Василев обеща: До няколко дни ще има антикризисна програма с помощи

В момента тя се обсъжда, уточни той
10 май 2022 17:30, Красимир Ангелов
163
Василев обеща: До няколко дни ще има антикризисна програма с помощи
Снимка: БГНЕС

До няколко дни ще има антикризисна програма с помощи за хората и бизнеса, увери финансовият министър Асен Василев в Комисията по бюджет и финанси в парламента.

В момента се обсъжда антикризисна програма, уточни той.

На Коалиционния съвет, проведен вчера, бяха остойностени всички предложени мерки. Финално решение няма, когато има, то ще бъде оповестено. Надявам се в началото на следващата седмица да има готов вариант, каза Василев.

По думите му със сигурност ще има конкретни мерки, свързани с цените на енергоизточниците. Ще има и целеви помощи за най-пострадалите от кризата и мерки да облекчат работата на бизнеса, за да останат повече средства при фирмите.

"Войната, която започна през февруари, промени бизнес средата в целия свят. Започна покачване на лихвените проценти в САЩ, очаква се това да стане в Европа. Трайно се променя цената на енергоизточниците, има несигурност на пазарите на метали и на зърно, както и в логистичните пътища за доставки. Вече се вдигнаха застраховките за влизане на корабите в Черно море", каза Василев.

Той беше категоричен, че връщане на цените на енергоизточниците към нивата от 2018 - 2019 година няма да има.

"Подобна е ситуацията и цената на торовете. Нужна е адаптация на бизнеса към новата ситуация и ние даваме време на бизнеса да се адаптира", посочи вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак тежък популизъм от това управление. Пак "ще", пак говорим за неопределеното светло бъдеще. Като че ли тия ще ни управляват още 100г. Ще това, ще онова, вече година и половина откакто са на власт (със служебните правителства), още сме на "ще". Едно непрекъснато говорене, без нищо реално направено. И не драги ми Кокорчо, като вземеш едни пари от едни и ги дадеш на други, това не е "анти кризисна програма". Нищо явно не си научил в тоя Харвард!
104
0
 
1
 
! Отговори
На преди 1 година
нас,само обещания,а на ЛЮБОВНИКА му Спецов,700 000лв бонус че ходи на работа в сметката му,ИЗПЪЛНЕНО.
103
0
 
3
 
! Отговори
Човек преди 1 година
Асене, стига с тия кредити , че ни затривате. Пет поколения ще има да връщат парите от подвизите ви за 3 месеца... Ааа и да си върнете дипломите в Оксфорд, няма файда от тях.
102
1
 
5
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
Поне купони за храна да раздават те и това не правят
101
1
 
6
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
Хляба мина 3 лева скоро ще стане 10 20 и горивата и тока и водата и парното направо нямам думи а народа дори работа няма или пенсията им е около 200 лв е как да живем при тия условия то в концлагери да бяхме щеше да има три пъти на ден храна но тук не сме в концлагер а много по-зле
100
1
 
7
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
Петков поне да договори с Байдън да ни махнат визите ,че ако не емигрираме сме живи умрели от глад и инфлация без война ние помогнахме на евреите,украинците и кой ли не, а на нас кога ще помогне някой, явно ще помагаме на евреите,украинците и тнт но на нас няма кой да помогне
99
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз чета че и топлата вода ще изчезне, сигурно и бойлерите ще изчезнат. Излишно му смениха тръбите за добре дошъл на Киро под балкона
98
0
 
7
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
Няма друга територията която изчезна без война
97
0
 
5
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
Василев не ви ли е срам за украинците се раздават 4000лв минимум, а за българите 4 стотинки не се дадоха никой няма да гласува, до края на годината Гешев трябва да е махнат ако и това не направите стегнете си куфарите за Канада!!!!
96
0
 
2
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
Василев една пострижка/бръснене струва 10 20 лв минимум, да не говорим,че билета за градския транспорт е колкото хляба, а в много държави е безплатен не и тук разбирасе!!!!Един трайно безработен,клошар за да се докара в нормален вид са му нужни средства да може да почне да си търси работа,друг е въпроса,че ако за едно работно място има 100 500 кандидата винаги се назначава връзкара, какво друго ни остава освен да емигрираме хората не са яли с месеци и години и едвам са живи няма да гласуваме
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами за да има помощи трябват пари от работещите. Време е да спрат всякакви помощи за фирми и да спрат да теглят кредити
94
0
 
3
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
Василев кога между 1 и 2 милиона трайно безработни 2 милиона пенсионери и като цяло 4 5 милиона българи ще получат безвъзмезни средства,безусловне базов доход, шкаф,швейцарска минимална заплата, швейцарска минимална пенсия, триневна или четириневна работна седмица, два плана за възстановяване, вече трета година нито стотинка не получаваме.Василев навсякъде се дадоха поне по 100 евро на всеки гражданин само не и на тая територия.Скоро ще ви сменяме от властта и ще правим партията на бзпартийните
93
0
 
8
 
! Отговори
Идеалист преди 1 година
Ще има инфлация и дългове!
92
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кокорко,какво си пил или пушил?
91
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова каза, че Василев не давал да се увеличава минималната работна заплата и ще я замрази. Честито на печелившите!
90
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кокорчо, мили ми грайндъре - те другите държави имат такива мерки от средата на миналата година, ама не ви се и изненадват като ви знам как ви отне няколко месеца за бюджета то докато дойде време да ги прилагате тези мерки я камилата я камиларя.
89
0
 
7
 
! Отговори
Пп преди 1 година
Чета , че и транспорта може да спреПродьлжаваме промяната до пьлна расипия , ония дето се вьргаляха пред университета по земята сигурно са много радостни в момента
88
0
 
4
 
! Отговори
рУрА преди 1 година
РуРа да си събира парцалите .. Барни Ръбал и Фред КироФлинстоун и да го духа вятъра на там, от където ги е довял и без оправдания! Въже!
87
0
 
3
 
! Отговори
. преди 1 година
До Ботьо - тълкование - бизнесът да се оправя както може, ние нищо не можем да направим.
86
0
 
12
 
! Отговори
пляс преди 1 година
Ааа , няма да плачкате . Разбихте си хубавата , спокойна държава от злоба и глупост .Това до тук е само загрявката , тепърва идва дебелия ! Ще получите точно каквото заслужавате.