ГЕРБ пита: Съден ли е за измами новият шеф на ДФЗ?

Имали данни за Борис Михайлов, който е с присъда, дали е същият?
103
ГЕРБ пита: Съден ли е за измами новият шеф на ДФЗ?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Томислав Дончев от ГЕРБ попита дали новият шеф на Държавен фонд „Земеделие“ е с присъда за ДДС измами.

„Лицето Борис Михайлов – разследван, арестуван, съден за данъчни измами, същият Борис Михайлов ли е, който на 10 юни т.г. е назначен за изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“?“, каза той на брифинг в централата на ГЕРБ.

Тома Биков изнесе данни, че през през 2008 г- срещу Борис Михайлов е внесен обвинелите акт за документни и данъчни измами.

Обвинението срещу него е за участие в организирана престъпна група.

"Лице с три имена Борис Давидов Михайлов е с внесен обвинителен акт за документни и данъчни измами. Обвинението срещу него и още 6 човека е за престъпна група.

Лице със същите три имена е задържано в престъпна група, източила 15 млн. лв. ДДС през 2004 г.. Въпросното лице е било задържано в качеството му на директор на данъчното управление в столичния район "Овча купел". Тогава е установено, че престъпната група, в която е участвало лицето със същите имена, е плащала на лица да регистрират фирми с фиктивна дейност на тяхно име. След това новите дружества са издавали фиктивни фактури по внос на стоки за извършена дейност. Така фирмите са напомпвали фиктивно начисленото ДДС с цел данъчни измами. Групата е вербувала данъчни служители, които са издавали неверни документи. Тогава разследващите установяват, че дружествата са кухи фирми с несъществуващи адреси. По класическа схема след това фирмите са прехвърляни на лица с нисък социален статус", каза Тома Биков.", каза Тома Биков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
10
 
15
 
! Отговори
Не съм сигурен преди 2 години
Ха ха ха! И Защо днеса ми Изтриха коментара за Осъдения в Чехословакия и България Бивш премиер??? ЗАЩОТО Е ИСТИНА!!! БОЧКО ОПИТА ДА ПОКРИЕ ТОЗИ ФАКТ,, НО НЯМА КАК ДА УНИЩОЖИ АРХИВИТЕ НА ЗАТВОРА ТАМ! ТАКА ЧЕ, ДНЕС БГ И герберасти - смешни сте в напъните си! Боко Никога повече Няма да е премиер, може след малко време още да му ходите на свиждане в ЦСЗ, където Му е мястото!!!
43
11
 
7
 
! Отговори
Гумен: Опа .. преди 2 години
... абе Янев, кво направихте, бе? Нали ви казах по-скришно?
42
5
 
13
 
! Отговори
Чоки преди 2 години
На ГЕРБДПС да им вземат Фонд "Земеделие" е все едно да им вземат двата бъбрека...
41
2
 
13
 
! Отговори
БЪЛГАРКАТА преди 2 години
ТО И ОНЯ ОТ ВОЛЯ ИМА ОКОНЧАТЕЛНА ПРИСЪДА АМА НЕ Е В ЗАТВОРА ЩО ЛИ.
40
3
 
14
 
! Отговори
Грозно преди 2 години
Нищожно Томи чувал ли си поговорката който много приказва нищо не върши и ти си от тия
39
13
 
5
 
! Отговори
до 42 преди 2 години
Аз пък да попитам теб - защо временното правителство, което непрекъснато търси кал под ноктите на ГЕРБ назначава лице от криминалният контингент за шеф на ДФЗ? Нали са много морални? Отделно, правиш ли разлика между законодателна, изпълнителна и съдебна власт? Съдейки по коментара ти, ясно не правиш.
38
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тогава, след 2009г., кой е виновен, че това лице не е осъдено и не е излежало ефективна присъда?
37
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ред в хаоса. Тия празноглавци и един лозунг не могат да измислят. Убитациии!
36
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз да попитам Герб. Щом въпросният човек е съден за такава сума- защо не е в затвора,защо всички такива ги пускат,защо когато управляваха 10 г и виждаха как всички такива се измъкват от затвора не промениха законите да нямат вратички за измъкване. Какво спаха 10 г. Сега и да обясняват как ще променят нещата как да им повярвам щом не ги промениха 10 г
35
8
 
8
 
! Отговори
пери преди 2 години
Понеже нямат никаква идея за управление на страната, освен познатото "усвояване" на средства, герб нямат и предизборна кампания. Това, за което използват времето до 11 юли е двете верни Томита (Дончев и Биков) да обикалят и търсят под дърво и камък компромати или пък да си ги съчиняват, просто за да има лакърдия. Шум да се вдига и пушилка. Освен да крадат качествено, както доказаха, от герб явно толкова си могат.
34
8
 
7
 
! Отговори
Гуфу преди 2 години
До 10- Може и да им дишаш ако си се навел до земмята. Аз лично изобщо не се чувствам така. Румъния имат дълг над 7% от БВП, кредитния им рейтинг е по-нисък от нашия. Изобщо тази мантра, че видиш ли сме баси бедняците не върви. Банките пълни с депозити, за На Гърция почиващи километри опашка от "бедняци". Щом ти харесва да дишаш прахта дишай си. Не сравнявай всички със себе си.
33
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да пита Гешеф
32
9
 
10
 
! Отговори
зоро преди 2 години
Ей наглец, ти ли точно задаваш въпросите? Марш в Габрово.
31
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаххаха Томиии, Томи.. Цветанов колко пъти поред беше съден и продължаваше да ви е председател. Сега ли тръгна да се правиш на моралист, Томи?
30
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе ей, престъпницииии.м Лицето Б. Б. 12 Г. дерибейства. Пита ли го някой-замесен ли е в контрабанда , автограбежи, убийства, рекет, геноцид над народа, наркотрафик , амфетамини и прочее и прочеее!!!
29
6
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До До ПроСоТо...Е,явно твоя мозък е доста голям и да се поизчисти е нужно бая време...Виж какво,драги:..-Тук не става въпрос за правителството!..Става въпрос за ВЛАСТТА на гербохунтата!..Парламента е в пълното си право ,а и ЗАДЪЛЖЕНИЕ да определя законите в тая държава!../Правителството само изпълнява/..Та:-Какво направиха стотиците гербаджии в НС за укрепване ,изчистване и осъвременяване на съдебната ни система?..Отг.:-АМИ НИЩО!!!..Занимаваха се само с лобизъм,интриги и богатеене!..Ей това е.!
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
80% от депутатите са бивши политически затворници, тва го знае всяко дете, а тия дето не са били в затвора някога, са сегашните депутати, които грабят държавата и държат нацията бедна, да не говяорим за пенсионерите в кво състояние са оставени
27
6
 
13
 
! Отговори
никиии преди 2 години
Оня ден Мая Манолова осъди Бойко.... Нещо да каже. Или евентуално някой журналист да попита?
26
3
 
2
 
! Отговори
тъй ли стана преди 2 години
А сигурен ли си, че няма електронно? Я пак?
25
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало грозния габровец, кво стана с електронното правителство за което излапа 3 милиарда, а такова няма