КС няма да изслуша Петков по казуса с гражданството

Вижте мотивите
12 окт 2021 13:38,
135
КС няма да изслуша Петков по казуса с гражданството
Снимка: БГНЕС

Конституционният съд няма да изслуша Кирил Петков по казуса с двойното му гражданство. Магистратите са приели доказателства по образуваното дело, но днес няма да излязат с решение, а ще коментират и приемат документи, свързани със случая.

Според конституционните съдии като заинтересовани страни могат да бъдат конституирани само действащ народен представител или действащ президент или вицепрезидент. И то при определени хипотези, предаде БНР.

Отхвърлено е било и искането на Петков по делото за гражданството му да се изиска становище от експерт по международно публично право.

Още по темата
Приети са били поредица от документи, сред които и удостоверението от Канада, което е посочено, че Кирил Петков не се счита за неин гражданин от 20 август тази година.

На сайта на Конституционния съд е публикувана и собственоръчно попълнената му декларация от 10 май, в която декларира, че няма друго, освен българско гражданство.

Съдът няма срок, в който да обяви решението си, но очакванията са това да стане преди изборите на 14 ноември.

КС беше сезиран от 55 народни представители от ГЕРБ от 46-ото Народно събрание с искане за установяване на противоконституционност на указа на президента Румен Радев от 10 май в частта, свързана с назначаването на Петков за министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Последните предложения на Кирил Петков бяха: 1. Вецове на Дунава (денивелацията между Видин и Силистра е 15 м, обаче имало едни много скъпи, но много хубави турбини за целта... 2. Производство на торове от пушека на Мариците. Имало едни много скъпи, но много хубави устройства, които го правят. Аз доколкото знам, в пушека има основно въглерод и сяра, а тези неща растенията не ги ядат.
117
0
 
4
 
! Отговори
анонимна преди 2 години
Що така бе,Кирчо?Що така бе,мамино?Май не успя да очароваш с гелосания си перчем и холивудска усмивка конституционните съдии?Там са интелигентни хора,не са кухоглавите мадами,които кълват на приказките на всеки що годе симпатяга.Не ти дадоха дума да ги омайваш.Май опасният ти чар започва да издиша.Иначе ти се привиждат 30% подкрепа на изборите.Пак мечтаеш!Ще се наложи да се задоволиш само с 10%,които пак са ти много,защото си един дребен лъжльо.
116
1
 
3
 
! Отговори
Инженерка: преди 2 години
Интуицията ми подсказва: Този хитрец Кирил Петков ще бъде отсвирен подобаващо от избирателите и да се прибере в заниманията на бизнеса си и да не си мечтае за Парламент и Министерски съвет
115
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ако го и слушат ще излезе истината че не е Канадец. И ТОГАВА ЯЗЪК ЗА ПАРИТЕ НА БОЙКО И КО
114
2
 
2
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
Съвсем не случайно, този човек вече носиновото си име: киро лъжеца...
113
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много, ама ужасно много prost народ има. Оправдавате Кирчото само и само на гръб да не паднете, ми той е извършил прес-***-ле-ни-е, алоууу.... Иначе законност искате, съдебни системи, справедливости разни...., явно по байганьовски, вашата .... лицеmерна. Такива докарахте царя, пpатихте дуддуци в ЕП, наскоро избрахте и чалгарите. Уууууууу!
112
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХАЗАРТ... Е..!! Да се отречеш от Канадско гражданство си е героизъм, само това казва какъв човек си...Аз залагам на българите, които се отказват от канадско гражданство...Плашат ме другите с двойно гражданство, които не говорят езика ми, а гласуват и решават съдбата ми...
111
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гербер И дори да сте първа политическа, въпреки, че аз на твое място не бих се обзаложил...Бойко повече никога няма да се докопа до властта. Никоя партия няма да прави договорки и коалиция с Герб. Борисов ще си има други ангажименти, към съда... Борисов е аут от ЕС И ВАШИНГТОН. Загуби подкрепата на запада и САЩ, не само заради Кремъл и Анкара, а защото наложи корупционно управление в стараната ни и това я доведе до дъното на Европа !!!!
110
6
 
5
 
! Отговори
"Азсъмнай-подго преди 2 години
Имам само българско гражданство и съм пожарникар.
109
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен67Ами в България обикновено на изборите ни решават съдбата и бъдещето на децата ни, предимно хора с двойно гражданство. Още по-лошо, не говорят български и не носят български имена ХАХА Спрете се с този фалшив патриотизъм!
108
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков ще бъде много мразен, всички знаем защо. И тези дето чакат доказателства скоро ще ги има...Бившият премиер и аверите му притежават огромен финасов ресурс, но единствената им мисъл е къде да скрият придобитите милиарди, а не да ги раздават. За да си спасят задниците, ще накиснат хора от по-ниските нива да отговарят за техните престъпления. Спускането на водачи на листи показа, че на Борисов са му важни тези от неговия кръг. С другите се снима и Севда излъчва. Пунта Мара.
107
4
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До До ПросТо То...преставам да ти обръщам внимание..Под достойнството ми е да дискутирам със същество,което дъвчи КУХИМАНТРИ,които вие наричате "опорки"...
106
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крие се отписването на Борисов като политически фактор от страна на западните оартньори и особено Вашингтон. Причината не е само в задкулисните договорки на Борисов с Кремъл и Анкара, а тотално налагане на корупцията като стил на управление. Борисов губи и подкрепата на Брюксел по същите причини.ЕС и САЩ дават ясно да се разбере, че реформите в правосъдието са неотложни. Това означава пълна ревизия за трите мандата на Герб.И затвор за крадците. Петков е човека, който ясно показа какво се е случв
105
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като се надига такъв рев, значи всичко е точно. Край на келепира за Герб. Нито едно от обещанията няма да бъдат реализирани. Нито един пост, обещания за милиони през обществени поръчки и директно договаряне, нито службици в институции и администрацията няма да се случат. Облагите щедро раздавани предварително, са примамка за печелене на гласове"тактика" за балъци... И най-много гласове да спечелят Герб и с плюнки да се опитват да убият К.Петков, нито една партия няма да влезе в коалиция
104
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Курц подаде оставка нали? Знаете ли какви бяха думите му? " За мен са по-важни интересите на страната ми, пред моите..." А можеше да скъса менискус, да тръгне да обикаля по селата, да дава обещания на килограм, да плюе срещу тези, които са го разкрили, да пуска *** шеги и да подарява сакото си...Еми затова и мигрантите отиват в Австрия, а не в разграбената ни държава...
103
2
 
13
 
! Отговори
До ПросТо То преди 2 години
Конституцията не се "дъвчи" и не се тълкува, тя просто се изпълнява! И как Кирето бори "мафията", като обраха парите за Хемус/491 милиона/ , да не би нещо да бъде "окрадено" от мафията ли! Тези пари вече ги няма! Или като източи язовирчето за да спретне "компромат"? Та самият той вече не повдига тази тема, защото знае че се е зацапал!
102
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен102По-голям лъжещ от Герджиков, няма на тези избори. Ректор без морал може, но Президент без морал, не може ! И няма значение за колко се продаваш, за стотинки или за милиони - след този акт - не струваш нищо !!! Така, че да не си говорим за лъжци....
101
3
 
9
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Троловете все бълват за някакви "кражби" за 12 години на ГЕРБ! Винаги трябва да им се напомня, че Еврофондовете са спирани единствено на Станишев и Орешарски, за кражби и далавери! Всичките! А служебните на Фелдфебела за 6 месеца, единственият компромат който извадиха, беше източеното язовирче на Кирето! Е верно, и оная ***, Мата Хари!
100
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАКВОТО И ДА СА ВИ НАКАРАЛИ ДА ПИШЕТЕ, ЕДНО Е СИГУРНО: ДА ЗАЛАГАШ НА ГЕРБ Е ВСЕ ЕДНО ДА СИ КУПИШ ФАБРИКА НА 8 СЕПТЕМВРИ!!!!
99
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чета *** коментари и се чудя как е възможно, вместо да ви развълнува факта, че г-н Пеевски влиза в парламента с 3000 лев и стар Опел и излиза, като мултимилиардер..В центъра на София има жалък опит за метеж срещу властта. Бойко мутрата си е изпратил фирмите, с които грабиха 12 години.Знаете ли кое е притеснително? Да набуташ държавата за милиарди кражби и да отидеш да протестираш щото са решили да ти бият шута и да ти спрат кражбите и корупцията.