Бойко Борисов: Виждаме еднолична власт като от 1944 г.

Той определи случващото се в страната като преврат
27 май 2021 13:35, Нели Христова
628
Бойко Борисов: Виждаме еднолична власт като от 1944 г.
Снимка: БГНЕС

Това служебно правителство е предизборен щаб на Радев. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с младежи от партията, която се излъчваше на живо в профила му във Фейсбук.

Според него сега сме свидетели на еднолична власт като 1944 г. Бойко Борисов разкритикува служебния вътрешен министър, че е наричал хора престъпници.

"Как дава присъди, без да са ги осъдили, че са престъпници? Нали това ни обвиняваха? Страха хората ще го усетят много скоро. Ние оставихме пълна хазна. Тук искам да извадите и да ги носите изказванията на кандидат-президента Радев, че ГЕРБ са оставили хазната празна. Само след два-три дни изказването е на финансовия министър на неговия предизборен щаб, защото това служебно правителство е предизбонен щаб на Радев, казва, че не е необходимо да се тегли заем, защото има пари. Кой от двамата лъже? Има ли пари или няма? Както виждам продължиха всички наши политики - и 50-те лв. за пенсионерите, съответно мерките. Всичко, което сме направили, го продължиха. Сменят тези, за да предизвикат страх и сътресение в администрацията", каза още Бойко Борисов.

Той определи случващото се в страната като преврат.

"Този преврат, който направиха в момента, бях сигурен, че ще се развият така нещата, както се развиват днес. Поуките, които си извадихме от този период, грешките, които направихме, това надменно отношение към проблемите, които сме имали на много места, ни е най-отрезвителният период. Най-ценният период. Това ми показа колко коварни, безпардонни могат да бъдат", каза още бившият премиер.

По думите на Борисов, през следващата седмица областните дирекции на МВР ще получат задачи от политическите им опоненти и "смея да обещая, че ще имат проблем". Според него това не се прави в демокрацията.

Лидерът на ГЕРБ коментира и скандала с подслушванията.

"Щом знаят бройката, да излязат и да кажат, че не могат да съобщят, но потвърждават, че има такива записи - нерегламентирани или каквито и да са, за да се разграничаваме и ние, ако има такова нещо. Вече става една седмица, ние само четем под телевизиите надписи "Шпионски скандали", обяснява се, че имало. Да излязат и да кажат: подслушвани са тези, тези и тези, другото е класифицирана информация. Отнасям се с уважение към Стефан Янев. Те като не са му докладвали. Премиерът как работи? Докладват му службите. Той на базата на това ще каже: имам доклад от службите, потвърждавам. Когато дойде времето, наблюдаващите прокурори ще съобщят. Като няма такъв списък казва - ми една жена казала на един в трамвая, той го казал на Наско Атанасов и той го казал на две агенции и вече това се приема за информация", каза още Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


628
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
457
3
 
12
 
! Отговори
До преди 2 години
Заквичат,ли ГЕРБ,Имаш грешка ДПС+ГЕРБ+ЗЛАТНИЯТ ПРЪСТ НА Перхидроленият пудел Волен Сидеров.
456
5
 
32
 
! Отговори
българин преди 2 години
Не знаех, че комунистите от 1944 г. са всичките завършили с отличие Харвард и други престижни западни университети! Вчера гледах новия ни служебен министър на икономиката, и бях много впечатлен от него и биографията му, който е завършил именно в Харвард, и същевременно бях ужасен от разкритията му за калинките от ГЕРБ!
455
3
 
30
 
! Отговори
Заквичат ли ГЕРБ, преди 2 години
значи сме в правият път! Задължително гледайте снощното(27.05.20 год) предаване на Тошко, ще ви светне пред очите какви са ги вършили ГЕРБ+ДПС, крали са като за последно, затова Доган каза, че той раздава порциите в държавата!? Гледайте и ще пиете вода от извора, ще знаете абсолютната истина. Затова ГЕРБ+ДПС не трябва да са никога на власт!
454
8
 
1
 
! Отговори
Само преди 2 години
Пулееееееееев!
453
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще го търситееее.......
452
12
 
32
 
! Отговори
???? преди 2 години
Бат Бойко , не се оправдавай, ами кажи за златните кюлчета и за пачките евро в шкафа , дето ги намериха, истина ли е , или е лъжа?
451
4
 
22
 
! Отговори
???? преди 2 години
Колко заеми взеха ГЕРБ, да кажат, от кои чужди банки , при какви лихви и т.н.???Да не се окаже така, че тия заеми ще ги изплащат не само децата ни, но и внуците ни???30 милиарда ли бяха или повече?? Левове или евро??Вече се обърках...............да каже бат Бойко!!!!
450
3
 
18
 
! Отговори
???? преди 2 години
Бат Бойко , не се оправдавай, ами кажи за златните кюлчета и за пачите евро в шкафа , дето ги намериха, истина ли е , или е лъжа???
449
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ъхъъъъ, нещо за едноличнито управление на ГЕРБ няма ли да каже ??Хората и държавата му бяха бащтиния, белите робите мълчаха
448
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега вече знаем, защо социализмът не се наложи а се компрометира и защо комунизма никога нямаше да дойде! Защото БКП е подслонявала такива половинчати и недоразвити в хуманно отношение личности като Бойко Методиев Борисов! Засрамете се бивши комунисти, че сте допускали такива срамни неща! Учудена съм, че е още на свобода!
447
3
 
13
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Ооо дърти *** тиквондур, що се срамиш да си признаеш, че целува комунистически к*рове само и само да се издигнеш. Магистралните жрици не са въртяли толкова орална любов колкото тоя дърт *** само и само да го избутат в партията и да се добере до първия ***. И сега комунопитека се опитва да изплюе цялата семенна течност която е поел като клевети тия на които до ония ден им духа! Дърт ***!
446
2
 
11
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Колкото и да плюе тиквондур по комунизма, няма как да отцелува всички *** които е целувал за да се издигне! Колкото и да се опитва да алуже сега всички знаем, че се е издигнал чрез орална любов правена на бившия първи (живков). В тая тиква има толкова впръскано комунистическо семе, че стига за цяла Северна Корея! Господаря на минетите и първи червенокнижко, тиквондур комунопитекско, първи от комунистическата семка!
445
4
 
13
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Каза индивида който обещаваше и раздаваше милиони от нашия джоб без дори да е гласувано в парламента. Казва индивида който раздава дежурни депутати като картофи. Казва индивида който управляваше държавата от джипката и не е стъпвал в парламента от години. Ей дъртия *** лъже и маже, по стара комунистическа традиция. Ти ли бе дърто БКП ще говориш за родата си от БКП? Кои те издигнаха от село? Индивиди издигнали се, през червена книжка като тиквондур нямат право да говорят против комунизма!
444
28
 
5
 
! Отговори
Точно това пробва преди 2 години
Радев опитва преврат. Следващите избори трябва да ги наблюдава ЕС. Иначе кой-знае какво ще фалшифицира комуниста Радев
443
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да Борисов си им каза на Гърците ? Вие ни пуснахте сега се излагате тука ! По повод работите между Гърция и Турция АМА ? те пък винаги са били зааедно така че ...
442
6
 
3
 
! Отговори
БЕЗ АЛТЕРНАТИВА...Е. преди 2 години
КОЙ..?...... БСП/БКП...... . ЧЕРВЕНИТЕ КРЕДИТНИ МИЛИОНЕРИ....................................................................ИТН..................ЧАЛГА..+..КЮЧЕК..+..НЕГРАМОТНОСТ.....................................................................ДБ/БКП.............ВНУЦИ И ПРАВНУЦИ НА КРЕДИТНИТЕ ТАРИКАТИ............................................ДПС..................ОБРЪЧИ БЕЗКРАЙ.................................................................................... ....
441
9
 
1
 
! Отговори
Станка Златева преди 2 години
И Закла Микова ще оправят положението!
440
6
 
21
 
! Отговори
1 преди 2 години
За публичните заплахи към опонентите си, че ще им изпрати 20, 30, 50 млади буйни симпатизанти на ГЕРБ, прокуратурата спокойно може да се самосезира. Да не подминава мутренски заплахи. Записът е наличен и не може да се оспорва дали е фалшив.
439
7
 
23
 
! Отговори
българин преди 2 години
Тиквата вече е НИКОЙ ! Не го показвайте повече !!
438
5
 
8
 
! Отговори
izh преди 2 години
Ало, дежурните редактори! Това че говоря истини, дето не може да ви развалят чупката в кръста към червените мутри, не е причина да изтривате коментара. И не се увличайте в писането на икономически глупости и лъжи, че нещо стилово много обеднява форума ! ! !