Политолог: Петков още не може да сплоти екипа на МС

Не смятам, че липсата на опит е фундаментален проблем, заяви Асен Агов
44

"Видяхме онова, което очаквахме да видим - празнични дни. Истинската работа в България започва след Ивановден. Няма какво толкова да се е случило, освен злополучния мораториум и времето, изгубено за решението за "зеления сертификат", каза журналистът Асен Агов в студиото на Денят ON AIR".

"Не мисля, че сме видели глупости, колкото ентусиазъм. Ентусиазмът може да изглежда глупав на моменти. Сляпата вяра на много хора им изглежда наивна, определено има такъв елемент в "Продължаваме промяната" и хората, които ги поддържат", посочи журналистът Ружа Райчева.

Според нея мораториумът е бил много хитра хватка от страната на опитните в залата. А причината управляващите да се подхлъзнат е, че са били неопитни.

"Виждаме едно трудно владеене на ситуацията от страна на министър-председателя. Той още не може да сплоти екипа на МС. От друга страна, иска да бъде свръхдемократичен и да не поема изцяло контрола върху управлението на страната. Виждаме саботаж от страна на ГЕРБ от всички посоки и по всички теми. "Изчегъртването" не е било достатъчно. Има много работа в това отношение, говорим главно за службите за сигурност", заяви политологът Георги Киряков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му промяната ще се забави, заради неопитността на управляващите и съпротивата, която се оказва от администрацията.

"Не смятам, че липсата на опит е фундаментален проблем. Всички сме били неопитни, когато сме влезли в политиката. Има потенциал, защото това са интелигентни млади хора, повечето от които са добре образовани", смята Агов.

"Мораториумът е противоконституционно действие. В крайна сметка и премиерът каза, че може би е полезен този мораториум, но няма да отиде до март. Този ход е много злополучен. Беше непочтено от страна на ГЕРБ", добави Агов.

Каква е ролята на президента Румен Радев в коалицията?

Според Асен Агов трябва да се съчетаят усилията на "Продължаваме промяната" и на Радев, за да се случи промяната. "Тук президентът би трябвало да бъде опора и да предприеме действия да се разрешат проблемите на България", посочи той.

"Петков е човекът, на когото се падна "горещият стол". Ролята е трудна, особено за човек, който няма политически опит. Той гледа на България като на фирма, проект, който трябва да вкара в релси", смята Райчева.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
31
 
! Отговори
Неанонимен преди 2 години
Първо, това не е екип, а сбирщайн от анонимници, съсипващи България. И второ, този никога няма да сплоти нищо.
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука всякакви комунизини се разлютили.
11
0
 
22
 
! Отговори
Смешни сте преди 2 години
Само още две имена. Андрей Рай4ев и Виза Недялкова, до Ружа Рай4ева и Асен Агов. И тези ще правят промяната!
10
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А смяташ ли, че двойно повишените цени в магазините от Петков са проблем?
9
3
 
27
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Агов ебезотговорен другар,навреме наметнал сините одежди,което не му попречи да започне разтурването на националната телевизия.
8
4
 
24
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
Агов не е американска, а руска поdлога.През 1980 г. Партиздат издава книжлето "САЩ - акционерно дружество политика" с автор кой мислите? Асен Агов, разбира се! "Творбата" му е изпълнена единствено и само със заклеймяване на САЩ и тяхната политика, възхвала на другаря Андрей Громико, на Съветския съюз и миролюбивата политика на социалистическия лагер.
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Асен Агов не го ли лови ковида ве ? Нагъл американец е тоя . Не ще да мре . Хич няма да ни липсва . Такива умници като него раздадоха България на приватизаторите . Доказано *** човек .
6
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво се оказа априлският вариант на Плана за възстановяване ( на ГЕРБ) е по-добър от юлския на служебното правителство. Едни 500 млн евро вкарани в юлския вариант за строеж на газоцентрала в маришкия басейн сега изчезват, защото има критика от Брюксел.
5
4
 
13
 
! Отговори
Ггхххххх преди 2 години
Петков като се въведат в света на100 % електромобилите светът и България ще я закъсат с електричеството затова тези електромобили не са много добро решение това което смяташ да правиш с преработката на *** в Марица не е добро
4
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политолог ли е станал комуниста? Не беше ли агент Сашо от ДС?
3
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един дрът koмуниз, един партиен секретар (политолог) и една млада комсомолски секретарка, надеждата и бъдещето на партията. Гледали сме го тоя филм
2
6
 
20
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
Хе-хе, имало ентусиазъм, но това не било лошо. Ами така е било и при Хитлер и при комунизма.
1
9
 
26
 
! Отговори
гражданин преди 2 години
А този Киряков наистина е глу.пав. Каква съпротива като всичко е изчегъртано бе, оххлюв смешен. Просто новите са некадърни палячовци.