Асен Василев ще се бори за министерски пост, а не за премиерски

Според него Румен Спецов се е справил идеално с работата си
26 сеп 2021 11:54,
114
Асен Василев ще се бори за министерски пост, а не за премиерски
Снимка: БГНЕС

Бившият финансов министър Асен Василев ще се бори за същия пост, ако формацията „Продължаваме промяната“ направи правителство след изборите, обяви самият той в ефира на Нова тв.

Той поясни, че между новата партия и ГЕРБ има огромни различия. Според него единственият начин двете формации да седнат на една маса за политически разговори, е ГЕРБ да обявят, че подкрепят съдебната реформа.

„Ако ГЕРБ се събудят една сутрин и кажат: „Да, ние ще подкрепим работеща прокуратура, работеща съдебна система и всички, които са нарушили закона до момента, ще отидат в затвора” – тогава нека да заповядат на разговорите”, поясни Василев.

Още по темата
Той е категоричен, че шефът на НАП Румен Спецов се е справил идеално с работата си.

„Повиши събираемостта значително, което не е лесно. Досега не съм чул нито едно обвинение за него, което да бъде потвърдено от Гешев или от фактите", коментира бившият служебен министър.

„Защо Спецов толкова много притеснява колегите от ГЕРБ? Да не би да е, защото като започнахме да проверяваме големите фирми и да повишаваме събираемостта, това да е ударило някого по джоба?”, попита той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
10
 
5
 
! Отговори
ГРОБ=ДПС преди 2 години
До 16 Трябва да благодарите на ИТН и на диванния политик, че благодарение на него се връщате във властта. Както казах ще влезете, ама с малко и няма да ви стигнат депутатите, за да направите правителство на мнозинството, дори като се обедините този път явно с ДъПъСъ-то. Никой няма да иска да се обедини с вас, защото всеки знае, че след това поема към дъното на политиката и излизане от там няма.
39
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоа ПППП е един икономически проект . Този ваагабонтин иска да е министър на финансите за да ни крааде постоянно.
38
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Асане нито ще си премиер, нито министър. Мечтите са безплатни
37
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, щом медиите промотират определен проект, ТО ТОВА НЕ Е НЕЩО ДОБРО!!
36
7
 
3
 
! Отговори
ГРОБ=ДПС преди 2 години
До АнонименДо 16Може, може и не само че може ами ще бъдете изчегъркани заедно с вашите дружки от ДъПъСъ-то. Вие не сте половината България, защото ако бяхте на предните избори нямаше да сте втора политическа сила. Време е, вие приемете реалността, че сте толкова колкото да сте с няколко депутата повече от втората, а те няма да ви стигнат да управлявате и отново ще сте в опозиция. А за чужди интереси работите вие с ДъПъСъ-то. Вече няма да имате тази възможност. Стой и гледай на изборите.
35
3
 
3
 
! Отговори
Край преди 2 години
Гешев няма да подгони Спецов защото тия с одобрението на ДПС трошат ДБ.
34
9
 
3
 
! Отговори
Сатанизъм в България преди 2 години
Убиват хора чрез Синтетична Телепатия по поръчка (Интерфейс Човек-компютър) !Забравете за Човешки Права!Милиционерите на Борисов убиват!
33
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плачете ли гербави? Плачете, власт ще видите през крив макарон. Каквото и мизерии да правете , сте аут. Свиквайте.
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кога ще го тикнат в пандиза?! Барем си хване гадже.
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
6 Прав си, че Гешев можеше поне, да даде разяснение по случая "Спецов". Може би, ще го получим.
30
3
 
22
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Абе Асенчо да ми говориш за морал е срамно, виж първо себе си и тогава говори! Защо дължиш пари на съдружници, защо за шеф на НАП нсзначи човек с 1, 5 млн задължения,защо Петков не си признава за двойното гражданство , това ли е вашата почтеност? Да искаш нов прокурор след като подгони олигарсите и да те поддържат Прокопиев, Златев и Бобоков! Нищо ново не предлагате , така че се скрийте!
29
3
 
20
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Какво ще кажеш за кражбата в Англия на софтуер.
28
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Момчета, за няколко години в България, през които си правихте кампания, парадирайки с харвардското си образование, сте попили от най-лошите, престъпни практики и политически игри. Така че, не сте нови лица, нито пък, носители на промяната. Стига лъжи и популизъм, заемите се с нещо по-полезно, от политиката. Нали сте учили бизнес училище в Харвард?
27
4
 
11
 
! Отговори
Гербер преди 2 години
До Гроб ДПС. Ще ми изчегъртат ***.я, ей тва ще изчегъртат. Колкото успя служебното правителство и провалените парламенти. А ти следиш ли социологическите проучвания?
26
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КЪДЕ СЕ ПРОВЕЖДАТ ИЗБОРИ ЗА МИНИСТРИ...
25
2
 
17
 
! Отговори
да те питам преди 2 години
асенчо,ти не знаеш ли кой създаде и пазеше тия дето трябва да са в затвора?ами да ти кажа:бкп-бсп ги създаде и отглеждаше,щото им перът парите от куфарчетата.как мислиш че се навъдиха бизнесмени милионери и собственици на футболни отбори?да си чул репликата на Борисов-ние ги хващаме,те ги пускат?да си чул за един прокурор дето пиеше и ядеше с доказани престъпници?а когато Гешев ги погна,те избягаха от България,и плащат за свалянето му.или до като си учил в чужбина не си чул тия неща ?
24
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
17 А, защо точно Спецов, спеца по укриване на ДДС, е незаменим за Василев? Защото е в комбина с тях и им знае мръсните тайни. Имат и общ приятел в Дубай...
23
4
 
21
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Този ококорен тарикат иска да е точно финансов министър. Има нещо да избива и явно там е подготвил яки далаверки.
22
0
 
12
 
! Отговори
с кого преди 2 години
ще се бори и ще се мажат ли със зехтин преди срещата
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
17 Защото е продал фирмата си на клошар, макар че е знаел, че държи 1.5 млн на държавата. Просто е. Няма незаменими хора. Друг, също би могъл успешно, да върши работата си, да се бори с корупцията, независимо, от коя партия е нарушителят.