Петков: Фокусът ни е да имаме нов бюджет от 1 юли

Ние сме единствената страна с пристанище и дерогацията за руския петрол
1 юни 2022 10:45, Нели Христова
61
Петков: Фокусът ни е да имаме нов бюджет от 1 юли
Снимка: БГНЕС

Фокусът ни е актуализацията на бюджета да се случи до края на този месец, така че от 1 юли да имаме нов бюджет. Това е задачата, която всички ще гоним, заяви министър-председателят Кирил Петков в началото на днешното заседание на кабинета, предаде БГНЕС.

Петков уточни, че за актуализацията на бюджета коалиционните партньори са постигнали съгласие по време на проведения във вторник вечер съвет.

Днес ще обсъдим следващите стъпки по Плана за възстановяване и устойчивост, които изискват 22 мерки до края на годината. Всяко едно от министерствата трябва да бъде запознато и да имаме стройна програма, така че средствата, които очакваме от Европейския съюз да дойдат навреме с правилните реформи.

Добрата новина от вчера, припомни Петков, дерогацията за руския петрол до края на 2024 година днес трябва да се финализира в Брюксел.

Ние сме единствената държава, която има тази дерогация, въпреки че има пристанище. Това дава възможност на нашата рафинерия да смени част от инсталациите си, а през това време да не ни се покачва цената на горивото, подчерта Петков.

Той съобщи още, че днес, в оперативно заседание, кабинетът ще има доклад от вицепремиера Калина Константинова, която ще даде точна информация как се движи преместването на украинските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
4
 
! Отговори
ха ха преди 1 година
КОГАТО ГЕРБЕРИ РЕВАТ НА УМРЯЛО,ЗНАЧИ ПОСОКАТА Е ПРАВИЛНА.АКО ИСКАТЕ И ОНОВА ДА СИ ИЗЯДЕТЕ,НО ОТ ШИПКОВИЯ МАРМАЛАД НЯМА ДА ЯДЕТЕ.
47
1
 
5
 
! Отговори
ПП са преди 1 година
патологични лъжци и крадци!
46
1
 
6
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Фокусът ни е вас да ви няма на 1ви юли и да има нови избори.
45
0
 
3
 
! Отговори
12 преди 1 година
До 31.12. има време, независимо че към месец септември трябва да започне работа по бюджет 2023 г.
44
1
 
7
 
! Отговори
кажи кире преди 1 година
киро, що не се фокусираш върху правенето на тортички ?
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро как се оправят другите държави не мога да разбера в тези кризи. Да си чул че ирланците,французите,немците,испанците и др. народи излизат на протести заради високите цени на горивата и енергийните източници? Аз не съм. Явно се оправят някак си а ти и твоите харвардски приятели не ставате за нищо.
42
0
 
8
 
! Отговори
факт преди 1 година
кирчо, фокуса ти е да се задържиш на власт , а заради тоя фокус държавата България затъва . ти и цялата ви коалиция сте вредни и опасни за България !
41
0
 
7
 
! Отговори
До 33 преди 1 година
А кой ще връща взетото, а?
40
1
 
8
 
! Отговори
До 40 преди 1 година
Заради такива като тебе страдаме.
39
0
 
6
 
! Отговори
До40 преди 1 година
Спасител ли??!!!
38
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро,спасителю наш,ще ти бъде трудно,защото както е казал поетът-борбата е безмилостно жестока.Особено,когато става дума за пари,много пари.Стискаме ти палци да издържиш,иначе отиваме в небитието...
37
1
 
13
 
! Отговори
Че преди 1 година
"Фокусът ни е" ДА СЕ РАЗКАРАШ ОТ ВЛАСТТА С ЛЪЖИТЕ СИ ТИ И ВСИЧКИТЕ ПОКТАЙ ТЕБЕ И КОЛКОТО ПО СКОРО СТАНЕ ТОВА ТОЛКОВА ПО ДОБРЕ ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ В НЕЯ!!!
36
1
 
3
 
! Отговори
ха ха преди 1 година
Като говорим за мазен кой има повече маЗ- Кирчо или Будаилчо?!
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надявам се след като има нов бюджет нашите сметки да не заприличат на лукови глави и както ги погледнем да ни се насълзяват очите...
34
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Светлото бъдеще може и да не започне,но със сигурност на тъмното корумпирано минало започва да се слага край,макар и да продължи доста дълго поради естеството на българската порода оф це.
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи е ясно. Светлото бъдеще започва от 1 юли
32
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По добре през 3м да се актуализира съгласно нуждите на обществото,отколкото 12 г да правиш копи пейст всяка година на един и същи закон и да държиш нещата във фризера,изключвайки само лакомията на своите нужди.
31
1
 
8
 
! Отговори
СС преди 1 година
Кирчо знаем вече че с те много добри с фокусите така са ви учили в Харвард на фокуси. Глей си фокусите и остави държавата на мира щото да не стане някой фокус с вас.. че търпението на хората изчезна и тахъв фокус ще видите че цяла магия ще ви се стори...
30
1
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахааа, бюджет през 3 месеца?!? Пълен резил :))))))))))))))))))))))))))))
29
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българският политически живот е мутризиран и естествено,политиците да имат прякори-ТИКВУН,ЦВЪ,КОПЕЙКИН,ШКЕМБЕ ВОЙВОДА..Така дяволите в Дантевия "Ад" са се именували-Люто жило,Глигана,Кривокракия...Кирчо е лъч надежда,дано не се поддаде на изкушенията на властта.Ще видим и после ще разсъждаваме.