ГЕРБ първо ще търси подкрепа за правителство от "Демократична България"

След това на разговори ще бъдат поканени и "Има такъв народ", обяви Митов
Обновена: 20 апр 2021 14:48 | 20 апр 2021 14:35, Нели Христова
257

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Групата на ГЕРБ-СДС първо ще търси подкрепа за правителството си от "Демократична България".Това заяви предложеният за премиер Даниел Митов след връчването на мандата от президента за съставяне на кабинет.

"Ние ще ги поканим официално на консултации и ще очакваме тогава официалният им отговор", каза Митов и обясни, че ще се търси подкрепа и от останалите "близки по идология" парламентарни сили.

Още по темата
За сега от ДБ многократно са заявявали, че няма да подкрепят правителство на ГЕРБ. Митов обаче изрази мнение, че в парламента "може да се възстанови нормалното държавническо говорене" и обясни, че ГЕРБ-СДС ще поканят и "Има такъв народ" на Слави Трифонов за разговори по предложения кабинет.

Неофициални разговори не сме водили с никого. Ще ги водим официално, както си е по процедура, каза още Даниел Митов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"къде е мишката славуца?..."-----Слиза от ***. На кого са дали мандата според теб?
149
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГосподиЕлаРазкарайБаклука
148
4
 
4
 
! Отговори
Срам преди 3 години
Къв си ти, бе? Някой знае ли откъде плъзна тоя?
147
7
 
10
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Точно така! - няма да се предават...Хубаво е, и според мен, да се правят консултации с всяка партия: какво им харесва в предложеното правителство, какво и защо не им харесва, какво могат да предложат за подобряването му, какви са основанията им за отношението им към Герб и предложеното правителство...Трябва да се разговаря конкретно, без общи приказки и формални заключения, но и без безгръбначни съгласия с всичко....
146
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Локумите дето ги разтягаш са фейкNEWS, руска хибридка, а и услужливо си пропуснал да отбележиш, че " президента" радев е руски агент, и това не е фейк, като " фотошопа" на кюлчетата и " евраците", ами самата истина това и ЕС и САЩ го знаят. Още от " посочването" на радев от Решетников ( това и корнелия ще неще го призна) за кандидат, във всяка нормална държава на въпросното лице щеше да му бъде забранено да участва в избори! Ами корупцията с Грипените? Ами с джипките на гр. полиция?
145
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последните два дена имам чувството, че не живея в България, а в нова държава на нейно място - Евроатландия?!!!Ай, сиктир! Някакви слуги на Борисов се кълнят по 100 пъти на ден в евроатлантически ценности. Тия от ГЕРБ забравиха България и българите, ама нали изборите вече минаха.Ценностите, които признавам са в спазването на 10 Божи заповеди и избягването на 7 смъртни гряха. Други ценности не ми трябват!
144
8
 
14
 
! Отговори
до 177 преди 3 години
Грешишоколо 800 000 подкрепят ГЕРБ
143
5
 
5
 
! Отговори
АГЕНТ 07 преди 3 години
До Анонимен НАПРОТИВ---ХРИСТОВ Е БИВШ ГЕРБЕР КОЙТО ЩЕ ГИ ПОДКРЕПИ----ТАКАВА МУ Е ЗАДАЧАТА ПОСТАВЕНА ОТ БОЙКО ---2017 ГОДИНА ТОЙ Е ТРОЯНСКИЯ КОН
142
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не иска ГЕРБ. Всички искат чалгарите, защото са толкова неопитни, че зад едно правителство на Тошко и Славчо ехехе какви далаверки ще се завъртят и то на бързи обороти.
141
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия съвсем изтрещяха.Каква подкрепа търсите бе?Не разбрахте ли,че никой не ви иска?
140
2
 
7
 
! Отговори
к1 преди 3 години
Не може да се отрече,че стратезите управляващи ГЕРБ задкулисно са на много високо ниво. Постоянно поставят другите политически сили в обяснителен режим и ги разбиват една по една.
139
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДБ няма да даде подкрепа на ГЕРБ, това е ясно. По-интересно е какво ще правят след това. С кого ще се коалират. Възможностите са: ДПС, БСП, Мая и Татяна, Чалга-партията.
138
7
 
6
 
! Отговори
Пижарникар тapикат преди 3 години
Никоя партия няма да се самоубие с болния Борисов.Не знам защо носи патерицата от грешната страна Борисов
137
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестите бяха срещу Бойко, а не някакси срещу ГЕРБ. Така че нещата са леко различни. Ако Демократична България се съгласи, лошо няма.
136
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Биха ги, обиждаха ги, а сега ще искат коалиция ха ха ха.
135
1
 
8
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 3 години
Колко точен съм в преценката си за ГЕРБ, че първи на мушката им ще е ДБ;))) Насипното мнозинство "Анти-ГЕРБ" в сегашната Парлама е много удобно за Борисов, защото може да притиска и цака един по един и от мнозинство срещу него, да ги обърне в мнозинство за себе си;))) Защото нема как да противостоиш на партия с един лидер, военен тип, каквото е ГЕРБ, ако си 5 партии "орел, рак и щука". Тогава всичко заминава на ***;)))
134
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех....не ги свърта герберите, сега се опитват да пускат интриги и да скарат другитеАУТ сте. АУТ. Повече ГЕРБ никога няма да е на власт.
133
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не пускате кокала ей! Дори и с предатели като ДБ и ДПС пак няма да имате проценти за управление. Направо връщайте мандата, стига сте ни губили времето.
132
4
 
6
 
! Отговори
А бе преди 3 години
До АнонименОт притеснение е забравил кой крак е пострадал....
131
1
 
5
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
РАЗПРИДЕЛЯНЕТО НА ПОРЦИИТЕ Е ПО ВАЖНО ОТ БЪЛГАРИЯ. ТА ТАКА ЧЕ НЕ БЪРЗАЙТЕ