгласен съм ! Има резон в искането,но ако говорим само за определен вид хазарт като казина . Но няма как да забраниш на спонсор да си рекламира бизнеса.А ако го направиш ,спорта ще пострада много,а от там и по ефекта на доминото.БСП да погледне какво става по стадионите в Англия,Франция,Германия .Да им погледне телевизиите ! Букмейкърските компании са тласък на икономиките !
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като са гладни ората, с 5 те лева които ги дават за талон да си купят хляб и сирене.
6
1
 
8
 
! Отговори
И не само преди 4 години
Рекламите по "билбордите" и рекламите на сградите също да се махнат. Тя загрозяват много градската обстановка. Никво реклами на улиците. По телевизията и интернета е бъкано с тях.
5
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз предлагам да се забрани на мафиоти да се занимават с хазарт. А не да се забранява рекламата на нещо, щом то е легално. Още повече че става дума за лотария, а не за хазарт в традиционния смисъл на думата. Все едно да забраните да се рекламира Държавната лотария. Никой не рекламира казина, например. Туй БСП -то то било голям противник на хазарта, бе? Че откога, досега не му личеше.