Спирането на "Луковмарш" - паметно събитие!

Усилията на всички власти дали добър резултат
240
Спирането на "Луковмарш" - паметно събитие!
Снимка: МВнР

Вчера се случи много паметно и историческо събитие с оглед на факта, че от 17 г. не сме наблюдавало подобно нещо, а именно така нареченият „Луквовмарш“ да бъде предотвратен. Това каза Георг Георгиев, заместник-министър на външните работи, във връзка с несъстоялото се след забрана на Столична община, за първи път от 17 г. факелното шествие на ултранационалисти и неонацисти, известно като „Луковмарш“, предаде „Фокус“.

Още по темата

"Усилията на българското правителство, местните власи, организациите в България и цялата българска общественост резултираха по улиците да не видим маршируващи, с факти, хора облечени в униформа, силно наподобяващи тези от времето на национално социалистическия режим. Смятам че това, което успяхме да постигнем вчера да не разрешим много натрапчивата и остра миризма на радикализма, крайностите, антисемитизма, дискриминацията да шестват по софийските булеварди е един много голям напредък и инвестиция в нашето общество. Инвестиция по пътя на това да можем да отличим грозното от цивилизованото, доброто от злото, да изградим една имунна система, която по никакъв начин да не толерира", добави зам. - министърът на външните работи.

"Това трябва да е тенденция, която да се задълбочи, която да продължи във времето напред и която да превентира следващи опити на същите радикали да опитата да видоизменят марша и да го трансформират в някаква друга форма. Тук аз най-отговорно заявявам, че няма да позволим и продължаващите и други форми на провеждане на такива петнящо репутацията на нашата държава мероприятия. Те нямат място в София, те нямат място в нашето цивилизовано общество, те нямат място сред нас", каза още той.

"Ако искаме да докажем развитието си трябва да се противопоставим на всякаква такава проява. Сигурен съм, че водени от своя справедлив гняв към едни подобни много грозни действия ще го направим по най-подходящия начин", допълни Георгиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
9
 
3
 
! Отговори
дедо Ви преди 4 години
Няма място за фашизъмв ЕС и България!
86
9
 
7
 
! Отговори
Че Гобара преди 4 години
Ама половината на това шествие сте с татуирани пречупени кръстове под фланелките бе, скъпи и объркани младежи. Какъв Лукомарш, какви 5 лева?! Толкова сте смешни, че чак да ви съжали човек. Нито знаете какво е нацизъм, нито знаете кой е ген Луков. Знаете само да ходите да се биете по мачовете, и ако ви дадат някой лев да протестирате за когото трябва. Това, че не сте по затворите за разпространение на нацистка символика е голяма грешка на прокуратурата а момент, това е вашия главен прокурор ...
85
8
 
6
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
"Смятам, че ако всички фашисти и комунисти напуснат страната"Можеше да напишеш само фашисти/нацисти и то се подразбира, че включва и братската идеология - социализъм. Едните са локални социалисти, другите направиха интернационален социализъм, на който всички бяхме гости без да искаме. Но ставаше въпрос за една и също - насилие, насилие, насилие. Сега тия искат пак да правим национал/интернационал-социализъм. Твърдо не на наци/соц утайката!
84
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво, най-после се намери някой да вземе цивилизовано решение в тази нецивилизована държава. Смятам, че ако всички фашисти и комунисти напуснат страната, България до 5г. ще има най-високият стандарт на живот на Балканите.
83
10
 
4
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
"И докато патриотите които искат Европа да има европейски облик биват наричани нетолерантни,"И как точно искате Европа да има европейски облик, като развявате нацистки символи и заплашвате "джендърите" със смърт? Обясни на всички, че нещо не става ясно. Само много моля не ми казвай, че "такива неща няма на Луковмарш", много моля.
82
16
 
4
 
! Отговори
Че Гобара преди 4 години
Браво, правилна стъпка към цивилизования свят и още по-далеч от хомофобията и простащината, която ни залива главно от Русия. Гащниците с късите дънкови панталонки и татуировките вият на умряло гледам, добре, много добре!!!
81
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И докато патриотите които искат Европа да има европейски облик биват наричани нетолерантни, гостите от арабския свят са точно тези които нямат никакво уважение спрямо жените и които не смятат жените за равни с мъжете. Тоест ние пазим от дискриминация точно тези които дискриминират вместо да им кажем ясно и точно - който иска шерият, да си ходи в магреб.
80
15
 
4
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
"Значи не мога да почитам националните герои, но трябва да почитам хомо "героите"..."Нищо не почиташ, 90% не знаете кой е ген. Луков, нито пък знаете факти от живота на Левски. Единствено ви интересува насилието. Тънете в духовна нищета и използвате символите на националните герои, за да легитимирате желанието си за насилие. Като се почне от футболните фенчета и се свърши с организацията за хибридна война - БНС. Само като се отвори сайта на БНС и всичко става ясно. Никого не можете да излъжете
79
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега наред е забраната на гей парада, първи които откликнаха за забраната на Луков марш са израел и сащ. Сега стана ли ви ясно, че тези две държави са наши врагове.
78
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цитат: да изградим една имунна системаКъде е имунната система срещу претопяването на държавите и превръщането им в територии? Брюксел, Франкфурт, Лондон, Париж. Европа се превръща в една територия където вече не знаеш всъщност в коя държава си защото навсякъде хората изглеждат по един и същ начин. Културата вече е навсякъде една и съща. И това вече не е културата на Алберт, Пиер или Гюнтер, а е културата на балкански и арабски субекти разхождащи се по анцуг Адидас от 100% полиестер.
77
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брей, голям успех за Георг кУпейката...
76
17
 
4
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
Прайдът ли ви е проблема, малки и ограничени страхливци? Имам прекрасна жена и 3 деца и се радвам, че хората организират всяка година това цветно шествие по улиците на София. От друга страна тръпки ме побиват като видя лумпеннизираната тълпа с факлите и голите глави. НЕ знам в световната история с какво са навредили гейовете (а тях ги е имало винаги),но всички знаем какво могат да направят ограничените хомофоби, ксенофоби и псевдо-националисти. Хайде връщайте се по дупките откъдето сте изпълзели
75
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи не мога да почитам националните герои, но трябва да почитам хомо "героите"...
74
22
 
3
 
! Отговори
Пич преди 4 години
Няколко неща ще кажа и после ви оставям да си чешете езиците с безсмислени брътвежи. Първо, т.нар. Луковмарш е сборище на бръснати и откровени фашаги. Факелно шествие и отпред вървят бръснатите от БНС, хайде много ви моля. Това няма нищо общо с личността на ген. Луков. Правилно се забранява смешната про-наци пародия на БНС. Второ, прайда и Луковмарш нямат нищо общо, и не могат да се поставят на една маса. Ако някой пита-"А прайда кога?!", значи има нужда от прайд в тази държава.
73
0
 
19
 
! Отговори
ined преди 4 години
Затова пък може да се провеждат гейски прайдове, защото така ни заповядват от Еврогейския съюз
72
0
 
19
 
! Отговори
АfD Германия преди 4 години
Все едно че чета изявление на Германския министър на вътрешните работи. Разлика няма - всячески патриотите се демонизират, явно управляващите се страхуват от народа, подобно като в Германия. АФД спечели 25% в три Източни провинции, това е голяма заплаха за блок-партиите, отдали се активно на унищожението на идентитета на германците. Единствената опозиция, която не си закрива очите и ушите от реалността е АФД (АзГ)
71
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като не знаеш как се пише - копейка (кУпейка), нашиши рубли бре, но пък има вариант и там да сбъркаш.
70
0
 
9
 
! Отговори
До 73 преди 4 години
Защото е обещал на евреите!
69
0
 
11
 
! Отговори
Айшето от Сливен преди 4 години
Абе другар замесник,защо не си се обръснал....много приличаш на някой от нашите, А марш ша има ли от наследниците на тия дека утепаа човеко?
68
1
 
16
 
! Отговори
обикновен преди 4 години
Еми, дано да са толкова ербапи и настойчиви и да забранят джендърските и *** извратени в 'колоритните' им паради! Само затворници и педофили не са излезли на протест още в защита на правата им!Запазете нормалните, ненормалните да се лекуват, извратените да се порицават и наказват! Само първите са норма за проспериращо общество, останалите са ***!