БСП внесе вота на недоверие, тръгна на битка срещу управлението

Целта е не просто да падне правителството, а да се смени моделът
Обновена: 15 юли 2020 14:48 | 15 юли 2020 14:42, Камелия Цветанова
259

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Петият вот на недоверие срещу правителството „Борисов 3" е факт. То е заради корупцията, точно както беше и първият вот, който очаквано не мина.

Този вот също няма да постигне целта си да събори властта, защото ДПС вероятно няма да застане на страната на левицата, а мнозинството от ГЕРБ и ОП категорично ще гласуват против него.

Червената шефка Корнелия Нинова обясни, че този път в мотивите си социалистите се спират на отделните десетки корупционни скандали за времето на този кабинет, представят механизмите, чрез които правителството на Борисов е създало паралелната държава, която управлява.

"Това е мрежа - в законите, които се приемат от мнозинството, се залагат корупционни интереси на олигарси, институциите се използват за реализацията на тези интереси, назначават се хора, които да защищават и провеждат тези интереси и четвъртитият елемент на тази мрежа е абсолютната ненаказуемост“, посочи тя.

Соцлидерката настоя, че БСП иска с този вот не просто да си отиде ГЕРБ от властта и друга да управлява по същия начин, а да разгради модела на олигархично-мафиотско управление.

Още по темата

По думите й досега основният проблем на левицата в битката с корупцията е бил страхът на хората.

„Днес народът се освободи от страха и е на улиците. Ние като единствена опозиция, която четири години е отстоявала такава политика, внесохме народния вот на недоверие, който е по улиците тук в парламента, където трябва да се реши този проблем с механизмите на парламентарната република“, настоя Нинова.

Тя определи протестите като справедливи и призова опитите да бъдат дискредитирани да бъдат спрени.

„Навън са хора с различни професии, на различни възрасти, които искат справедливост, ние ги подкрепяме и призоваваме нашите симпатизанти да се включат в тези протести“, отбеляза още соцлидерката.

Тя отхвърли предложението на премиера Бойко Борисов за обединени действия заради кризата.

"БСП няма да прави общ национален план за излизане от кризата с правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти, няма да правим сговор с олигархично- мафиотския модел на управление на страната. Призивите за един такъв общ клан са думи на некомпетентен и изплашен човек, правителството каза, че няма идея какво да прави за излизането от кризата и единственият начин е да си подадат оставката“, настоя червената шефка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Бойко няма проблем да подаде оставка, даже по добре. Но следващите озбори отново ГЕРБ ще са първи!
101
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП опита да направи Пеевски шеф на ДАНС, ГЕРБ го направи шеф на цялата държава.
100
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, къде е батко Радев? Защо се скри, а ни излъга да протестираме?
99
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаха,да се разкарвате с тоя вот.Видяхме ви вас как ни доведохте буквално до глад ! По ваше време българите ходиха да работят в Гърция,сега ходят на почивка там !!!Червени б()клуци !
98
1
 
11
 
! Отговори
G преди 3 години
Това, което прави бсп е театър, за да могат да симулират за пореден път смяна на модела В България. Нашите родители ги лъгаха по този начин със сдс, одс, ндсв и какво ли не. Нашето поколение, младите на България, ние НЯМА да се оставим да бъдем лъгани като родителите си! Ние ще се борим за нашата България. Имайте вяра!
97
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яхнаха ли ви протеста? Гадно ли е?
96
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бяха ли БСП, които се опитаха да направят Пеевски шеф на ДАНС? Само питам, за забравилите.
95
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП са много смешни, постоянно искат властта, като я вземат се провалят много бързо. И после пак започват да тормозят правителството и обществото с постоянните си вотове на недоверие. Това не е конструктивна и авторитетна опозиция. Това е поведение - "вечно да сме контра и вечно наопъки".
94
8
 
13
 
! Отговори
Али Алиев преди 3 години
Гешев удари шамар на закопвача на радиоактивни отпадъци летчика никога повече на власт радиоактивните отпадъци БСП/ДПС. Тоя вот и протестите са пълна демагогия. Гешев да им дава по една раирана пижама и една лопата и да ходят да откопават отпадъците и да ги местят някъде по правилата за съхранение. Господ да пази великия български народ.
93
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протеста и вота срещу ГЕРП е протест срещу ЕС и еврозоната, защото ГЕРП са европейска партия. И ще сложите на власт англо-руско-американско управление.
92
6
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Калпав матрял... и преди и сега, всички недоволни, но няма един свестен с топки да поеме отговорността и да иска да управлява. Отделно, че и матрялът, ако го види, че е свестен, няма да му даде шанс, защото матрялът се олицетворява с мафиотите.Затуй боко е премиер без алтернатива.
91
9
 
14
 
! Отговори
Попов преди 3 години
23:49БОЖЕ, пази България от БСП/БКП и подобни като тези! АМИН!
90
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Курнелка защо не си е турила правилно маската
89
6
 
6
 
! Отговори
видяно в годините преди 3 години
До доказано в годинитеПрав си.Борисович е пълно доказателство за това.От филия с масдо пачки във валута.
88
7
 
3
 
! Отговори
!!! преди 3 години
Ей мишоци аз съм охрана на Бойко Борисов а той оставка няма да подава да знаете
87
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е уплашен Борисов,дреме му на у-я вече ами му е гадно че пак ще спечели изборите,и пак ще трябва да се занимава с това тъ/по племе ако не директно като премиер,то като водач на ГЕРБ а му се иска да си гледа внуците а за КОВИД-19,ми в Гърция вече в някои магазини не пускали ***,като прокажени ги гледали.Сега тая пасмина по улиците ще предизвика взрив а както виждаме не само стари и болни умират.Но окъде олкова акъл у протестиращиемалумници.
86
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И за да не кажеш нещо, до Бистрица има един комплекс, за който се твърди, че е на Доган.А един голям хотел в Белчин е на сина на Първанов. Както виждаш - харесван е района. Съжителстват си добре ГЕРБ, ДПС, БСП...
85
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протеста и вота срещу ГЕРП е протест срещу ЕС и еврозоната, защото ГЕРП са европейска партия. И ще сложите на власт англо-руско-американско управление.
84
5
 
16
 
! Отговори
доказано в годините преди 3 години
Ако срещнеш гладен комунист, дай му храна. Ако срещнеш жаден комунист, дай му вода. Ако срещнеш гол комунист, дай му дрехи и обувки. Но никога, никога, никога не давай власт на комунист, защото тогава всички ще бъдат гладни, жадни, голи и боси. Освен управляващите комунисти!
83
12
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
разберете:-В ТОЗИ МОМЕНТ "играта" НЕ е "Стани ти,за да седна аз"!!!!!Момента дойде НАЙ-ПОСЛЕ за СМЯНА НА МОДЕЛА НА УПРАВЛЕНИЕ!!!!!И въпроса НЕ е толкова на "партиите",колкото на ХОРАТА,на които им ДОДЕЯ МУТРИ ДА БЕСНЕЯТ НАД БАЩИНО ИМ ОГНИЩЕ!!!!!Каква е ролята на бсп?..-Ами единствено възможната:-ПАРЛАМЕНТАРНА,като най-многобройната група,НЕ участваща в това.."правителство".Останалата роля е НА УЛИЦАТА!!!!