Мика Зайкова за разпада на коалицията: Ножът е до кокала

Тя се обяви за създаването на нов кабинет
74
Мика Зайкова за разпада на коалицията: Ножът е до кокала
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Напускането на коалицията от страна на "Има такъв народ" означава, че ножът вече е опрял до кокала и повече не може да се търпи. Това заяви икономическият и финансов съветник на партията Мика Зайкова в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

"Доколкото знам, става въпрос за следното - не можеш да вкараш бюджета в Народното събрание преди да си го гледал на коалиционен съвет. Съветът беше насрочен вечерта, а те са искали Министерски съвет да го приеме преди това. Вероятно е имало и възражения за парите за пътищата, например, бюджетът нали е разделен на различни области. Но гледам, гледам и не виждам област "спорт". А Радостин Василев искаше да строи Национален стадион. Е как се строи национален стадион без да има някой лев на държавата вътре? Може ли да игнорираш спорта въобще, от културата да вземеш парици, а да сложиш едни близо 350 млн. лв. за ефективно управление на държавата и повишаване на трудовите възнаграждения на тези, които ефективно ни управляват?", попита Зайкова.

Според нея от "Продължаваме промяната" няма да успеят да привлекат депутати на "Има такъв народ" в подкрепа на кабинета.

"Познавам тия момчета - няма да стане. Не се прави така! Сяда се и се говори. Вярно - имало е емоция и т.н., ама нещата може да се оправят само с един човешки диалог. Не можеш да се държиш като самодържец. Но аз много се притеснявам, защото държавата се намира в много тежко състояние и трябва да се намери решение на въпроса - може би, друго правителство без избори, ако е възможно - не е лошо“, заяви тя.

Според Мика Зайкова е реалистично съставянето на ново правителство в рамките на 47-ото Народно събрание с мандат на "Има такъв народ".

"Ако не се намерят тези 12 депутата нито Кирил Петков, нито следващият след него може да направи кабинет - значи има някакъв трети вариант. Може да има един трети и този трети може да е от "Има такъв народ". Представете си, че президентът предложи на ИТН мандат и че от партията успеят да се договорят по някакъв начин и с БСП, и с ДБ и с някоя друга партия. Но това е само моя хипотеза, нямам представа какво мисли ръководството на партията",уточни тя.

В ефира на "Денят започва с Георги Любенов" Мика Зайкова разкритикува за пореден път антикризисните мерки на правителството като изтъкна, че подкрепя единствено увеличението на прага за регистрация по ДДС и намаляването на данъчната основа за семействата с малки деца. Според нея така предложеното увеличение на пенсиите не е финансово обезпечено и ще деформира пенсионната система.

Зайкова изтъкна още, че в сравнение с миналата година газа е поскъпнал с около 400%, а предстоящото намаление реално е следствие от предишна пикова цена.

"Ако ме питате накъде вървят нещата - ситуацията е - отпред змия, отзад магаре!", заяви тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: Мика Зайкова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мика Зайкова се продаде на Николай Василев - либертарианеца. Ники Василев е съветникът на партия СЛАВИ по икономическите, бюджетните и социалните въпроси. Мика Зайкова защитава либертарианеца Ники Василев. Главната причина на партия СЛАВИ за излизане от коалицията е увеличаването на пенсиите и отказа да получат БНТ и БНБ. Ники Василев е против увеличаването на пенсиите и заплатите на народа. Мика Зайкова сигурно е изкуфяла и я използват за смокинов лист на партия СЛАВИ.
58
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога повече ГPOБ!!!
57
4
 
8
 
! Отговори
До ЕХА преди 1 година
Нали 8000 от тия машини ги купи Бaнкянcкuя тyлyп, бpe гepбepacтче гнycно. Сега смyчu на Буда магнолията и си мълчи!
56
7
 
7
 
! Отговори
EХА преди 1 година
Кога гласувахте с машинките на Мадуро и избрахте Славито и Кирчо и Кокорчо за първи не ревахте ! А за допълнение и алчния дрът Дамаджанков, който ги закриляше, пак не ревахте! И още някой продължават да повтарят мантрата , като лафа за краставицата , че съдържа 99% вода! ГЕРБ са лошите, Бойко е лош! Сега го яжте СУРАВ и КУРАВ, за да ви дойде акълът в тъпите глави!
55
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До кога старческите трупове ще бъдат пускани безпрепятствено да излизат по медиите.Вони на м р ша.
54
8
 
15
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Радев ни натресе канадците а гласувах за него това не мога да си го простя
53
5
 
9
 
! Отговори
Поздрав от карлуково преди 1 година
Мика: На-добре, Слави премиер, а лева да се замени с рублата...мечти
52
12
 
17
 
! Отговори
Миро преди 1 година
Мика правилно мисли и говори! БРАВО!!!ЕДИНСТВЕНИЯ ВИНОВНИК Е РАДЕВ!!!
51
4
 
14
 
! Отговори
Ямболски ZV цървул преди 1 година
Зайкова,Путин стегна редиците в световен мащаб.Свърши се с деградацията.И тук започна да се усеща с хубаво.При следващите избори Зайкова,ти и твоята партия няма да сте в парламента.
50
6
 
14
 
! Отговори
Ива преди 1 година
Млъкни Мико,нали това искахте.Засрамете се!Вие ги натресохте заедно с онзи с юмрукс
49
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БАба мина ако не знае че по време на война енергията поскъпва ,горива и прочие,че войната е скъпо начинание!Но иска и тя руски рубли за внуците,а слави да си в власта и да се оплакваш не нищо не правила власта е просто.... нз за хора с умствени проблеми
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Недодялко Недодялков - Гледахме въпросния компромат на ПИК и в цялата компания никой не се усъмни в това, което видяхме. Според всички Киро си слага ръката на парапета, докато Лена отключва. Сега, защо са двамата, къде е това място няма как да се знае, но не е трудно да се открие. Ама така е, Киро, когато наблягА на кюлчетата, трябваше да му мине през главата, че и на него няма да се размине омаскаряването. И за протокала - не съм фен на Киро, не съм гласувал за него, на ББ в началото бях.
47
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ли е лицето на политическите експерти на България? Завършила е минно геоложки университет, а в биографията й пише, че е икономист, синдикалист, народен представител от партията ИТН. Големи експерти имаме, затова сме на този хал!
46
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много,много лошо! Куцо, кьораво и сакато под път и над път се изказват ! Едно е сигурно,че Премиера и партията му са на прав път за България, но тука са малко, които мислят като него. Не им позволяват никакви промени. Жалко за България. От години ни налагат едно и също и едни и същи.
45
7
 
7
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Едно време техните на Кирчо го търсеха да го бият.По едно време Господ го търсеше.А сега ЖЕНА му.По-страшно е последното.
44
7
 
10
 
! Отговори
Софиянка преди 1 година
Мика да си гледа вече пенсията, а и да намали малко ружа върху бръчките.
43
9
 
6
 
! Отговори
Недодялко Недодялков преди 1 година
До А той- ПИКовецът пусна някаква снимка как колеги се качват по стълби.Секс не е показан,а е във фантазията на вашите тикви.Лена си има годеник,а Кики-хубава жена и 3 деца.Който клюкари заради политически дивиденти-да се върне на децата и внуците му.Амин,алилуя!!
42
3
 
2
 
! Отговори
sbog0m na Kire преди 1 година
Kire Tapanaro i Sie sa v minaloto ve4e
41
6
 
2
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Ех, Зайке! Да бе поне 5 години по младичка, само щеше да хвалиш премиерът! Това дамите сте интересна категория! Държи се Гек прилично - изкарвате го мухлю и педелвайс! Посегне Чук да направи нещо като хората - ***, мрасник, изнасилвач....!
40
3
 
12
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 година
Баба Зайка и Шнорхела, ШЕ ВИ оправят политиките щото са най-опасните специалисти на Чалгаро....да знаете!!!!