Плевнелиев: Всички в ЕС помагат на Украйна с оръжие, България праща чаршафи!

Кирил Петков бил в Скопие абсолютно неподготвен
1374
Плевнелиев: Всички в ЕС помагат на Украйна с оръжие, България праща чаршафи!
Снимка: БГНЕС

Всички страни от Европейския съюз помагат на Украйна с оръжие, България праща чаршафи и одеяла. Срам ме е от това действие на правителството на Кирил Петков.

Не чаршафи и одяла, г-н министър-председателю! Помогнете на Украйна, за да спаси и нас българите!

Единственото решение за сигурността на България и на нашата демокрация е да бъдем интегрирани по източния фланг на НАТО и на Европейския съюз.

Още по темата

Кирил Петков отиде в Скопие абсолютно неподготвен и отчете като успех своя очевиден дипломатически провал.

Премиерът не може да се снима с Джо Байдън за две минути и да претендира, че е имал среща.

Не му отива на Петков единствено и само да се обяснява с преждеуправляващите, нещо повече незаконно да ги арестува. Това е популизъм, който руши България.

Това се казва в анализ, специално направен за БГНЕС, от Росен Плевнелиев, президент на България (2012-2017 г.).

Искрено съжалявам, че българското правителство е объркано, изолирано и оставено само в Европейския съюз с Унгария на Орбан. Такъв е дипломатическият баланс днес по въпроса за подкрепата на Украйна. Всички останали държави-членки на ЕС помагат с оръжие, техника, с каквото могат, а България праща чаршафи и одеяла. Срам ме е от това действие на българското правителство, като че ли не са разбрали, че битката за свободата на Украйна е битка за свободата на България. Като не са разбрали, че сигурността на България, просперитетът, бъдещето на нашите деца се гарантира единствено като достоен член на ЕС и НАТО. А когато пращаме чаршафи и одеяла, а всички останали пращат военно оборудване, трябва да се срамуваме и трябва да изискаме от правителството да промени тази популистка нагласа, популистко говорене и действие.

Стига вече популизъм! Путин е диктатор!

Той извърши престъпление срещу човечеството. Трябва да посочим ясно агресора. Трябва да кажем, че Украйна се бори и за свободата на нашите деца и трябва да я подкрепим в нейната справедлива битка. Това означава да я подкрепим по всички възможни начини, а не да се заиграваме популистки с русофилите в България. И това се отнася не само за президента Румен Радев, който от ден първи показа, че е президент русофил популист. Това се отнася за министър-председателя Кирил Петков.

Не чаршафи и одяла, г-н министър-председателю! Помогнете на Украйна, за да спаси и нас българите!

Радев е вече в международна изолация. Чуди се какво да измисли, почти никой не го посещава, почти никъде не е поканен да отиде, освен на някой форум или конференция, които местната пропагандна машина, особено на по-левите и русофилски медии, показват като грандиозен успех.

Президентът Радев днес е в международна изолация. Когато каза веднъж и след това повтори, че „Крим е руски“, той беше изолиран от международната общност. Когато обясняваше как трябва да плащаме на Русия да ремонтира за кой ли път прословутите МиГ-29, при положение, че ние санкционираме Русия. Когато обясняваше как трябва да купуваме Грипени, а не Ф-16, той се опитваше да постави отново и отново България в изолация.

Единственото решение за сигурността на България и на нашата демокрация е да бъдем интегрирани по източния фланг на НАТО и на Европейския съюз.

Българският народ не разбира, българският министър-председател очевидно не разбира какво може да последва, ако се случи нещо извън Украйна, например, в Сърбия или Босна и Херцеговина, или в региона, който е толкова лесно да бъде подпален от амбициите на Путин да дестабилизира ЕС и да руши основите на международното право.

Г-н министър-председател, наясно ли сте какви са нашите радари? 50-годишни руски, неизползваеми за нищо.

Наясно ли сте г-н министър-председател, че прословутите МиГ-29, които Радев обича и си ремонтира с помощта на руските колеги, ще бъдат разпознати от нашите атлантически партньори като руски, а не като съюзнически самолети.

Тези радари ще служат на руската координация, а не на българската и натовската.

Г-н министър-председател, събудете се, действайте веднага!

Единственото качество на сега действащия министър на външните работи, защото едва ли някой й знае името, е, че е била служителка на офиса на президента Радев. Вероятно е била секретарка на Стефан Янев. И ако това е външният министър на България, ние вече берем големи ядове. Ние сме беззъби и оставяме премиера Кирил Петков и президента Радев с неговите доказани русофилски и популистки нагласи, поставен в международна изолация, да доминира българската външна политика.

От друга страна е изключително неопитният и сега започващ да навлиза в нещата министър-председател на България с всичките грешки, които се допуснаха в първите 100 дни. Не можете да отидете в Скопие и да сте абсолютно неподготвен и нещо повече да отчетете като успех нещо, което беше очевиден дипломатически провал. То по-скоро наливаше вода в мелницата на пропагандата на Скопие, вместо да решава истински проблеми в ЕС на добросъседството и в отношенията между България и РС Македония.

Не можете да отидете сега и да се снимате с Джо Байдън за две минути и да претендирате, че сте имали среща. Не може на тази среща за две минути и някъде по коридорите да обяснявате отново колко лошо е било бившето управление на България и как „Турски поток“ бил национално предателство, което абсолютно не е вярно. Тръбите на „Балкански поток“, а можем спокойно да го наречем „Български поток“ са собственост на България и на децата на България. За тези тръби бяха инвестирани 3 милиарда лева. Приходите за първите четири години от транзита на газ през България са над 800 милиона лева. Това добра сделка ли е г-н министър-председател? Смятам, че това е добра сделка, защото децата на България са собственици на тези тръби. Ако утре по тях потече американска или азерска газ, някой трябва да благодари на министър-председателя Бойко Борисов и на президента Росен Плевнелиев, които са се борили тези тръби да бъдат български. Защото президентът Радев и неговата политическа партия така бяха подготвили преди това „Южен поток“, че той щеше да е руска собственост. Смятам, че ние сме защитили интереса на България.

Не му отива на министър-председателя единствено и само да се обяснява с преждеуправляващите, нещо повече незаконно да ги арестува. Това е популизъм и този популизъм руши българската демокрация, завършва анализа си за БГНЕС президентът Росен Плевнелиев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
848
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войната ще спре като спрат и доставките. Кой какво иска се вижда.
847
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото повече говори, толкова повече глупости ръси. По-добре за него е да не говори, но за бивш комсомолски секретрар е невъзможно.
846
2
 
25
 
! Отговори
СС преди 2 години
Чехльоооо, стига си ръсил глупости. Като искаш дигай се и заминавай да се биеш в украинската армия. И това се отнася за всички, които толкова много мразят руснаците, ама само на приказки и освен да плещят и да пишат из форумите друго не правят. Ето, да се организират с тоя фърчиплещник и да заминават.
845
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Синоптичката сигурно едвам го спира да не отиде в Украйна да се бие
844
2
 
27
 
! Отговори
Ахил преди 2 години
Има една поговорка. Ако двама,от тримата братя се сбият,третият не им раздава оръжия. Това да си набие в тиквата чехльото плевнелиев.
843
1
 
21
 
! Отговори
Антинатовец преди 2 години
Хайде бе боклуко Плевел ходи в Киев и се би до братя Кличко какво чакаш на никой няма а му дреме ако те гръмнат даже и на Деси Банова няма да пророни сълза нея я интересуват само парите ти ти за мъж не ставаш ти си Мистър Бийн.
842
1
 
24
 
! Отговори
Охххх... преди 2 години
Всички знаем, че плевелите никнат на пролет.
841
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казано е:"страшно е когато се вземеш на сериозно,а още по- страшно когато си повярваш""" "бедността е най голямото наказание за един *** народ"Р.Рейгън.
840
1
 
12
 
! Отговори
Странно преди 2 години
пък постоянно дават че оръжията и мунициите на украйнската армия са български как става този номер незнам....
839
1
 
22
 
! Отговори
Предозиране преди 2 години
И чаршафи са много.
838
2
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Този път съм съгласен с Библията - всички са грешни! Стига сте демонизирали Путин! Разбира се, че ще си гледа интереса, то другите ама никак не си гледат интересите! Доскоро малко се млатеха къде ли не, не че са се спрели и сега с войни напр. в Африка, дето се преплитат пак интереси на този и онзи, ама само Русия виновната. Малко колонии по целия свят доскоро, че и сега ограбваха и създаваха днешната ситуация, вкл. и нас осакатиха с вечните си интереси!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
837
1
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Какво значи радикално разделяне - рускоговорящите в Русия, но как ще стане? Разбрахме, че само щатите могат да правят държави и каквото си искат, всичко друго е фашизъм и т.н. Особено дразнещи са тези със сравнението с Кърджали как моментално ще го вземела Турция, то за хора колкото един град според тези трябва да им дадем половин България. Да си направят справка с историята на Украйна и нашата и после да правят нелепи сравнения.
836
1
 
29
 
! Отговори
София преди 2 години
мълкни бе лицемер!
835
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Войната трябва да спре незабавно, защото губят всички, дори и не само воюващите. Е, някои ще спечелят. Най-дразнещото е, че се създаде ужасяваща истерия срещу Путин, без никой да отчита неговите интереси, а всички знаем как си бранят интересите едни. Защо никой не пищеше така за загиналите като почнем още от Виетнам, да, имаше съпротива срещу тази война, но не беше в такъв мащаб. Мисля, че трябва тези в Украйна да се разделят радикално и всеки по пътя си, иначе ще са вечен източник на войни.
834
1
 
10
 
! Отговори
Колио преди 2 години
До Българин 295Чехлите са част от традиционното облекло на Украинеца чехли чорапи дебели Анцунг,нещо като 90те и семки задължително
833
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ес трябва да започне да се съобразява с България, ако не искат много им здраве. Ние война с Русия не искаме и не подкрепяме европейски русофоби. По целия свят ще представим европейския съюз като една фашистка или нацистка организация.
832
8
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плевнелиев трябва да бъде заловен и доставен в украйна като помощ. А чаршафите да бъдат спрени.
831
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плевнелиев трябва да бъде заловен и доставен в украйна като помощ.
830
25
 
7
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Пълни глупости. Няма и един украински град, който да е превзет от руснаците. Каква половин Украйна, балъче?! Та руснаците не могат да се оправят и в Донецк и Луганс, който уж контролираха от доста време. Цирк!!!
829
2
 
35
 
! Отговори
Даваме преди 2 години
Плевнелиев. Халал да им е.