Какво следва с отпадането на мораториума върху цената на тока, парното, водата?

Цената на природния газ ще поскъпне с между 13 и 20% от 1 април
1 апр 2022 07:10, Петя Славова
137
Какво следва с отпадането на мораториума върху цената на тока, парното, водата?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В полунощ отпадна мораториумът върху цените на тока, парното и водата за бита. Очаква се днес Комисията за енергийно и водно регулиране да обяви новата цена на парното и тока за април.

Още по темата

Цената на природния газ ще поскъпне с между 13 и 20% от 1 април. Това показват предварителните разчети на енергийния регулатор. Заради това се очаква и увеличаване на цената на парното и водата.

Премиерът Кирил Петков обещава, че токът за бита няма да тръгне нагоре. Увеличение евентуално ще има от 1 юли, но точни разчети все още няма, предава Bulgaria ON AIR.

Правителството отчита, че мораториумът е изпълнил целта си, като цените за битовите потребители не са се покачили, а за бизнеса са дадени много пари за компенсации.

Притеснението на кабинета е за цените на газа. Премиерът смята, че Европа трябва да се обедини и да реши каква ще бъде цената на газа в Съюза. В същото време, президентът очаква от правителството да вземе мерки за всички кризи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
6
 
8
 
! Отговори
Реално преди 2 години
Добре, кажете колко по-зле мислите, че ще сме ако управлява Копейката? Какво точно ще се влоши за народа? Аз съм против излизане от ЕС и ще протестирам ако Костя опита нещо такова, ама ме съмнява, че ще го направи. Даже си мисля, че той самият е за ЕС, но дрънка небивалици за пред електората.
48
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте сега,санкции има,ама не влияят засега на Русия.Всичко е пушилка за обикновените хора.Реално нещата си вървят като преди и Русия няма да спре газта.Близо милиард на ден влизат от този износ.Колкото и да е луд Путин,няма да затвори кранчето.Но като не се плаща ще започне да си прихваща.Има и други начини за плащане,включително и война!
47
1
 
2
 
! Отговори
fact преди 2 години
ше спрем да потребяваме. кво друго?
46
1
 
15
 
! Отговори
Йово преди 2 години
Интересно приказки за санкции срещу Русия ОК. Сега Русия ще спира газта ако не им плащат в рубли. Медите мълчат послушно и някакви дигат с 13 процента стока която я нямаме и не знаем дали ще я получим.
45
4
 
4
 
! Отговори
@ 49 преди 2 години
Със същия успех можеш да "фърлиш" и за Вилен Сидеров , той също на никой не се мазни , жалко че за 30 години никаква мисъл не е осветила черепната ти кухина ...
44
5
 
3
 
! Отговори
до 49 преди 2 години
Е то така изглежда и това е целта,да си мислиш,че Копейкин е стабилен и се бори за България.Щеше да е много хубаво ако не го подпира Москва,тогава съм съгласен с теб и аз бих гласувал за него.Лошото е,че не е така както изглежда.Още по-лошото е,че няма нов проект който да става.Онзи дето се задава и той е проруски на Янев.Няма за кого да се гласува все още.
43
1
 
14
 
! Отговори
. преди 2 години
Кире ,за газ можеш да питаш момчето от колонката на голямата бензиностанция с ракетите или можеш да си затвориш голямата уста и да внимаваш какви ги дрънкаш и правиш.
42
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цените на тока ще скочат задължително и е по-добре киро да го съобщи.В западните държави мораториум не слагат.Там излиза властта пред медиите и им казва истината.Ток и горива ще поскъпнат с 50% сега и още 50% след 6 месеца.Така хората си знаят и се подготвят.А тук се раздават едни помощи на пенсионери,на бизнес и накрая като скочи цената ще има:'' ОЛЕЛЕ ЩО ТЪЙ СТАНА?!''Еми стана....
41
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Путин ще натисне на изборите дето идват и ще качи Копейков за премиер." - На 30 съм, бачкам в американска фирма, никога не съм гласувал. Не познавам ни Путин, ни Копейката, но на идните избори ще гласувам за Възраждане. Те единствени, не се мазнят нито на едните, нито на другите. БСП и ИТН се доказаха като безгласни слуги, ДБ се мазнят на всички само и само да са там. ГЕРБ, ДПС да ги коментирам ли въобще? ПП ъпсурдни анонимници. Дай ми адекватна алтернатива на Възраждане и ще я обмисля?
40
11
 
11
 
! Отговори
До37 преди 2 години
Да, при ГЕРБ беше по-добре.
39
3
 
17
 
! Отговори
До пияницата преди 2 години
Айде, моля. Помним как плюеше по Бойко и сие, а сега си по-голям католик и от папата.
38
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следва сваляне на правителството.
37
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честит 1 април,професионалния празник на всички БГ политици!!
36
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро и по споразумението ще работи Кирето - СЗО фашизъм и без права и свободи за никого. Предстоят прекрасни мерки на тотален терор с усмивка и обещание да ви спасяват. Няма да е веднага да се прилагат тъпотиите им, малко по-късно. Аз на 12.01.2022 видях, че блея кат овца, защото държавата се е разпаднала, докато се чудя кога ще махнат хартии и тъпотии. Държавата няма. Ще влачат колониалните дела до обявяване на истината след няколко години.
35
2
 
7
 
! Отговори
Марк Рюте преди 2 години
Днес е празникът на ВСИЧКИ евроатлантици!
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следва евроинтеграция на макс.
33
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако БРИКС не разпердушинят сатанистката клика, начело с ФАЩ, никога няма да има шанс за бъдеще. Докато сме със сатаниския ЕС, подгответе се за тежка инфлация, глад, стагфлация, фалити, медицински фашизъм, безработица, и пълна мизерия. И през това ще минем - новата национална катастрофа, причинена не само от предателите ПП, а от тези льохмани, дето ги избраха за спасители. Вие сте истинските предатели. Киро не е българин даже като самосъзнание. А вие като сте, къде бляхте?
32
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин ще натисне на изборите дето идват и ще качи Копейков за премиер.Е тогава гледайте какво ще става!
31
3
 
1
 
! Отговори
селянин преди 2 години
нищо убаво ама мене мако ме засега вода не пием газ и бeнзин не ползвам
30
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Би било катастрофа Герб да се върнат на власт. Която и да е партия в момента няма капацитета да управлява, толкова сме го закъснели откъм държавници... но мисълта ми е, че Герб правилно тихичко изчакват тези да надгробни още глупостите и да върнат Борисов на бял кон. Защото много хора имат къса памет и си мислят, че преди ПП беше по-добре... :)