КС няма да изслуша Петков по казуса с гражданството

Вижте мотивите
12 окт 2021 13:38,
135
КС няма да изслуша Петков по казуса с гражданството
Снимка: БГНЕС

Конституционният съд няма да изслуша Кирил Петков по казуса с двойното му гражданство. Магистратите са приели доказателства по образуваното дело, но днес няма да излязат с решение, а ще коментират и приемат документи, свързани със случая.

Според конституционните съдии като заинтересовани страни могат да бъдат конституирани само действащ народен представител или действащ президент или вицепрезидент. И то при определени хипотези, предаде БНР.

Отхвърлено е било и искането на Петков по делото за гражданството му да се изиска становище от експерт по международно публично право.

Още по темата
Приети са били поредица от документи, сред които и удостоверението от Канада, което е посочено, че Кирил Петков не се счита за неин гражданин от 20 август тази година.

На сайта на Конституционния съд е публикувана и собственоръчно попълнената му декларация от 10 май, в която декларира, че няма друго, освен българско гражданство.

Съдът няма срок, в който да обяви решението си, но очакванията са това да стане преди изборите на 14 ноември.

КС беше сезиран от 55 народни представители от ГЕРБ от 46-ото Народно събрание с искане за установяване на противоконституционност на указа на президента Румен Радев от 10 май в частта, свързана с назначаването на Петков за министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро Лъ жеца :)
77
2
 
30
 
! Отговори
Вихър преди 2 години
Язък, прецакаха му подготовката на поредния цирк!!! Петков се подготвяше да излъчва изслушването на живо във фейса за да се изкара мъченик и че е над закона!!!
76
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всички пред ВКС! докато седесара а. димитров не подаде оставка!
75
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВКС - предсетател е димитров седесара, поредната схема!
74
19
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Киро Рамбото...не се излагай!....Боби е подал оставка ОТ ПОСТА,НА КОЙТО Е БИЛ НАЗНАЧЕН!!!..Той е бил ОБВЪРЗАН С ДОГОВОР и точно за това са го мотаели известно време...При случая с Петков,отказа от гражданство е ЕДНОЛИЧЕН АКТ,той НЕ е обвързан с някакъв "договор" с държавата,че да чака съдебно решение...Канада НЕ МОЖЕ ПО НИКАКЪВ НАЧИН да му отговори:..-"А,не, не ти даваме "отвод"!!!!...Това е като да решиш да си изхвърлиш старите обуща..Те са си твои,НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ТИ ПОПРЕЧИ!
73
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
шът бе кратуни -радев води в проучванията,киро-премиер, герб- в кауша.
72
2
 
17
 
! Отговори
само в бг преди 2 години
и петков и радев на съд. радев ако има малко достойнство трябва да се оттегли веднага и да съдейства на прокуратурата за случая иначе и той отива в затвора
71
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен77-ми,ами нали тоя клоун говори за нов морал и за борба с корупцията.А самият той лъже като дърт ром.И то не само за паспорта,а и за дипломата си от Харвард дето я няма.Дай като Бойко е бил такъв и новият да е същият.Да ти имам логиката.
70
1
 
25
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 2 години
Петков твърди, че с подаването на молба за отказ от гражданство, той вече не е гражданин. Не мисля, че е така. Трябва молбата да бъде одобрена. Той и Боби Михайлов подаде оставка, но много хитро никой не я прие повече от година и половина, за да може да се върне.
69
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирето иска като на 9 ти септември- взели властта и вече не прилагат старите закони щото революционното им правосъзнание е закона! Та и той сега иска да покаже колко е несъстоятелен актуалният закон и какво тук значат едни формалности... Нали сме в революцията на честните и недаващите кредит над 5 милиона!
68
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех, Кирето тука за 3-4 месеца в един грях се забърка, а нашият Бойко за 12 години грехове на степен трета извърши + убийства и пак не го яде съвестта, та за някакво гражданство ли?! Пфф!
67
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нее българин тоя! Българин е приятеля на герб карадайъ!
66
6
 
24
 
! Отговори
Данко Харсъзина преди 2 години
Преброяването на балъците в България ще приключи на 14.11.,когато ще разберем колко са клъвнали на ляво-дясната предизборна въдица на харвардските мошеници.
65
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а тиквата ли е мъж бе?
64
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да се хилиш като наръпана краставица и да лъжеш хората в очите.Ти не си мъж,Кирчо.Ти си друго нещо,но ще ме цензурират,ако го напиша.
63
3
 
30
 
! Отговори
неандерталец преди 2 години
Тоя се мисли за фактор, вече и Конституционния съд трябва да го изслушва. Май, май, съвзем незаконно заемаше поста на министър.
62
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно, България скоро няма да види бял ден!Още колко ли ще трябва да сме в калта! То вече къде по-надолу да вървим?!
61
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо Лъжеца и Кокорчо Офшорчо.Има ли още балъци,които да се вържат на тия измамници и краварски слуги.
60
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо не бих гласувал за човек,който е приел чуждо гражданство.Това е в разрез с всякакъв патриотизъм.Отгоре на всичко тези хора имат вече и друго мислене,различно от традиционните български нрави.А и не са в час с проблемите на хората тук.А пък когато такъв тип се окаже и изпечен лъжец,абсолютно недопустимо е той да се показва по медиите и да претендира за народен будител и месия.
59
2
 
24
 
! Отговори
Лудко преди 2 години
Добре де, от кога се счита че си започнал работа? От датата на заявлението ти ли или от датата на заповедта за назначаването ти??? Хората са написали черно на бяло ОТ 20 АВГУСТ НЕ Е КАНАДСКИ ГРАЖДАНИН!!! Значи е подал лъжлива декларация, че не е с двойно гражданство! Може и да е свестен, но в случая е оакан до ушите!!!