Поред разнобой в коалицията, този път заради хартиената бюлетина

Няма консенсус по искането на БСП за смесено гласуване
70
Поред разнобой в коалицията, този път заради хартиената бюлетина
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма консенсус в коалицията за връщане на хартиените бюлетини,  коментира заместник-председателят на Народното събрание Ива Митева ("Има такъв народ") преди заседанието на правната комисия в парламента, която обсъжда закриването на спецправосъдието на второ четене.

Още по темата

Вчера от БСП внесоха в парламента промени в Изборния кодекс, които предвиждат за всички видове избори в секциите с над 300 избиратели да има възможност за избор между две алтернативи за гласуване - с машини или с хартиени бюлетини.  Днес от партията съобщиха, че законопроектът е представен на коалиционните партньори и не фигурира в споразумението за правителство.

"Към днешна дата ме притеснява повече внесеният Изборен кодекс, отколкото спецправосъдието“, коментира Митева.

"Няма категорично консенсус. Имахме среща коалиционните партньори, на която "Има такъв народ", "Демократична България" и "Продължаваме Промяната" категорично заявихме, че няма да подкрепим подобен законопроект, ако бъде внесен", каза тя, цитирана от БТА.

Виждам, че вчера този законопроект е внесен, явно иска някой "ръчички да пипат в бюлетините и да определят изборния резултат", коментира Митева.

"Това е инициатива на БСП, която ние не подкрепяме, заяви  председателят на ПГ на "Демократична България" Христо Иванов. За машинното гласуване той каза, че не бива да се отказват от нещо, което заедно са постигнали.

Председателят на парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси Милен Матеев ("Продължаваме Промяната") коментира за БТА, че определено е бил изненадан от инициативата на БСП. Аз не мисля, че такава промяна е необходима, защото много години се борихме точно това - да постигнем едно електронно гласуване, каза той. Според Матеев ще е връщане назад, ако се върнат хартиените бюлетини.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: БСПбюлетинаИва Митева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
9
 
! Отговори
нормален преди 2 години
Пикаещите *** се появиха!!! !
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До аоаооа "не ни трябва хартиена бюлетина" --- напротив, точно в момента ни трябва! Така изборите няма да може да се манипулират само от едната страна и ще може да се постигне някакъв баланс между двете групи защитаващи чуждите интереси! Точно този баланс в момента ще е най-добър за България - да не може да се заиграе сериозно нито с Русия, нито със САЩ!
32
16
 
2
 
! Отговори
аааа не преди 2 години
Никакво връщане към хартиената бюлетина, защото Бойче така ще "спечели" пак изборите.
31
3
 
13
 
! Отговори
до БЕЗПРИСТРАСТЕН преди 2 години
ЯЖ СИ ТЕХНОЛОГИИТ И МАШИНИТЕ НА МАДУРО , РАБОТИ И ЧАКАЙ БЛАГОДЕНСТВИЕ!!! !
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БЕЗПРИСТРАСТЕН "Другите д-ви гледат напред,въвеждат нови технологии, вперили поглед в бъдещето" ---- хахаха, в някои щати в САЩ може да гласува по пощата.. при това многократно и от всеки! Тука и с бюлетините сме светлинни години напред!
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БЕЗПРИСТРАСТЕНМи, то Конституцията е основният закона на страната, бе човек. Научете се първо да спазвате законите и след това си философствайте на Орлов мост.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Любо питен "Мен ме интересува фигуранта какво мисли по предложението." --- фигурантът очаква обаждане от козяк за да му кажат какво мисли.
27
1
 
5
 
! Отговори
нормален преди 2 години
Къ привъжениците на машинният вот; то да беше друго, да го набиеш, ама то акъл!
26
1
 
5
 
! Отговори
Любо питен преди 2 години
Мен ме интересува фигуранта какво мисли по предложението.
25
2
 
7
 
! Отговори
Любезния лос преди 2 години
Нали с хартиените бюлетини се фалшифицираха избори?
24
8
 
3
 
! Отговори
БЕЗПРИСТРАСТЕН преди 2 години
Другите д-ви гледат напред,въвеждат нови технологии, вперили поглед в бъдещето,а ние продължаваме да се въртим с гласуването и конституцията.От какъв зор БСП внася такова предложение?Д-вата е оставена от ГЕРБ в тотална мизерия,пълна с "калинки",има толкова много предизвикателства и работа,която трябва да се свърши колкото може по-бързо.Не мога да разбера БСП и ИТН-нали и вие искате да живеем в наистина демократична,а не мафиотска д-ва,да има благодевнствие за всеки,който се труди.Работете.
23
8
 
5
 
! Отговори
аоаооа преди 2 години
не ни трябва хартиена бюлетина
22
4
 
21
 
! Отговори
Въпрос? преди 2 години
И въпреки решението на Конституционйия съд за броенето *** отрязъците на последните избори това и досега не е направено.От кого се бои Радев и неговата шайка от Харвард?
21
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В току-що прпведените избори във Франция гласуването беше на хартия. Питам те французите по-глупави ли са от българите или е обратното?
20
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***, тези машини са забранени със закон в голяма част от Европа именно защото са непрозрачни и не гарантират честен вот. Но нали някак трябваше да инсталират просто Киро и Асен.
19
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още не са осъзнали че при нови избори са трупове всичките с изключение на БСП,щот само те беха спирачката да се праща оръжие на фашиягите..
18
3
 
19
 
! Отговори
въпрос??? преди 2 години
Някой разбра ли какво стана с контролното броене на разписките? От ЦИК пълно мълчание защото трябваше да касират изборите!
17
3
 
25
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Кое по-лесно се фалшифицира, хартиена бюлетина или флашка? И защо ГЕРБ да фалшифицират хартиените бюлетини, като в комисиите болшинство са на управляващите! Сега. наред е да обявят и Корнелия за ..."гербаджийка"! Хрантулниците на превратаджията Радев съвсем изперкаха!
16
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навсякъде по света се гласува с хартиени бюлетини, даже и по пощата и машините ги изхвърлиха, само в България се гласува с машини за да ги манипулират.
15
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При хартиеното гласуване ГЕРБ фалшифицираха изборите и купуваха вот от маалите. Защо БСП иска да върне това и ГЕРБ да спечелят изборите?!