Поред разнобой в коалицията, този път заради хартиената бюлетина

Няма консенсус по искането на БСП за смесено гласуване
70
Поред разнобой в коалицията, този път заради хартиената бюлетина
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма консенсус в коалицията за връщане на хартиените бюлетини,  коментира заместник-председателят на Народното събрание Ива Митева ("Има такъв народ") преди заседанието на правната комисия в парламента, която обсъжда закриването на спецправосъдието на второ четене.

Още по темата

Вчера от БСП внесоха в парламента промени в Изборния кодекс, които предвиждат за всички видове избори в секциите с над 300 избиратели да има възможност за избор между две алтернативи за гласуване - с машини или с хартиени бюлетини.  Днес от партията съобщиха, че законопроектът е представен на коалиционните партньори и не фигурира в споразумението за правителство.

"Към днешна дата ме притеснява повече внесеният Изборен кодекс, отколкото спецправосъдието“, коментира Митева.

"Няма категорично консенсус. Имахме среща коалиционните партньори, на която "Има такъв народ", "Демократична България" и "Продължаваме Промяната" категорично заявихме, че няма да подкрепим подобен законопроект, ако бъде внесен", каза тя, цитирана от БТА.

Виждам, че вчера този законопроект е внесен, явно иска някой "ръчички да пипат в бюлетините и да определят изборния резултат", коментира Митева.

"Това е инициатива на БСП, която ние не подкрепяме, заяви  председателят на ПГ на "Демократична България" Христо Иванов. За машинното гласуване той каза, че не бива да се отказват от нещо, което заедно са постигнали.

Председателят на парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси Милен Матеев ("Продължаваме Промяната") коментира за БТА, че определено е бил изненадан от инициативата на БСП. Аз не мисля, че такава промяна е необходима, защото много години се борихме точно това - да постигнем едно електронно гласуване, каза той. Според Матеев ще е връщане назад, ако се върнат хартиените бюлетини.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: БСПбюлетинаИва Митева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
0
 
! Отговори
Ти да видиш! преди 2 години
Луд умора няма,като бесепари,депесари,гербересари и техните дупедари.Имат обаче комунистическа,турска и еничерския закалка-залъгалка и я използват като бухалка.Люти Чушки!.
53
0
 
2
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
На новите избори не ходете за гьби ами гласувайте, ако не искате сьщите хора да решават вместо вас
52
4
 
3
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Ох, голям страх ги тресе бкп - че анализирали резултатите и установили, че само заради машините им е такъв резултата.. Така де - с дементния си електорат е нормално.То колко електорат им остана всъщност?
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А цените на стоките и инфлацията,нямат спиране.Книжна или не,мене това не ме храни.Храни други,който дори не са заслужили храната си.Явнл ще се ходи на избори отново.Но колко ще отидат до урните.До тогава,колко ли още избиратели ще ги"накичат"с букет в сандъка.Извинявям се за цинизма,но такава е истината.И край няма.До последния българин.
50
1
 
9
 
! Отговори
Ха преди 2 години
Естествено ,че ще се дърпат за хартиената бюлетина,има ли смесено гласуване всичките тези отиват на кино! Друго си е машинките да ти осигурят победа,с хартията едва ли ще вземат 2-3 % и те го знаят много добре. Очаквам в най-скоро време и ръкопашен бой в парламента,тези изчерпаха всички други възможности,нека малко се и понабият!
49
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С машините все едно няма избори, пълна измама, разписки не се броят, я изчезвайте.
48
2
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
И С ХАРТИЕНИТЕ БЮЛЕТИНИ ИМА ЛЪГАНЕ НО ДО 10%!! ПРИ МАШИНИТЕ НЯМА ТАВАН НА ЛЪГАНЕТО :D МАШИНАТА Е С ЕЛЕМЕНТАРНА ПРОГРАМА КОЯТО МОЖЕ ДА Я НАСТОИШ ДА БРОИ ГЛАСОВЕТЕ КАКТО СИ ИСКА! ПУСКА ТИ РАЗПИСКА , ЧЕ СИ ГЛАСУВАЛ ЗА ЕДИН НО СМЯТА ГЛАСА ТИ ЗА ДРУГ!! И В АНИМАЦИЯТА СИМПСЪН СЕ ПОДИГРАВАХА С МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ КАКВА ИЗМАМА КОГАТО НЕ СЕ БРОЯТ РАЗПИСКИТЕ КАТО СЪДЪРЖАНИЕ И НЕ СЕ ПРОВЕЖДАТ ИЗБОРИТЕ НА БАЗАТА НА РАЗПИСКИТЕ!!
47
0
 
12
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
САМО С МАШИНИТЕ НА МАДУРО МОГАТ ДА СЕ СПАСЯТ ОТ ПЪЛЕН ПРОВАЛ 20%ГЛАСУВАЛИ ! АКО ИМА И ХАРТИЕНИ БЮЛЕТИНИ 55%ГЛАСУВАЛИ! МИСЛЕТЕ КОГО ПОДКРЕПЯТЕ !!!!!
46
0
 
13
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
Машините на мадуро вкараха тия хора в парламента с хартиени бюлетини кьдето ясно се вижда за кой е гласувано нямат шанс
45
0
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НАЙ-ЛЕСНОТО ЛЪГАНЕ Е ЛЪГАНЕТО С МАШИНИТЕ!! ТАКА ИЗМИСЛЕНАТА ПАРТИЯ НА ВАСИЛ БОЖКОВ И ПРЕСТЪПНИКА РАДЕВ ИМА 25% ОТ РЕАЛНО НЯМАЩА И 4% И НЕВЛИЗАЩА В ПАРЛАМЕНТА!! И ДО МОМЕНТА НЕ Е НАПРАВЕНА РЕВИЗИЯ НА РАЗПИСКИТЕ КАТО СЪДЪРЖАНИЕ СПРЯМО ДАДЕНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОТ МАШИНИТЕ!! ПРИ ЕДНИ ИЗБОРИ НА БАЗАТА НА РАЗПИСКИТЕ ОТ МАШИНИТЕ ЗА ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПОДМЯНАТА МОЖЕ ДА НЯМА И 4%!
44
18
 
3
 
! Отговори
Вуте преди 2 години
ДПС, БСП и *** ГЕРБери искат хартийка, защото така им е по-лесно да си заслужат 50-те лева!
43
20
 
4
 
! Отговори
провинция преди 2 години
Мафията иска хартишки.По това се познават мафиотите от почтенните.
42
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП ДА КЮТА,Ч Е ПРИ ИЗВЪНРЕДНИ И ЗБОРИ ОТ МИНИСТЕРСКО КРЕСЛО ДА НЕ СЕ ОЗОВЕ ВЪН ОТ ПАРЛАМАТА...
41
6
 
7
 
! Отговори
РАБОТЕЩ преди 2 години
Дали да се гласува с машина или бюлетини не е на дневен ред в обществото.Побъркаха ни с цени на горива,вода,парно и пр.Ние все още сме с технологии от миналия век.Какъв икономически напредък имахме през спокойните 12 г.при ББ?Сега се видя,че сме тотално изостанали.Богатите-по-богати,бедните-по-бедни.Не се хабете да плюете,а мислете какво оставиха мутрите и защо сега не можем да отлепим от дъното.И в другите евр.д-ви има проблеми с цените,но успяват,защото са богати.А ние сме овъртяни от мафията.
40
1
 
14
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
С Венецуелските машини се избра и юмручето Подмяната реват за измамните машини ЗНАЯТ че ще отпаднат някои от тези *** НАПЪЛНИХА СИ СМЕТКИТЕ А БЪЛГАРИЯ СЕ СРУТИ ОКРАДЕ СЕ КАКВОТО МОЖАХА НАЗНАЧИХА СИ ЛЮБОВНИЦИ БРАТОВЧЕДИ ЛЕЛКИ ГРАБЯТ БЪРЗО ПЪПЪ И *** ОСТАВКА ПО НЕОТЛОЖНОСТ МАШИНИТЕ ДА ВЪРВЯТ ЗА СТАРО ЖЕЛЯЗО БЪРЗАХА БЪРЗАХА НА РАЗПЕТИ ПЕТЪК ПРЕЗ НОЩТА ОБНАРОДВАХА ТЕЗИ ИЗМАМНИ МАШИНИ
39
1
 
17
 
! Отговори
извод преди 2 години
най-добре са манипулира вота с машинките - на секундата знаят какво си гласувал и на секундата може да се промени изгодно за некадърните превратаджии!
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 40 СТОП! НАЛИ ИМАМЕ МНОГО НОВИ МАШИНИ НА СКЛАД ЗА РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ ! НАЛИ ТРЯБВА ДА СЕ УПОТРЕБЯВАТ ! ЦИРК,ЦИРК,ЦИРК!!!!!
37
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"ръчички да пипат в бюлетините и да определят изборния резултат", коментира Митева.ХА,ХА ! А МАШИНИТЕ НЕ ГИ ЛИ ПИПАТ РЪЧИЧКИ !? ТЕЗИ ГИ РАЗКАЗВАЙТЕ НА ДЕЦАТА ОТ ДЕТСКИТЕ ЯСЛИ ! С ТЕЗИ МАШИНИ ЛИШИХА МНОГО ГОХА ОТ ПРАВО НА ВОТ ЗАЩОТО НЕ СЕ СПРАВИХА С МАШИНИТЕ !!!А НА НЯКОИ ОСМЕЛИЛИ СЕ ВЪЗРАСТНИ ПЪК ИМ "ПОМАГАХА" ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ СЕКЦИИТЕ! ПРАВИЛНО ЛИ Е ТОВА?НЕ Е ЛИ ОГРОМНО НАРУШЕНИЕ????СИГУРНО ФРАНЦУЗИТЕ СА ПО-ПРОСТИ ОТ НАС,ЧЕ ГЛАСУВАТ САМО НА ХАРТИЯ!МАХАЙТЕ ГИ ТЕЗИ ИЗМАМНИ МАШИНИ !
36
1
 
21
 
! Отговори
РЕАЛЕН СЛУЧАЙ преди 2 години
ЕДИНСТВЕНО хартиената бюлетина гарантира, че подмяна на вота няма да исе случи. Разбира се, при хартията купени те гласове се увеличават, но това е по-малкия проблем, за който МВР може ефективно да противодейства. Пример, познат на последните избори гласува за Луна, на машина. В резултатите от секцията обаче няма отчетен нито един глас. Подава някакъв документ за въ, ражение. На другия ден 1 глас е отчетен. РЕАЛЕН СЛУЧАЙ..
35
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Тумора БКП трябва да бъде изрязан докрай, заедно с малките им братчета туморчета ГЕРП, ДъПъСъ, Разграждане!" --- або *** смотан, ясно, че ти се плаща да пишеш глупости, *** дай малко по-сериозно! Къде слагаш гроп в тази група??? Хвани прочети кои са основните спонсори на гроп в началото??? Америка за България! Боко е американски самозабравил се проект, който същите тия дето го създадоха и качаиха на власт, след това го свалиха! А в момента кукловодите пак него ни го гласят