Бойко Борисов: Виждаме еднолична власт като от 1944 г.

Той определи случващото се в страната като преврат
27 май 2021 13:35, Нели Христова
628
Бойко Борисов: Виждаме еднолична власт като от 1944 г.
Снимка: БГНЕС

Това служебно правителство е предизборен щаб на Радев. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с младежи от партията, която се излъчваше на живо в профила му във Фейсбук.

Според него сега сме свидетели на еднолична власт като 1944 г. Бойко Борисов разкритикува служебния вътрешен министър, че е наричал хора престъпници.

"Как дава присъди, без да са ги осъдили, че са престъпници? Нали това ни обвиняваха? Страха хората ще го усетят много скоро. Ние оставихме пълна хазна. Тук искам да извадите и да ги носите изказванията на кандидат-президента Радев, че ГЕРБ са оставили хазната празна. Само след два-три дни изказването е на финансовия министър на неговия предизборен щаб, защото това служебно правителство е предизбонен щаб на Радев, казва, че не е необходимо да се тегли заем, защото има пари. Кой от двамата лъже? Има ли пари или няма? Както виждам продължиха всички наши политики - и 50-те лв. за пенсионерите, съответно мерките. Всичко, което сме направили, го продължиха. Сменят тези, за да предизвикат страх и сътресение в администрацията", каза още Бойко Борисов.

Той определи случващото се в страната като преврат.

"Този преврат, който направиха в момента, бях сигурен, че ще се развият така нещата, както се развиват днес. Поуките, които си извадихме от този период, грешките, които направихме, това надменно отношение към проблемите, които сме имали на много места, ни е най-отрезвителният период. Най-ценният период. Това ми показа колко коварни, безпардонни могат да бъдат", каза още бившият премиер.

По думите на Борисов, през следващата седмица областните дирекции на МВР ще получат задачи от политическите им опоненти и "смея да обещая, че ще имат проблем". Според него това не се прави в демокрацията.

Лидерът на ГЕРБ коментира и скандала с подслушванията.

"Щом знаят бройката, да излязат и да кажат, че не могат да съобщят, но потвърждават, че има такива записи - нерегламентирани или каквито и да са, за да се разграничаваме и ние, ако има такова нещо. Вече става една седмица, ние само четем под телевизиите надписи "Шпионски скандали", обяснява се, че имало. Да излязат и да кажат: подслушвани са тези, тези и тези, другото е класифицирана информация. Отнасям се с уважение към Стефан Янев. Те като не са му докладвали. Премиерът как работи? Докладват му службите. Той на базата на това ще каже: имам доклад от службите, потвърждавам. Когато дойде времето, наблюдаващите прокурори ще съобщят. Като няма такъв списък казва - ми една жена казала на един в трамвая, той го казал на Наско Атанасов и той го казал на две агенции и вече това се приема за информация", каза още Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


628
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
417
4
 
14
 
! Отговори
nexussss преди 2 години
Виждаш ми....Д Е Д О В И Я!!!
416
10
 
28
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Едноличната власт е на Бойко Борисов. Изевява се като комунистически диктатор. Готви ново завръщане.
415
3
 
21
 
! Отговори
@ преди 2 години
Да се смееш ли, да плачеш ли или просто да не четеш ......
414
6
 
29
 
! Отговори
Пиян - залян преди 2 години
По еднолично и корумпирано управление от Тикварското не е имало от 1944 !!!
413
4
 
12
 
! Отговори
проблем преди 2 години
В момента такъв дъжд вали ,че е страшен порой ,шахтите са почистени и нови но се задръстиха от *** хвърлени на шосето /вчера събираха всичко хвърлено на тротоара и пътя/ кой е виновен ? Естествено ,че Бойко.
412
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДС управлява България чрез Доган и Пеевски. Бойко Борисов е тяхна марионетка. ДАНС е ДС. Прокуратурата е ДС. Крепостта на ДС е ДПС. Годишен оборот на корпорация ДС - около 120 милиарда лева. Годишни кражби на корпорация ДС - около 15 милиарда лева.
411
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Т.. си бойко и т.. ще си останеш....
410
10
 
4
 
! Отговори
ЛУСТРАЦИЯ ДО ДЪНО.. преди 2 години
ПАРИТЕ СЕГА СА У РУМЕН РАДЕВ.... ВСИЧКИТЕ... ЕДНОЛИЧНО.....А Е ЧЛЕН НА БКП... НЕ ВИЖДАМ РАЗЛИКА......... ПО-ЛОШО........ СРЕЩУ БОРИСОВ ИМАШЕ ПРЕЗИДЕНТ...... СРЕЩУ РАДЕВ НЯМА НИКОЙ............. ЕДНОЛИЧНА ДИКТАТУРА....... ЛУСТРАЦИЯ ДО ДЪНО.
409
8
 
4
 
! Отговори
akudд преди 2 години
комунистите чрез полуръста тошко йорданов успешно застанаха зад името на един болен човек( С. Т.), който вече едва ли осъзнава как го използва. н...
408
3
 
8
 
! Отговори
циник преди 2 години
ПОЖАРНИКАРа, който знае всичко за всичко, прави всичко по-добре от всеки друг, има най-обширен опит в бизнес, строителство, шоубизнес и пр., също е винаги на една дума разстояние от признанието, каквото направи Матео Салвини лидера на уж крайно дясната Лига, че е повече комунист от комунистите. Извадиха го от нищото - без университетско образование, бивш член на компартията (БКП, след 1990г. БСП), скалъпиха му имидж и го вкараха в играта и му гледаме сейра.
407
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
. Хазната на минус 7 милиарда. Той я бил оставил пълна. Всички подслушвания по негово нареждане той видиш ли искал доказателства. Гнусен лицемер.
406
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Снимката не е актуална,вече е никой,по доле и от фигурант!
405
4
 
22
 
! Отговори
Спрете го.. преди 2 години
Днес.бг,спрете най-после разните интервюта и нечовешките несвързани предсказания на тоя деградирал и неграмотен индивид. Трепери от страх и говори небивалици...има ли последните 20 години правителство с премиер, упражнявал еднолична деспотична власт като него.Благодарение на него ГЕРБ се е сраснал като троскот във всички сфери на държавата и спъва развитието ни!Да си взема дисагите и при бай Ставри!
404
4
 
23
 
! Отговори
Е, па... преди 2 години
Какво се чуди Борисов? По време на неговото управление, колко хора бяха арестувани без доказателства????? Първо арест-после търсят за какво! Сега се чуди! Нищо от това, което казва, не е вярно. Отново!
403
3
 
13
 
! Отговори
Този човек... преди 2 години
...не престава да ме забавлява, дори и в оставка. Той все още не осъзнава, че фашистите Нюрнбергският комитет през 44-та ги бесеше без съд и присъда?! Нямаха дори и адвокат и процес... Ама какво да говоря на човек, гледал само картинките в книгата за Винету ;( .
402
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н никой много нагъл,десет години управляваше еднолично,много,много нагло изказване.Дано ти изкарат кирливите ризи и да гниеш в затвора!
401
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди 9-ти септември 1944 година имаме фашистка власт, няма партии, България воюва със САЩ и Великобритания. Антифашисткото движение се преследва от правителството, убиват се антифашисти.
400
2
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Христо...Ха ха!..Точно!..Но пък нема да му е трудно,зер като сферичен бидон ше са търкаля надолу без проблем...Лошото е,че заради голямата му скорост,май нема да успеят да го стигнат "правораздаващите органи"...Та остават два варианта за възмездие:-Неговите бивши СЪдалавераджии,които е прецакал,или.."Божата работа"...Ще поживеем,ще видим..
399
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
момчето защо се обръща към тулупя с "господин премиер"
398
2
 
12
 
! Отговори
Мишо Шамара преди 2 години
Стига ве Буци, разплака ***. И леко дриснах в гащите от страх.