Йорданова: Едно от лицата, заради които ЕСПЧ осъди България, е Гешев

Господин Гешев не се яви на две поредни заседания, припомни тя
24 мар 2022 11:02, Нели Христова
53
Йорданова: Едно от лицата, заради които ЕСПЧ осъди България, е Гешев
Снимка: БГНЕС

"Фактът, че министърът на правосъдието упражнява конституционните си правомощия и внася предложение за предсрочно освобождаване на главния прокурор на основания, които подробно са изложени – тежки системни нарушения, уронване на престижа на съдебната власт, не е нападение, а правова държава".

Това каза правосъдният министър Надежда Йорданова преди началото на заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет, предаде репортер на БГНЕС.

"Нека да припомня, че всъщност едно от лицата, заради които България е осъдена от Европейския съд по правата на човека, е именно Гешев", добави Йорданова.

ВСС днес ще обсъжда проект на вътрешни правила за предсрочно освобождаване на председателите на двете върховни съдилища и на главния прокурор.

"Запознах се с проекта на правила по точка 16. Те бяха публикувани вчера в следобедните часове. Има няколко пункта, които очаквам да породят дебат. Очаквам днес да бъдат приети правилата. При една добра работа заседанието може да приключи бързо", каза още Йорданова.

"По всяка една тема има процедура. Може да има разговор извън процедурите, когато има конкретна тема с ясен дневен ред. Искам да припомня, че господин Гешев не се яви на две поредни заседания", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Платената божковистка се консултира само с Елена Йончева.
45
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цели партии напазаруваха олигарсите и ще успеят да се отърват.
44
3
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Много неприятна на външен вид жена една такава сехидна физиономия, а дори и няма достатъчно визия за министър. С една дума кухарка!
43
3
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
изобщо от новите политици има ли компетентни и кадърни управници, на всички самочуствието е голямо , ама без покритие , колкото по-нови толкова по- некадърни
42
6
 
14
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен41 Не виждаш ли, че тя самата позира по такъв начин - с една самодоволна усмивка все едно е прасе, току-що изровило картофа от помията..На тази глу.п.ачка й дай само да рови в помиите и да се самоугоява за коледната трапеза - имам чувството, че тя е неспособна на нищо повече..Казали й, че има картоф в помията и прасето й с прасе ще рови докато с грухтене и пъшкане го открие и със самодоволната си усмивка декларира пред света постижението си..БСП, какво да го правиш?!...
41
6
 
15
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Господин Гешв не е виновен, докато това не бъде доказано! Той не е длъжен да отговаря на незаконови обидни и унизителни отношения към него от страна на Йорданова! Как може един министър на Правосъдието да не знае елементарни основни правила при процесиране на нещата в съдебната практика и в прокуратурата! Не може Йорданова да се обръща към Главен Прокурор на България като към жалък престъпник без да има доказано решение за такова становище! Елементарното възпитание изисква културни отношения.
40
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мацката я бива, но моля ви се подбирайте по-хубаво снимки. На 99% от публикуваните до момента изглежда все едно е на половинка гроздова. Умишлено ли го правите?
39
2
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен *30*...Искаш да кажеш,че декларирането на имоти и влогове е "престъпление" ?...При тая логика едва ли някой ще очаква ТИ да си декларираш състоянието..
38
6
 
6
 
! Отговори
До Киро преди 2 години
Кирчо, "умен" си колкото един просто Киро! Неграмотен си, пише се некАдърност!
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тебе кой те сложи ?!
36
6
 
14
 
! Отговори
Некадърна преди 2 години
и злобна лелка -некомпетентна.На празните й приказки ли да вярвам или на това, че черепа, мустакатия белградски банкер, баневи , миньови, арабаджиеви приватизираха 8- 10 млрд.Сега с тези пари купуват депутати, министри, съдии.
35
12
 
10
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Да плати каскета с пари от собствения си бюджет а не от народниа Никой не е виновен за знанията му и некъдърноста Питайте какво е завършил и той неможе да ви каже Завършил е тротоарно право
34
14
 
16
 
! Отговори
Ни преди 2 години
Министърката не прилича на правистка с практика , а на секретакрка с практика . В интервютата и няма юридическа мисъл , няма и съответното обрано държане на правист. Твърде много флиртува с аудиторията . За съжаление никоя от сегашните партии не могат да извадят кадрови капацитет за управление .
33
15
 
15
 
! Отговори
факт преди 2 години
според тази в България всички милионери са забогатяли законно а не са перачи на бкп куфарчетата . Гешев ги подгони и старите комунистически кадри почнаха да ги бранят и защитават .за това е зора да махнат Гешев . сигурно фигуранта ше ги награждава с орден стара планина I степен :)
32
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези новите изобщо освен, че са некадърни и некомпетентни ако влагаха и 1% от това да правят мръсно и отмъщават в нещо ново сега щяхме да сме много по-напред, жалко наистина жалко.
31
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 30 Разбира се, гербав трроле, щом каскетът вече повече от година рови усилено и нищо не намира :) Виж, за сина на Сарафов не е много сигурно.
30
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
некомпетентност
29
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам да питам секретарката на Христо Иванов дали се връзва с върховенството на закона фактът, че Бойко Рашков има декларирани 19 имота и 850 000 лв на влог?
28
15
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен-не бе,в банкя при тиквата са,да го питат,сутринта да ли се е ....,ч2 днес е четвъртък,пък той имал комплекси ,като чуе четвъртък.-
27
4
 
11
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
Залебила се да пра`и сойки в кубратовско ама в брюкселско не вървят!