Управляващите решиха: 1 януари 2024 г. остава датата за приемане на еврото

Постигнато е съгласие и за предложените от кабинета антиинфлационни мерки
Обновена: 9 май 2022 21:30 | 9 май 2022 21:30, Красимир Ангелов
269
Управляващите решиха: 1 януари 2024 г. остава датата за приемане на еврото
Снимка: БГНЕС

Партньорите от управляващата коалиция постигнаха съгласие по Националния план за въвеждане на еврото.

На продължилия близо три часа извънреден експертен съвет, свикан от вицепремиера Асен Василев, те са се разбрали датата за влизане на еврото да остане 1 януари 2024 г., а планът да влезе да обсъждане в парламента.

"На този етап продължаваме да работим по датата 1-ви януари 2024 г., както беше заявено още през 2017 г. Тук става дума за план, който е оперативен, който е за техническа подготовка на банките", заяви след края на срещата Ивайло Мирчев от "Демократична България".

Още по темата
Председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров уточни, че е постигнато съгласие и за предложените от кабинета антиинфлационни мерки.

"Това, което ще направим сега, е да се върне при парламентарните групи и да ги обсъдим с тях. Имаме достатъчно буфер да работим с бюджета, така, че да можем да подкрепи хората по възможно най-добрия начин", каза той, цитиран от БНР.

И Любомир Каримански от "Има такъв народ" потвърди, че датата за приемане на еврото в България остава 1 януари 2024 г.

"Когато получим необходимите анализи и от Министерство на финансите, и от останалите институции, тогава вече ще преценим всичко дали се връзва така, както е планирано", поясни председателят на Комисията по бюджет и финанси в парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
0
 
2
 
! Отговори
Х преди 2 години
Скоро народа спи, само ей такива ще се управляват и приемат без да питат когото и ДС било за каквото и да било
194
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ, КЪДЕ ВИ Е ПРОЗРАЧНОСТТА И СПРАВЕДЛИВОСТТА. ПРОЗРАЧНОСТ ОЗНАЧАВА ПРЕДВИДИМОСТ И ПРОГНОЗИРУЕМОСТ, А СПРАДЛИВОСТ ОЗНАЧАВА, ЧЕ КАТО СЛУГИ НА НАРОДА СТЕ ДЛЪЖНИ ДА СЕ ВСЛУШВАТЕ В ГЛАСА НА НАРОДА, НЕЩО КОЕТО ДРЕВНИТЕ ЕЛИНИ СА НАРИЧАЛИ ДЕМОКРАЦИЯ. ПРЕДИ ВЪВЕЖДАНЕ НА ЕВРОТО Е НЕОБХОДИМО ДА ПОВИШИТЕ СТАНДАРТА НА ЖИВОТА НА ХОРАТА В НАШАТА БЕДНА БЪЛГАРИЯ (ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ,ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ,БРУТЕН ПРОДУКТ,ДОХОДИ,...) И ТОГАВА ДА ПРОВЕДЕТЕ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЕВРОЗОНАТА.
193
0
 
1
 
! Отговори
Питам преди 2 години
До тогава ще свърши ли войната ?
192
0
 
8
 
! Отговори
gg преди 2 години
НАЦИОНАЛЕН РЕФЕНДУМ!!!!НЯМА ТРЕЗВОМИСЛЕЩ, КОЙТО ЖИВЕЕ ТУК И ДА ИСКА ЕВРО!!! ;)
191
0
 
13
 
! Отговори
До 222 преди 2 години
Кой работодател плаща в евро? Със сигурност не работиш, а цъкаш цял ден на компютъра! В кое предприятие ще ти направят договор в евро? Бях в Германия когато смениха марката с евро! Не беше изобщо 2 марки за евро! Всичко се закръгли но на горе само заплатата надолу!
190
0
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
До Всички Български Банкери!... Едно от най-леснодостъпните места, където ЛБ живее в естествени условия, е мястото, където левият женски крак преминава в десен. След като получи тази ценна информация сега лесно можеш да спретнеш още една правдоподобна хипотеза за откриването на технологията на Българското Кисело Мляко и продавано на световните пазари само със Златни Български Монети!
189
0
 
10
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Преди много години един приятел - готвач разправяше: "Ако пържолите не се продадат, се правят шишчета, Ако шишчетата не се продадат, се мелят на кебапчета и кюфтета. Ако кебапчетата и кюфтетата не се продадат, се прави супа топчета.." Но и каква е ситуацията сега с парата, с Българския Лев? На супа топчета ли ще го правите?
188
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
АЗ ПЪК ГО НЕЩЕМ ЕВРАКА.
187
0
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
До 224 Българският Златен Лев.... Браво, Браво, Браво ...Душата Българска е Златна с Гердан - Златни Пендари висящ на гърдите на Гергана Пиле Шарено... Ех... спомняте ли си от хиляди години как нашите моми пееха и танцуваха в горите телилейски... и Пендарите - Банката на Българина трепереше на шията на Българската Девойка, Девойка със Амазонска Прашка и Сребърни Очи опипваше своя Левент - Юнак... а сега Ко... де погледнеш ужким мъж, с изкъртен, умопомръчен от телефона ***...
186
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Късно! До тогава тая валута наречена "ЕВРО" няма да съществува или ще е в дълбока криза
185
0
 
4
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Дядо Вазов се обърнал от гроба към Гангстерите - Бангстерите със следните дуни: Тирани, всие се морите! Не гаси туй що не гасне! Лучата що я днес гасите, тя на вулкан ще порасне! Тук всичко мре, изтлява, гние и тез, що бдят, и тез що падат, престолини, банкерщини и вие и червите що вас изядат. Едната светлина е вечна-една във хаоса грамадни! Със нея тоя свят се начна, Със нея няма да пропадне! И ако Слънцето изчезне от тия небеса приветни то някой в ада ще да влезе, главня да вземе да ни Светне!
184
4
 
18
 
! Отговори
Онзи преди 2 години
Заплатата от 1000 лв., ще стане 500 евро.Стоките в магаизна и услугите обаче от 2 лв. ще си останат 2 евро.Еврото го искат само богатите, за да станат по-богати. Никой, ама никой не го интересува бедният българин как ще се оправи.
183
4
 
2
 
! Отговори
Клошар преди 2 години
КЪДЕ Е КЕЛЕПИРА....ДА ПРЕМИНЕМ КЪМ РУБЛИ ИЛИ ЮАНИ!!!
182
3
 
17
 
! Отговори
Българският преди 2 години
златен лев ! Отричате се от него ,отричате се от всичко що е българско ,отрекохте се от България ! Позор!
181
2
 
7
 
! Отговори
Анти Тяло преди 2 години
Вземаш 1000 лв сега после 500 евро.. Няма как работодателя изведнъж да ти плаща 1000 евро, защото назад той не е изкарвал двойна печалба до този момент. Съдейки по Гърция ще има поне 3-4 години криза само от вкарване на еврото!!!!
180
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки мислещ човек отдавна смени трудовия си договор и възнаграждението в евро. Аз съм така от 2 години, както и доста приятели. Мислете. Относно цените- стига истерии. Това, което сега е било 2лв., ще бъде 1 евро. Няма нужда от разни празни приказки.
179
1
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
До 220 Кънчо.... Да РЕФЕРЕНДУМ но без намеса на РУСОФИЛИТЕ... Именно Русофилите - Комун тарикатите станаха БОГАТИТЕ... Кънчо спомняш ли си Дойдоа след 1944г Изкорениха Земята на Българина. Сътвориха ТеКеЗеСета, След 1989 именно тези КомунКатъри станаха ужким КАПИТАЛИСТИ. Тези КОМУНКАТЪРИ нямат нищо общо с Творците, Умовете които Творят за да има така наречения КАПИТАЛ!... Не оскаржай ЗАПАДА... Той не ти е Виновен...
178
6
 
12
 
! Отговори
Барба Ганьо преди 2 години
НЕ ВИ ИСКАМЕ ПРОДЪНЕНОТО ЕВРО !!!! ИСКАМЕ СИ БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ .......Тези неща се решават чрез допитване до народа / референдум / а не от шепа родоотсъпни ****раси !!!!
177
3
 
13
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
Аз пък искам референдум "за" и "против". Нека народа реши, а не разни изтривалки на запада..
176
2
 
5
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
До 218 Банков Служител... А защо ШВАЙЦАРИЯ - АРИЯ, УНГАРИЯ - АРИЯ не приемат Еврото?... Понеже си спомнят, че са АРИАНИ... Ти Банков Служител Бандит, Гангстер вместо да направиш на Балканите Нова Швайцария и да Залееш със Светлина Българският Лев.... си тръгнал да унищожаваш нас Българите - Боговете - Арийци с някакви Еврейски Хартийки?