Тошко Йорданов: Корупцията беше издигната на държавно ниво

"Има такъв народ" няма да се коалира с ГЕРБ, БСП и ДПС
23 юни 2021 18:12, Нели Христова
366
Тошко Йорданов: Корупцията беше издигната на държавно ниво
Снимка: БГНЕС

В България политиците са на върха на корупцията. Това заяви пред bTV заместник-председател на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов. Заедно с него в студиото беше и водачът на листа Ива Митева.

„Доскоро имахме хора, които по квалификация трябва да са престъпници, които си имаха държава. Тук корупцията беше издигната на държавно ниво, това беше начин на функциониране на държавата. (…) Министерства и агенции са работили, за да има корупция, а не за да няма За да се отклоняват средства, което си е чиста кражба“, каза Йорданов и допълни, че ако корупцията в държавния апарат се ограничи, това ще направи българите по-богати и по-добре живеещи.

Йорданов отказа да коментира с кои други политически сили би се коалирала партията в следващото Народно събрание. Той добави, че такъв разговор може да има, след като резултатите от изборите са ясно. И все пак ИТН няма да работи с ГЕРБ, БСП и ДПС, независимо от обстоятелствата.

„Има решения спрямо всеки един резултат на изборите. Ние не знаем все още кой вариант. Има такъв, при който въпросните три партии на протеста, извън статуквото, да имат 121 депутати или повече. Има вариант, в който да нямат и такъв, в който да имат много повече. За всеки един от тези варианти имаме готов отговор, но няма да го кажа сега“, добави той и не изключи варианта отново да върнат мандата.

„Когато нямате гласове в пленарната зала и всеки ден влизате с една или друга уговорка, и кворумът ви виси, не може да вземете нито едно решение. Има много парламентарни хватки, за да се прекрати заседание, няма как да се продължи да се работи без мнозинство. По-достойното поведение е да кажеш: „Да, ние не можем, но не искаме да ни извивате ръцете“, посочи Митева.

Йорданов обясни, че ПП „Има такъв народ“ е създадена заради липсата на политическа реакция след решенията от референдума през 2016 г. „Политическата класа го неглижира, изхвърли го в кошчето, без да броим фалшификациите, които направиха и ние доказахме в съда. Имахме два пътя или да се откажем, или да продължим“, добави той.

Митева заяви, че е избрала да влезе в политиката, защото има много закони, които трябва да бъдат преразгледани: „Аз влязох, защото се изморих да променяме ежедневно законите, изморих се хората да не знаят всеки ден какви права и задължения имат. Смятам, че Народното събрание трябва да започне по-бавно, по-задълбочено, по-обмислено трябва да се правят законите“.

Според нея новите депутати първо трябва да преразгледат законите, свързани със съдебната власт.

„Време е за нов Висш съдебен съвет. Тази форма, която е приета през 2015 г. е неработеща. Трябва да се преразгледат съдийската и прокурорската квота, трябва да се разделят. Прокуратурата трябва да се отдели от съдебната власт. (…)Спецсъда и спецпрокуратурата също са на дневен ред, изготвихме законопроект, който предвиждаше закриване, но това трябва да стане много внимателно“, посочи Митева.

Йорданов допълни, че според него специализираното правосъдие в момента се използва за „бухалка“. Зам.-председателят на ИТН обясни, че партията не се отказала от мажоритарния вот и ще работи за въвеждането му в следващия парламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
4
 
30
 
! Отговори
Кредитор преди 2 години
Нема се плашите слави ще ви уреди бързи кредити вече ги рекламира САМО . СПОКО
162
40
 
7
 
! Отговори
Anonimna преди 2 години
Тиквата да бъде съден за корупция и кражби, Доган също, Тома Биков е мафиот, Октай, Иван Костов, и т.н. затвора за тези копелетс, които продадоха държавата
161
1
 
36
 
! Отговори
преЦедателя преди 2 години
С Мика към прогрес!
160
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще е голям майтап с Тошко африкански премиер, гъмзата вице и годжи финансов министър. А забравих за баба Мика зайкова, тя е бъдещето
159
1
 
35
 
! Отговори
до Барни ми го преди 2 години
Много кофти да си мислиш, че на някого се плаща да ви мрази. Червени фигуранти!
158
33
 
3
 
! Отговори
Барни Ръбъл преди 2 години
Е шеф на гербавите Нискочели ***!Изпълняват незавидни роли !Смех смех смех! Направо си умрех !
157
2
 
48
 
! Отговори
оня преди 2 години
Тоше, шефа откъде пара за 3 джипа, 10 човека мутри, заглушител в куфар, телевизия на загуба, без реклами ?
156
35
 
6
 
! Отговори
Гербавите ! преди 2 години
НИКОЙ не ви обръща внимание !!!Много сте ***,горките, ще изгорите !!!
155
3
 
30
 
! Отговори
Lora преди 2 години
Това означава, че ще се коалират с Демократична България. Аз подкрепях Демократична България на предишните избори, но не искам да имам нищо общо с бруталното шоу на Славитрифоновците. Така, че явно няма да се гласува този път. Така или иначе нещата тръгнаха много на лошо вече - по-доре да не участваме в подкрепата на нещо такова.
154
39
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На всеки е ясно, че ГРАБ се занимаваше само с усвояване и крадене на европари
153
1
 
31
 
! Отговори
заповед преди 2 години
Тошко подопечен на Чалгоран - вън от полезрението на избирателя!
152
7
 
4
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
Правилно заключение. Валидно е още отпреди 2000 г., когато финикийците са измислили парите. По това време Картаген правят първата митница на Гибралтар и Питеас, търговец и учен изследовател минава без да плати мито за хазната, а безотчетно. Така че, Тошко, няма държава без корупция и досега. Пожелавам победа над октопода.
151
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откъде бе Рашков тия богатства? Ами ние сме бедна държава! И ти ли имаш наследства?
150
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тошко, *** да еволюираш в човек. Рано ти е да те пускат от зоопарка на Седем-осми. Още си маййммуна. Не те ли е срам да се показваш?.........................Чалгарите ни превърнаха в "Планетата на майммунните"
149
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков на Радев изби рибата! Божков ряпа да яде! Мутрите в атака!
148
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакайте да паднат процентите на т. н. според вас системни партии , както лисицата ходела след коча и чакала да му паднат топките , ама те макар и да се люшкали яко, все не падали. Иначе , ако не сте гонили кьопав щърк през стърнище ще имате рядкото изживяване да присъствате на екшъна.
147
2
 
25
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Заплати не заплати, само гледай Чалгясалия едноличник как им ги събира в торбичка всеки месец и ги разнася в 3 джипа охрана.
146
12
 
6
 
! Отговори
Има Такъв Народ преди 2 години
Тролчета, моля Ви да коментирате вечерта на 11.07. :) П.С Почвайте с мантрата за касиране на изборите, че резултатите няма да са розови за вас. :)
145
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато го изритаха от екрана се сети , че има корупция, когато купи ГРАДИНКАТА защо не се бореше СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА и мафията? Дали е всеки може да си купи ГРАДИНКА в центъра на СОФИЯ ?МАЯ ПРЕДЛОЖИ ПЕЕВСКИ ЗА ШЕВ НА ДАНС, ЗАБРАВИ ГАЛЕВИТИ,ЧЕ СА МУТРИ И СЕГА ПОВТАРЯ МУТРИ ВЪН? БОЖЕ, БОЖЕ ВСЕНАРОДНА ДЕМЕНЦИЯ!ДАЖЕ СКЕЛЕТИТЕ ОТ ГАРДЕРОБА ТРЪГНАХА ОРЕШАРСКИ, ВИДЕНОВ САШО АПАШО И ТОЙ ЩЕ БОРИ КОРУПЦИЯТА, ОСТАНА КАКА ПЕНА С КОРУПЦИЯТА
144
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хващаш по един от ИТН, Герб, БСП, ДПС, Патриоти, Воля и прочие, сваляш им гащите до колене и ще се наслаждаваш на румено червени *** от БКП - Форевър! :)))))))))))