Румен Радев: Всеки скандал за подслушване трябва да бъде проверен!

Необходими са неизбежни кадрови промени, убеден е президентът
Обновена: 22 май 2021 19:45 | 22 май 2021 19:26, Анисия Иванова
616
Румен Радев: Всеки скандал за подслушване трябва да бъде проверен!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Всеки скандал за подслушване трябва да бъде проверен, каза пред президентът Румен Радев пред зала България преди тържественото отбелязване на 100 години от създаването на Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров“. 
.
"Въпросът тук е, че същите хора, които организират и провеждат подслушванията, сега трябва да проверяват сами себе си. Оттук е необходимостта от някои неизбежни кадрови промени“, обясни Радев.

Още по темата

Относно коментар на ГЕРБ, че атаките срещу службите са заради разбитата руска шпионска мрежа, Радев каза:

"Къде бяха същите критици, когато тяхното правителство, което отговаряше за организацията и контрола на защита на класифицираната информация допусна не един, а пет български офицери, на които те са издавали допуски за класифицирана информация, да бъдат пробити от чужди служби.

Защо беше мълчанието им за 3 млрд. лева, похарчени от нашите пари за „Турски поток”, които никога няма да си върнем. Къде бяха и защо мълчаха 10 години, в които премиерът Борисов забатачи безнадеждно интерконектора с Гърция и сега нямаме реална диверсификация. Защо мълчаха, когато към тях постъпваше информация за 60 милиона изтеглени кеш от Васил Божков", допълни Румен Радев.

"Миналото лято постави членовете и остриетата на ГЕРБ пред дилема - да спасят себе си и партията, като се разграничат от компрометирания си премиер, или да го бранят с телата си и да пропаднат заедно с него в бездната на неговия морален позор. Те избраха второто", завърши държавният глава.

Относно обвиненията, че служебният кабинет работи като предизборен щаб на президента, Радев коментира:

"Явно е, че подчиняването на институциите и злоупотребата с тях е начин на мислене и действие на предишните управляващи. Служебното правителство има за цел да оздрави институциите, а не да експлоатира насадените от предишните управляващи в тях пороци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


616
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
358
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев премиер. Ще прави патриотична партия.
357
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 485Джурналята когато преглъщаше спермaтa на Толупа не се оплакваш.. Що заявиха на умряло сега
356
1
 
11
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Журналистите три пъти питъха тоя един въпрос и не можеха да повярват тоя на глас ли говори тия дивотии. Това е изтрещяване
355
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е избран демократично от всички Българи но Обича само една партия
354
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов е голям политик да сте чули да очерня някой . Слабия политик обикновено плюе силния Атанасов Мая Радев Христо иванов Нинова и много други
353
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** = селяндyрuНе знам защо е лоша дума.. Но вие си знаете, нали?? ?
352
6
 
11
 
! Отговори
Данко Харсъзина преди 2 години
До Анонимен.... , генерал, президент, завършил със златен медал и с отличен, пръв във випуска си в САЩ. Клел се във вярност на България и целувал знамето й...... Радев е руска марионетка и се е крел в партията и Русия, не в България.
351
6
 
6
 
! Отговори
Данко Харсъзина преди 2 години
До Анонимен..... с филиите с мaс и с купените гласове тръгнал да.... Нещо ти издиша логиката. Щом толкова лесно ги купува гласовете фигуранта как стана президент? Защо Бойко не купи гласове и да Цецка?
350
3
 
11
 
! Отговори
Данко Харсъзина преди 2 години
Запазена марка на фигуранта е да създаде скандалите, чрез лица като Гнома, да ги роздуха в медиите а след това мъдро да препоръча те да бъдат разследвани.
349
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко с филиите с мaс и с купените гласове тръгнал да коментира президента Радев, избран от народа с над 2 милиона гласа.
348
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новите избори идат ***. . .След тях, без заплата, без работа... И ще ви потърсим персонална отговорност на всеки един от вас... Как е.. Ще смажете ли въжето...
347
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко еднокнижното сeлянче от Банкя хванато с кюлчета злато и ***, тръгнало да коментира пилот, генерал, президент, завършил със златен медал и с отличен, пръв във випуска си в САЩ. Клел се във вярност на България и целувал знамето й.
346
4
 
22
 
! Отговори
РАДЕВ НЕДУРАЗУМЕНИЕ преди 2 години
Май само Бойко го подслушват....все негови компромати се пускат....а другарю радев
345
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българските национални телевизии срам за България. Прекъсват предаване за да дадат пресконференция на ГЕРБ. Слугинаж, слугинаж ама това и в Северна Корея го няма
344
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, г-н Президент! Бой по тиквите :)
343
3
 
18
 
! Отговори
гласоподавател преди 2 години
състезанието на служебните министри за 'купата на резидента", кой да да извади по-голям компромат - започна. кгб-иста рашков, като изпечен милиционер поведе в резИлтата.
342
2
 
14
 
! Отговори
тюх да му се не види преди 2 години
Да му разбиеш главата на Слави! Ако не беше се покрил, досега да имаше марионетно правителство на чалгарите и нямаше да има такива главоболия за баджанака!
341
3
 
25
 
! Отговори
време е преди 2 години
Бойко е един смел министър, но има нужда от всенародна подкрепа.Да изчегъркаме челвената чума от българските земи.
340
4
 
25
 
! Отговори
Гномът се разпърдя преди 2 години
Рашко..плитко плитко сте скалъпили предизборно ченгеджийски мероприятие...Дрънкате отвсякъде..Та сам директорът ( дето ужким си го ...преназначил!?!?) отрича да имало било ..таквоз подслушваните...Дрънкаш Рашка дрънкаш...но на кухо..кухая лейка...ченгеларио АДИО ..След 2 месеца събира багажчето...идва ново РЕДОВНО ПРАВИТЕЛСТВО !!А гномът Атанасов пърди ли пърди..Но едно дупе вземе ли да пърди...рано или късно се ..насира:))
339
2
 
18
 
! Отговори
голям гаф преди 2 години
Господин Радев се притеснява че е записан да говори с Дубай или Белград, а е възможно и двете. Сега ГЕРБ искат служебното правителство да пуснат записите. Радев няма да го вземат и в Русия. Провалените шпиони не ги искат никъде.