ГЕРБ пита: Съден ли е за измами новият шеф на ДФЗ?

Имали данни за Борис Михайлов, който е с присъда, дали е същият?
103
ГЕРБ пита: Съден ли е за измами новият шеф на ДФЗ?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Томислав Дончев от ГЕРБ попита дали новият шеф на Държавен фонд „Земеделие“ е с присъда за ДДС измами.

„Лицето Борис Михайлов – разследван, арестуван, съден за данъчни измами, същият Борис Михайлов ли е, който на 10 юни т.г. е назначен за изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“?“, каза той на брифинг в централата на ГЕРБ.

Тома Биков изнесе данни, че през през 2008 г- срещу Борис Михайлов е внесен обвинелите акт за документни и данъчни измами.

Обвинението срещу него е за участие в организирана престъпна група.

"Лице с три имена Борис Давидов Михайлов е с внесен обвинителен акт за документни и данъчни измами. Обвинението срещу него и още 6 човека е за престъпна група.

Лице със същите три имена е задържано в престъпна група, източила 15 млн. лв. ДДС през 2004 г.. Въпросното лице е било задържано в качеството му на директор на данъчното управление в столичния район "Овча купел". Тогава е установено, че престъпната група, в която е участвало лицето със същите имена, е плащала на лица да регистрират фирми с фиктивна дейност на тяхно име. След това новите дружества са издавали фиктивни фактури по внос на стоки за извършена дейност. Така фирмите са напомпвали фиктивно начисленото ДДС с цел данъчни измами. Групата е вербувала данъчни служители, които са издавали неверни документи. Тогава разследващите установяват, че дружествата са кухи фирми с несъществуващи адреси. По класическа схема след това фирмите са прехвърляни на лица с нисък социален статус", каза Тома Биков.", каза Тома Биков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
4
 
6
 
! Отговори
1 преди 2 години
другари от Днес БГ,пак цензурирате,писаното от мен,или вие неудобно,като пишем,срещу герб-комунисти,колкото и да се стараете,няма,да може да ги върнете на власт.
63
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А СТИГА БЕ- ТИЯ САМО ЗА МЕСЕЦ МЕ ВЪРНАХА В БОРЧЕСКИТЕ ГОДИНИ- КОГА ХОРА С ИНТИЛЕКТЪ НА ЧЕРЕПЪ "НАТРУПАХА" МИЛИАРДИ, ЩОТ В НАЧАЛУТУ БИЛО ЧЕНЧ БЮРО, А ПОСЛЕ ПРОДАВАЛ КУПУВАЛ ФИРМИ ВЕЧЕ НЕ ЗНАЕЛ КВИ...АМА НА ТАЗ ИЗМИСЛЕНА ДЪРЖАВА НЯМАЛ ДА ПЛАЩА НИТУ СТИНКЪ- И КАК ШИ ИМА ГА ТРЕБЕ ДА ДАВА ЗА ПРОЕКТИ ЗА КРЕМЛЯ...АМАН ОТ ЧЕРВЕНИ ОЛИГАРСИ С ПУЦ, КОИТО ОБРАХА И РАЗСИПАХА РОДИНАТА МИ!
62
4
 
6
 
! Отговори
мнение преди 2 години
ГЕРБ не са си губили времето.... картотекирали са всички и сега само някой да мъцне срещу тях и вадят картончето му. А законно ли е политическа партия да картотекира собствения си народ?
61
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб да връщат парите на народа!!! След което съд и затвор!!!
60
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отвратителни сте!!! Лукашенко направо е пич в сравнение с вас!
59
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Томеее, ти кое не разбра ?- Народа е беден и Гневен ! Всеки ден нов Милионер в Бг - от къде Бе ? Палати,хотели,яхти коли за Милиарди Бодът очите Бе !20% Крадът на Едро и демонстрират -другите едвам кърпят месеца
58
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РАДЕВАТА ХУНТА СЕ РАЗСМЪРДЯ НА ЧЕРЕПИ- НАЧИ ЧЕРЕП ДО ЧЕРЕП- А В НАЧАЛОТО БЕШЕ САМО ЕДНО СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО- ЧЕ КАТО НАИЗЛЯЗОХА ЕДНИ ЧЕРЕПИ......МУТРИТЕ СЕ ВЪРНАХА....
57
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма агония!!! Колкото повече наближава края, толкова по-жалки стават !!!!!!!! Това физиономия на политик ли е? Не разбрахте ли, че тези, които гласуват против вас, не гласуват за комунисти или чалгари......Гласуват за да се махнете и с вас цялата пошлост!!!!!
56
8
 
5
 
! Отговори
КОЙ ТУЙ НЕЩУ преди 2 години
МАЛИЙ КВИ ЧАГЪРТАТ- ШЕФЪТ НА НАП И НА ДФЗ С ПРИСЪДИ- ЕТО НА ХУНТАТА НА ЧЕРЕП РАДЕВ ВЪРНА БЪЛГАРИЯ В ГОДИНИТЕ НА МУТРИТЕ
55
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждаме, че на Борисов много му се иска да изпрати Гешев отново да нахлуе в президентството. Той става все по- нервен. От вчерашната пресконференция се разбра, че най- високата смъртност Ковид за него е успех. Служебното правителство се проваля с ваксинацията, защото не е употребило всички докарани ваксини. Да припомним, че неговото корумпирано правителство поръча само некачествената Астра Зенека. Защото "случайно" майката на евродепутатката от ГЕРБ Майдел е представител за България. Когато от Европа дойдоха данни, че някои ваксинирани имат проблем и правят тромбози. Борисов отиде да се моли з
54
6
 
10
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До ДоколенковНедоносче герПаджийско, когато Каскетът каже коя еМата Хари първо, еврото и кюлчетата дали са на Тиквата, тогав аще бъде казано Културягата дали е съден! Тъъъпанар! Да му пикаая на жабестата физиономоия на Томитуу Дончева!
53
2
 
5
 
! Отговори
КЛ преди 2 години
До Гуфу "Румъния имат дълг над 7% от БВП, кредитния им рейтинг е по-нисък от нашия.".Гуфи, забравИл си да напишеш, че за същия период Румъния увеличи своя БВП с 200%, а България само с 50%. И отдавна имат медицински хеликоптери и т.н.Журналистът Себастиян от конфликтна зона по DW ги отпери тези въпроси на Деница Сачева 2020г. То и ти кат' нея се правиш на улав.
52
10
 
8
 
! Отговори
Доколенков преди 2 години
Е какво в крайна сметка? Съден ли е или не е съден. Ако е съден това не говори никак добре за упрвляващата служебна хунта!
51
5
 
8
 
! Отговори
КЛ преди 2 години
"Платен материал". Това е забравила Камелия да напише.Общо взето верен колкото рекламите по телевизията.
50
8
 
4
 
! Отговори
.. преди 2 години
Герб over
49
2
 
7
 
! Отговори
Антрополог преди 2 години
Рядък подвид на Хомо Еректус,Приматус Урунгелус ,дами и господа!!!
48
8
 
11
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
А кога герб ще пита за еврото кюлчетата и мата хари
47
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мафията ГЕРБ-ДПС няма да бъде лесно демонтирана.Все още държат съдебната и медийната власт.
46
1
 
5
 
! Отговори
Манафейко: преди 2 години
Не е.
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 42Кой твърди, че лицето не е осъдено и не е изтърпяло ефективна присъда?Но дори и с излежан срок, не е нормално да се назначава на ръководна позиция с възможности за рецидив.