Асен Василев потвърди: Всяка партия ще има вицепремиер

Заложен е 4-годишен мандат, категоричен бе готвеният за финансов министър
171
Асен Василев потвърди: Всяка партия ще има вицепремиер
Снимка: БГНЕС

Всеки участник в бъдещото коалиционно управление на страната ще има вицепремиер, потвърди съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

"Ще има и вицепремиер, който ще отговаря за ефективното управление, общо ще бъдат 5", подчерта готвеният за финансов министър, цитиран от БНР. Той даде да се разбере, че "Продължаваме промяната" ще имат общо двама вицепремиери, а останалите участници в бъдещата коалиция – по един.

Още по темата
"На финала се разбрахме всяка партия да има свой съветник в министерствата, за да не се получава този партиен феодализъм, за който вчера "Демократична България" предупредиха".

Василев уточни, че все още не е мислено как точно ще се случи подписването на споразумението, но това трябва да стане вероятно до края на седмицата.

"Заложен е 4-годишен мандат", каза още Асен Василев.

По-рано Калина Константинова потвърди, че е едната от номининациите за вицепремиер на "Продължаваме промяната". Става дума за вицепремиер на ефективното управление.

"Да, аз съм кандидатът на "Продължаваме промяната" за този пост. Но всичко това би било редно да получа покана след подписване на коалиционното споразумение от всички коалиционни партньори", каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
1
 
3
 
! Отговори
гост преди 2 години
Нищо ново под слънчо. Тия са същите продажници като тиквата.
124
0
 
5
 
! Отговори
Коцева преди 2 години
Не са правги някои дето казват,че на,няма промяна.Как да няма - ето на,че вицепремиери те станаха пет !? Добре,че няма и от останалите партии,че иначе трябваше да се строи нова сграда на НС :))) Дорчо и Кокорчо работят на принципала " Сите сме арно ! " Е то,ху-баво,че вие ще сте арно,ама ние,плебса,де как ще сме ?! Защото знайте,че за нас не вие как ще сте е важно,А НИЕ КАК ЩЕ СМЕ !
123
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много са огладнели горките за пари и скубят народа. Министерства 50 ще направят ако трябва. Българи затягайте колана, и тези ще искат мляко на воловете като техните предшественици
122
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за всеки от новите службаши ще има министерство за да гушкат солидни заплати, то се вижда вече, че работа няма да се върши но служби ще има за всеки. Нещо много лошо мирише задаващото се управление.
121
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
важно е да открият толкова министерства за да наместят всички политически тунеядци.
120
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИМА ЕДНА ПАРТИЯ с голямо мнозинство представляваща умните интелигентни знаещи хора И ТЯ Е ГЕРБ! НЕ ИСКАМЕ КОМУНИСТИТЕ НА ВЛАСТ! ТОДОР ЖИВКОВ БЕШЕ КОМУНИСТ НО ХУБАВОТО ПРИ НЕГО БЕШЕ ЧЕ ИМАШЕ РЕД ДИСЦИПЛИНА КАЗАРМА а сега *** родени след 90 за нищо не стават и нищо не могат не са и мъже~! УЛИЦИТЕ БЯХА ЧИСТИ ЗАЩОТО СЕ ЧИСТЕХА! ЦВЕТЯТА КРАСЯХА ГРАДИНИТЕ! БИШЕ ИСТИНСКО! СЕГА НЯМА НИЩО ОТТОВА А И ХОРАТА ГИ НЯМА ! ЗАЩОТО СЕГА ХОРАТА НЕ ПАЗЯТ НЕ ЧИСТЯТ НЕ СЕ ОБИЧАТ НЕ ЖИВЕЯТ!
119
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До дядо Йоцо гледа,4 партии друг път - младок0мунистите на Радефф, заедно с потомствените к0мунисти от ДБ, ИТН проект на старите червени кримки от ДС и разбира се, преките наследниците на терористичната организация БКП - > БСП. Това другарю са все к0мунистите и техните деца.
118
0
 
11
 
! Отговори
Иречек преди 2 години
България е с население 2 милиона души, което е разделено на три групи: бивши министри, настоящи министри и бъдещи министри.
117
0
 
16
 
! Отговори
Гого преди 2 години
Голяма баница...не могат да я разпределят!За производство нищо не говорят!Само със рязане на разходи възход няма как да има !
116
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
крадливата к0мунистическа св0лач отново е на власт и вече се усеща - 30% инфлация, 300% по-скъп ток за бизнеса, бензин 2.50, 5 млрд. заеми, изтеглени за по-малко от 3 месеца и ръст на безработицата с почти 4%. Да ви е честита промяната, другари.
115
2
 
2
 
! Отговори
Радев преди 2 години
Сия , другари има две важни неща за които сте в парламента : 1) РСМакедония 2)Истанбулската конвенция - трето няма .Ако сте готови вперьод !
114
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** от ДС спонсорираха фалиралия Славчо да размъти водата и да създаде политически вакуум който новата формация на ДС да запълни. Ролята на Фигуранта тук беше под нареждането на кукловодите да направи тея двамцата министри и с масивна медийна подкрепа да ги направи популярни .
113
1
 
15
 
! Отговори
ОЩЕ ЧАКАМ ПРОМЯНАТА преди 2 години
НА ЗАПЛАТАТА... . НА ПЕНСИЯТА.... НА ТОКА.... НА БЕНЗИНА...... НА ЧОРАПА.....
112
9
 
3
 
! Отговори
дядо Йоцо гледа, преди 2 години
Това е истинска демокрация ! 4 различни партии ще управляват страната ни !....Успех!......Мутрите вън!!!
111
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-много ме е яд на Славчо ,дето се насади на готово като патерица без да носи отговорност
110
0
 
15
 
! Отговори
Киро и Асен преди 2 години
А най добре е всеки депутат от коалицията да бъде вицепремиер.
109
1
 
17
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Целта на Продължаваме Пpocтoтиитe е ясна - овладяване на съдебната власт, безнаказани кражби до пълно изпразване на държавната хазна, връщане на бял кон на Дубайския и на Белградския бандити, обявяването им едва ли не за "спасители" на народа.
108
0
 
12
 
! Отговори
ЕМО преди 2 години
Тошко едва ли ще издържи.... И пак ще има коалиционни скандали. Дребното Тоше след коледните празници ще вкара поне 2 АВТОГОЛА НА КОАЛИЦИИКАТА.
107
1
 
20
 
! Отговори
Стефан Стамболов преди 2 години
Асене, чух, че БСП не са си платили наема на Позитано. Искам ги изведени, с полиция. На момнета.
106
2
 
20
 
! Отговори
Беновска пипа преди 2 години
Така не се прави А отбор. Така се прави разпасана команда - сбирщина.